Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kochane...Guska moze pasowało by zrobic tomografie?wiesz nie chce cie straszyc...ale dla pewnosci moze lepiej zrobic.....współczuje bólu....ja byłam ostatnio na kontroli u gina ale tez sie ociągałam po załozeniu tej wkładki,narazie wszystko ok,tylko krwawienia mam czesciej i sa strasznie obfite...normalnie 2 i 3 dzien to leje sie ze mnie jak bym krwotoku dostała.no i ból wiekszy niz przed załozeniem.ciekawe co u ziolki,bo ze wilsonka i mroczi nie chcą pisac to juz wiemy.... 😞 ,hej życze wam szczesliwego nowego roku 🙂....lepsiejszego!!!wybieracie sie gdzies? bo ja w domku niestety z dziecmi...męzus w pracy ...konczy przed 0.00 😞wiec nawet nie przywitamy wspólnie nowego roku 😞głupia ma ta prace.... 😠 dobrze ze chociaz finansowo w miare....buziaki

• Mamusia
hej laski!
dostałam dzisiaj okres! uff!
ja sylwestra spędzam w domu z rodziną!

Szczęśliwego Nowego Roku!
¸.•´¸.•*´¨)
.•´,•*´¨)¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨).•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨)
::::::°::::::::o::::°:::::o°:::O::°::::
::::::::°::::°:::::::::o::°::::°::::::
::::°:o::::::::°::::o::°:°:::o::°::::
...~~~~~~~~/...~~~~~~~~/
....~~~~~~~/.....~~~~~~~/
.....~~~~~~/.......~~~~~~/
......~~~~~/.........~~~~~/
.......~~~~/...........~~~~/
........~~~/.............~~~/
.........~~/...............~~/
..........~/.................~/
...........||..................||
......./******........./******.

• Mamusia
ja tez w domu i wcale mi sie tego Nowego Roku nie chce...
ja tez bym radzila ten tomograf...wlasnie to badanie uratowalo zycie mojej mamy o 4 miesiace..miala guza w glowie..byl to przerzut,objawilo sie to bolami glowy...zoperowali ,ale bylo bardzo zlosliwe i odrosło..byl on bezposrednią przyczyna smierci...sporo sie najezdzialam na neurologie i neurochirurgie i powiem Wam,ze wlasnie czeste sa rozne guzy czy tetniaki...trzeba sie badac...
Justiks ja tez rozprowadzałam perfumy fm,ale mi sie znudziło 😁 teraz kupuje tylko sobie...ale bardzo trwałe sa,polecam innym lipcowka...moj Maly dalej brzeczy...
P,S. FAJNIE JEST WEJSC NA BRZUSZKA I POCZYTAC:p
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 🙂

• Mamusia
__________•(▒▒▒▒)•
_________•(▒▒▒▒▒▒)•
______•(▒)_(█)(█)(█)_(▒)•
____•(▒)(█)_____ ___(█)(▒)•
__•(▒)(█)______XII____(█)(▒)•
_•(▒)(█)______\_|______(█)(▒)•
•(▒)(█)________\|__ _____(█)(▒)•
•(▒)(█)_IX______O____III_(█)(▒)•
•(▒)(█)_________________(█)(▒)•
_•(▒)(█)_______________(█)(▒)•
___•(▒)(█)_____VI____ (█)(▒)•
_____•(▒)(█)________(█)(▒)•
_______•(▒)_(█)(█)(█)_(▒)•
________•(▒▒▒▒▒▒▒)•
_____•(▒▒▒)(_____)(▒▒▒)•
___ •(▒▒▒)_________(▒▒▒)•

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile
zostaną za Nami. Nowy niech Ci przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a
przede wszystkim szczęście w miłości SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
¸.•´¸.•*´¨)
.•´,•*´¨)¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨).•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨)
::::::°::::::::o::::°:::::o°:::O::°::::
::::::::°::::°:::::::::o::°::::°::::::
::::°:o::::::::°::::o::°:°:::o::°::::
..\~~~~~~~~/..\~~~~~~~~/
...\~~~~~~~/....\~~~~~~~/
....\~~~~~~/......\~~~~~~/
.....\~~~~~/........\~~~~~/
......\~~~~/..........\~~~~/
.......\~~~/............\~~~/
........\~~/..............\~~/
.........\~/................\~/
..........||..................||
____Q _SZCZĘŚLIWEGO_ Q___
__QQ _____NOWEGO_____ QQ __
__QQ _____ROKU_______ QQ __

