Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dodi trzymam kciuki za usg i za awans 🙂 fajnieby bylo 🙂
Moj tez ma firmowy samochod i oczywiscie jest to super rozwiazanie tym bardziej ze jezdzi czasem tak daleko :P no wlasnie jutro smigamy o 5tej rano do Dublina na 3dni 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No i zmiana planow :P wlasnie Mariusz dzwonil i mowi ze ok 3ciej bedzie wiedziec czy jutro czy w srode jedziemy no i chyba bede musiala sama jechac naszym autem bo on musi jeszcze jednego pracownika zabrac a auto tylko na 2osoby:P jak widzicie jak w kalejdoskopie hehe :P
Zamotane to wszystko :P

Bob ja mialam usg w sobote to byl 21tydzien+3dni i glowka wyszla na 20sty tydzien +6dni a nozki i raczki 22tydzien+3dni.
Ginek powiedzial ze to jest normalne 🙂 i ze jesli jest zachowana roznica 2tyg od daty porodu wyliczonej z okresu to nie jest to powod do niepokoju 🙂 Moj np brzusio ma tez duzy hehe :P I nie licz roznicy pomiedzy np. glowka a nozka bo to nie o to chodzi 🙂 kazde dziecko rozwija sie inaczej i zadne nie bedzie idealne tak jak te ksiazkowe 🙂 wg ksiazki i tak mamy ciezsze dzieciaczki jak widzicie same 🙂
Czyli jak masz termin na 2marca a glowka wyszla z terminu np na 10tego marca to nadal miesci sie to w normie 🙂 spokojnie 🙂

Bob wiesz co mi lekarz powiedzial? ze dzidzia jeszcze piekna nie jest i ze glowka jednak zostaje na sam koniec :P na samym poczatku dziecko ma wielka glowke a pozniej reszta nadgania 🙂
i mowil ze kazde dziecko rozwija sie inaczej i nie ma co mowic o proporcjach w 22tyg ciazy. Tak naprawde ok 35tyg wszystko jest proporcjonalne 🙂 wiec glowka do gory bo z dzieckiem jest wwszystko ok 🙂 poczytaj sobie tez troszke ale nie na forach tylko jakies artykuly 🙂 u mnie w ksiazce nawet jest wzmianka o tym wlasnie ze jedno dziecko w 20stym tyg jest za male a pozniej tak podgoni ze w efekcie rodzi sie duze 🙂
Ja tam nie zaprzatam sobie tym glowy bo zwariuje 🙂 uwazam ze skoro miesci sie to w granicach tych 2tyg od daty porodu z okresu to nie powod to zmartwien. Bo zobaczysz za tydzien moze byc tak ze rozwoj nozek na chwile zwolni a glowka zacznie wtedy nadrabiac naprawde to jest normalne 🙂 nie martw sie 🙂

Poza tym wierz mi gdyby bylo cos nie tak lekarz by Ci powiedzial. U mnie np glowka byla na 20sty+6dni i odrazu lekarz powiedzial ze to normalne i nie ma powodu do zmartwien 🙂 a nozki i raczki tez dluzsze hehe 🙂 spokojnie 🙂

• Mamusia
hmmm... tylko, ze u mnie nie da sie okreslic terminu porodu wedlug okresu, wiec przy pomiarach i ew. ustaleniu daty porodu i wieku dziecka lekarze zawsze sie mnie pytaja, czy tak mniej wiecej to wypada 🙂) zgaduj zgadula 😉
ale dopoki male dobrze sie rozwija to sie nie martwie 🙂)
T. liczy na to, ze urodze 22.02 bo 22 to jego szczesliwa liczba 🙂) koncert zyczen hahaha.

zjadlam kilka herbatnikow i chyba mi niedobrze 🤢

JaiHo no w Twoim przypadku to mozesz miec jedynie szacunkowa date porodu w takim badz razie ale reszta co miala regularne okresy mysle ze wie dokladniej. Poza tym i tak jest 2tyg tolerancji. Ja sie nie przejmuje ze dziecko ma dluzesz nozki itd bo tak jak mowie to za wczesnie zeby mowic o proporcjach. I nie mam tez zamiaru porownywac do innych bo przeciez tutaj jedna z Nas ma dziecko 450g a Moj mial 399g ech lepiej sobie nie wkrecac niczego bo ja juz po tej pepowinie mam dosyc!!!nie chce zadnych koszmarow ani tez nie chce sie denerwowac bo Synus to odczuwa niestety 😞
Wiec glowka do gory Mamusie bo wszystko bedzie i jest dobrze 🙂

Dzieki JaiHo wiec wlasnie stwierdzilam ze dziecko placze sie w nia kilkadziesiat razy podczas ciazy akurat ja mialam pecha ze trafilam na taki moment ale nie mam sie co stresowac 🙂 Moj Synus sobie da rade Kochany maly 🙂