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!Miałam wczoraj jakiś problem z logowaniem na brzuszku 😠 Sylwestra siedziałam z dziewczynami w domu, a mąż w pracy od 20:00 do 8:00 więc widzieliśmy się dopiero dziś, a teraz śpi. Po południu jedziemy do teścia na Mieczysława , ale ja znów mam okropny ból głowy i nie chce mi się nawet chodzić a co dopiero w gości, ale jak mus to mus. Macie rację z tą tomografią, pójdę w poniedziałek do lekarza, ale strasznie się boję żeby coś nie wyszło 😞 To jest tak paniczny strach że nawet nie wiecie 😞...Mam jakieś złe przeczucia Długi czas tłumiłam ból Ketonalem,żeby zapomnieć, a raczej zaprzyjaźnić się z tym bólem, ale teraz nie mogę to straszne.Pewnie jak tak dalej pójdzie to znów będą przyjeżdżały karetki. Fajnie że chociaż mogę się wam wygadać, mąż nie wie że tak bardzo się boję iść do lekarza,i często nawet mu nie mówie że boli mnie znowu głowa,nie chcę go martwić i przybijać, a tu chociaż mogę to zrzucić z serca. Fajnie że jesteście! No a z miłych rzeczy to moja Antosia zrobiła dziś ogromny postęp przez noc, sama już siedzi (dopóki się nie zmęczy, hi,hi )i buźka się jej nie zamyka tak gaworzy! Także Nowy Rok zaczeła super!

• Mamusia
hej...fajnie bylo patrzec jak wszyscy chlaja,a ja trzezwa..byli u nas znajomi,sa nawet do dzis..wlasnie robimy obiad..Jula cala noc przespał 🙂
Guska to badanie wielu moze uratowac zycie...gdybys miala jakiegos guza to mialabys inne objawy tez,wiec podejrzewam ze to nie to.natomiast bardzo niebezpieczne sa tetniaki.to tykajace bomby,i jak już dojdzie do punktu kulminacyjnego to mało kto z tego wychodzi...a badanie poprostu ma wykluczyc u Ciebie to,dlatego nie powinnaś się bać.poprsotu niech potwierdza,ze to faktycznie migrena...i walcz ostro o skierowanie.lekarz musi wydac!!!a jak nie bedzie chcial to powiedz ze np.wymiotujesz rano przy tym bolu i już.powodzenia.
a pozostałe lipcowki WSTAWAC!!!NOWY ROK mamy 🙂;D

• Mamusia
hej lipcóweczki...u nas nuda...mąż znowu w pracy...wziął sobie zlecenie...mam wrazenie ze zaczyna uciekac z domu do pracy 🙂ale w sumie mu sie nie dziwie!!1bo sama twierdze ze oszalec mozna 🙂i z chęcią wyjde sobie jak on bedzie miał wolne!!!szczęsliwego nowego roczku kochane lipcóweczki wasm zycze!!!!!aha Guska super ze sie zdecydowałas na badania!!!tezymam kciuki 🙂aaaa hehe byłam dzis w kiosku osiedlowym po papieroski...i przy okazji kupiłam mineralna...u nas co dzien schodzi ze 3 litry...a facet za mna ze dzis to lepiej piwko kupic 🙂fajnie było powiedziec ze nie pilismy i kaca nie mamy 😁

• Mamusia
Wszystkiego dobrego w Nowym 2010 Roku dla Was i Waszych dzieciaczkow 🙂
Dawno mnie tu nie było. Dziś dopeiro wróciłam do domu po miesięcznej banicji 🙂.Jak pojechałam do mamay to potem do teśció i tak jakoś zleciało hehe

Ania wyrazy współczucia dla Ciebie i Twojej rodziny. Trzymaj się ciepło 😘

Jeśli chodzi o Zuzię to przez ten ostatni miesiąc zaczęła się przewracać z plecków na brzuszek no a dziś wyszedł jej pierwszy ząbek. Poza tym to jest typowy leniuszek no i przez ten miesiąc została wynoszona na rękach więc nie miała kiedy poćwiczyć innych umiejętności hihih 😉
A no i dziś dostała do spróbowania pierwszy posiłek inny niż moje mleko 🙂. Ja zaczynam od warzyw. A konkretnie od ziemniaczka gotowanego i utartego z moim mlekiem. No i zobaczymy jak to będzie. Pierwsze karmienie super jak zobaczyła łyżeczkę to od razu wiedziała co z nią zrobić hehehe. A każdy kolejny kęs to aż wyrywała mi łyżeczkę z ręki.Także poszło gładko. Oczywiście dałam jej tylko troszkę a nie całego ziemniaka żeby nie było 😉

Tak czytałam i widzę że coś się pozmieniało tutaj na forum mam nadzięję że na lepsze 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
hej lipcowe mamusie...jak fajnie,ze te swieta się juz pokonczyły takieeeeeeeeee były długie...Julkowi prawie juz sie przebił drugi ząbek..je juz ze smakiem obiadki nawet cały sloik potrafi wpierpzyc na raz.zarlok.Ziolka dzięki za słowa.fajnie,ze sobie wypoczełas przez ten miesiąc.Milcia mimo ,ze oszalec mozna przy trojeczce dzieci,Ty jesteś mama number one.pamiętam jak lipcowki zaczęły rodzic i przestały odwiedzac forum.zastanawiałam się jak Ty to robisz>?>3 dzieci,noworodek PLUS KAMILEK ktorego tez trzeba pilnowac non stop,a Ty mimo to miałas zawsze czas by popisać i jeszcze do pracy szłas.buziak ogromny za to Ci się należy!!!Guska 3mam kciuki by decyzja o lekarzu doszła do skutku:*:*

• Mamusia
[img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_0554.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

To moja poważna 6 miesięczna Julia...;-)

Nie uwierzycie, ale ona zjada z nami obiady i śniadania..Dzisiaj na śniadanie jadła ze mną parówkę, a wczoraj jajecznicę i nie smażoną na parze jak to robiłam przy pierwszej córce, ale smażoną. od 2 dni zjada danonka bardzo jej smakuje. Nie gotuję dla niej osobno zjada to samo co my tylko,że mocno nie doprawiam.... No i pierś tez jeszcze ciągnie....;-)

• Mamusia
hej ziolka 🙂fajnie ze juz jestes....super ze wypoczełas sobie...Ania dzieki za te słowa.....miło tak poczytac 🙂z dzieciaczkami oszalec mozna ale jest tak ze sa bardzo grzeczne 🙂Sola troszku mnie to przeraza co piszesz....wiesz co do jedzenia to mnie sie wydaje ze lepiej uwazac co sie daje....dzieciaczek moze dostac później alergii....teraz moze jej nic nie byc ale później moze wyjsc.w sumie to na jedzonku w słoiczkach jest wykaz od kiedy dzieciak powinien jesc dany posiłek...i to pewnie nie wymyslili dla swojej zachcianki.lekarze tez przestrzegaja....nie chce cie pouczac to ty jestes mamą...i juz poraz drugi ...troszku tylko sie martwie...ale jesli pediatra pozwolił...pozdrawiam

• Mamusia
Hej mamuśki, mam nadizeje że mnie jeszcze pamiętacie:laugh: Moja niunia 3.01 skończyła pół roczku, za pozwoleniem pediatry dostaje biszkopty 😁. A co do karmienia parówkami i jajecznicą to jestem w szoku, jak ona ma to pogryźć. ale nie wtracam się każda z nas jako matka iw co dla jej pociechy jest najlepsze. Piszecie że wasze mają jeden lub dwa ząbki a nasza nic, ani jednego. Ciekawe kiedy sie wreszcie i ja doczekam. 30.12 byliśmy po raz trzeci na szczepionce pzreciw pneumokokom i nasza Julcia ważyła wtedy 8 kg, kawał już z niej baby 🙂A oto i ona:d

Cześc dziewczyny.. zapomniałyście pewnie o mnie ?? 😞 przepraszam że nie pisałam ale nie mam kiedy.. przez tą szkołe jestem strasznie zaganiana ..

u nas jest wszystko w porządku 🙂 Natalka była chora przez święta bańki jej musiałam stawiać.. 😞 ale naszczęście jest wszystko ok 🙂 nie ma ząbków jeszcze a od paru tygodni jest strasznie niecierpliwa.. 🤨 tak jakby jej szły ale cos za długo to trwa.
siedzieć jeszcze nie siedzi, chwieje sie na boki i pochwili spada, i śmiesznie gaworzy 🙂 🙂

jeszcze raz przepraszam że sobie o Was zapomniałam 🙂 teraz już będe zaglądać częściej 😘 🙂

• Mamusia
Julcia wszystkiego pomału próbuje i nie je tego dużo. A i gryźć nie musi,bo wszystko rozgniatam widelcem. A jedzonko w słoiczkach wypluwa jedynie deserki jej smakują. Ja nie piszę żebyście i Wy dawały swoim dzieciom to samo co ja. Tylko napisałam co moja Julcia je. Skoro ja wszystko już jem i jej nic nie jest to dlaczego nie może popróbować naszego jedzenia. Pozdrawiam ;-)

• Mamusia
OHOHO WIDZE ZE NASZE FORUM ZNOWU SIE ROZKRECA PO MALUTKU...FAJNIE ZE NAPISAŁYSCIE 🙂SOLA W SUMIE TO I MASZ RACJE....TROSZKU NIGDY NIE ZASZKODZI 🙂PRZECIEZ JA SAMA DAŁAM CZEKOLADKI POCYCKAC ODROBINKE WOJTUSIOWI.JAJECZKO WOLNO TYLKO ZE POCZATKOWO SAMO ŻÓŁTKO... I NIE CAŁE.JA JESZCZE NIE DAWAŁAM...kAMILEK NIE LUBIAŁ,A I TERAZ ZJE TYLKO JAJECZNICE 🙂MY BYLISMY DZIS NA SANKACH.,NAWET JA SOBIE POJEXDZIŁAM Z GÓRKI:d...MĄZ MA DZIS I JUTRO WOLNE 🙂WIEC TROSZKU ODPOCZĘŁAM...NO I MIELISMY GOSCI WIEC JAKOS DZIEN ZLECIAŁ...TERAZ CHŁOPY WSZYSTKIE TRZY SPIĄ 🙂

• Mamusia
cześć mamusie! Ja zgodnie z obietnicą poszłam dziś do lekarza, no i troszkę się martwie, dostałam 2 skierowania do neurologa na tą tomografię ale już w badaniu miałam bardzo wysokie ciśnienie bo 170/100 i lekarka miała dylemat czy już nie włączać leku na zbicie tego ciśnienia 😞 Pod koniec ciąży też miałam problemy z tym ciśnieniem a do tego bóle głowy, no nie za wesoło , taka chodząca bomba ze mnie teraz 😞 A drugie do reumatologa bo zaczyna chwytać mi palce a konkretnie stawy w palcach, zwłaszcza jak po praniu wypłukam w zimnej wodzie, rano nie ruszam palcami tak bolą. Najprawdopodibniej to zapalenie reumatyczne i trzeba porobić badania. Wziełam się w końcu za siebie bo aż strach tylu młodych teraz tak poważnie choruje. A moja mała ok. , wcina chrupki kukurydziane, żółtko odstawiłam bo miała przeboje z brzuszkiem widocznie za wcześnie, ale dziś troszke zjadła chlebka i baaardzo jej smakowało. Coraz dłużej śpi w dzień bo 0k 2 godzinek się zdarza. Waży pewnie ok 10kg więc jest co nosić 🙂