Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂)
na dzien dobry po klapsie na pupsko za negatywne nakrecanie sie!!! 😠 i czytanie dziwnych artykulow!
a teraz czas na drugie sniadanie 🙂) ( dzis od 4 na nogach, jakos sie obudzilismy i jak zaczelismy gadac co to bedzie i jak to bedzie jak juz bedzie dziecko tak sie spac odechcialo 🙂) ) strasznie dluga ta ciaza!!:laugh:

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaana dzieki za info o fotelu, w sumie juz zamowilam i nawet jakby mial posluzyc tylko rok to ok. trudno wymagac super trwalosci za 250zl 🙂) a nie widze sensu inwestowania w jakis super fotel do pokoju dzieciecego przynajmniej do czasu zakonczenia sikania, wymiotowania, ulewania sie itd gdzie popadnie 🙂) wolalam kupic jakies fajniejsze mebelki z tych nietapicerowanych 😉

• Mamusia
Aga_M poloznie posladkowe nie jest tym najszczesliwszym ( jest mnostwo artykulow o tym, przy czym polegaj raczej na tych ze stron medycznych, ginekologicznych a nie roznego typu forow, bo sie mozesz nastraszyc niepotrzebnie 🙂 ) ale dziecko ma jeszcze sporo czasu na zmiane pozycji!! 🙂) a poza tym znajdziesz tez zestaw cwiczen wspomagajacych naturalne obrocenie sie dzieciaczka 🙂)

• Mamusia
hej dziewczyny,ja od wczoraj fazuję....nie czuje ruchów i gdyby nie te ostatnie zwolnienie serduszka malego to bym tak nie panikowała...jadę po południu do gina posłuchać tego serduszka a zaraz chyba włączę młodemu jakąś głośną muzę ...może to Go ruszy...

do tego łapie mnie przeziębiebie,katarzysko wredne...
wspomagam się witaminkami a na noc czosnkiem
nie marudzę więcej,pozdrawiam i trzymajcie się ciepło!

Hej Mamusie 🙂
Nikos zjedz cos slodkiego prosze i na pewno sie poruszy 🙂 stac Cie na to zeby kupic ten deterktor???Bylabys spokojniejsza.
Aaana z facetami tak jest moja siora ma to samo przeprowadzili sie do nowej chaty wlasnie no wiec balagan itd male dziecko 5miesiecy ma dopiero a szwagier wiecznie zapracowany i o wszystko trzeba prosic tysiac razy...Moj narazie daje rade hehe :P
Ja tez mam taki wygodny fotelik ale racja jak sie w nim usiadzie to ciezko tylek wygramolic hehe :P
Aga co do polozenia no coz mi na usg wyszlo ze glowka w dol czyli bardzo dobrze ale ginek mowi ze to za wczesnie aby mowic o ostattcznym polozeniu bo to sie jeszcze moze zmienic 🙂 co do polozenia posladkowego to zalezy jak jest ono polozone czy ma nozki i wyglada jak literka V gdzies stopki sa przy buzce czy te jest polozenie posladkowe stopkami w dol czyli ze pierwsze by wychodzic mialy stopki. Z reguly wykonuja cesarke zeby nie ryzykowac choc i czasem probuja odwracac dziecko ale to chyba nie w przypadku macicy dwuroznej.
Spokojnie dziecko ma jeszcze czas 🙂
Camy co do ratowania dziecka w 24tyg ciazy no coz ta infomacje mam ze swojej ksiazki ze 25% a co do rzeczywistosci w Irlandii watpie zeby im sie to udalo 😞 😞 😞 😞 😞 oni sa mega dziwni! Nie podtrzymuja ciazy i nie staraja sie nic zrobic jesli podczas np takiego 25tyg zaczyna sie robic rozwarcie czy cos w Polsce zakladaja szew i tyle tutaj trudno jak urodzisz to urodzisz...Kolezanki znajoma stracila tak dzieciaczki w 26tyg.Ja bym ich oskarzyla normalnie!!!
No a ja czuje sie subcio 🙂 az dziwne hehe :P Luteinka juz do mnie idzie wiec mysle ze ok piatku dostane 🙂
Mamuski a teraz lepiej usiadzcie wygodnie napisze Wam co mi sie snilo...bo jak sie obudzilam to myslalam ze na glowe dostalam 😞
mialam sen ze Dzidzia byla pod sama skora ze czulam wszystkiego jego kosci itd. ni nagle urodzilam : dwie biale myszki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zadzwonilam do lekarza a on na to ze mam je zlapac i schowac do brzucha i tam sie rozwina do konca i beda chlopczykiem 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 a one nie chcialy mnie sluchac i uciekaly no i mowily do mnie 😮 czy ja zwariowalam???

• Mamusia
Racja, nie będę się niepotrzebnie martwić położeniem dziecka. Lekarz też mi powiedział, że położenie może się w każdej chwili zmienić.
Najpierw się martwiłam brakiem ruchów, a teraz położeniem. Koniec stresów !!! Zaraz idę poczytać jakiś sprośny romans historyczny bo o seksie nie ma mowy 🙂

• Mamusia
anitek85 dzidziuś nie jest położony w kształcie litery V. Lekarz opisał to jako położenie poprzeczne pośladkowe: główka jest wyżej niż nóżki.
Ale rzeczywiście jeszcze jest na tyle czasu aby położenie się zmieniło.
Szkoda, że jak byłam to lekarz nie mógł w dalszym ciągu określić płci a to był już 21 tydzień 😞 Zastanawiam się czy nie iść na USG jeszcze do jednego lekarza, bo chciałabym jakieś ciuszki pokupować ale nie wiem czy na chłopce czy na dziewczynkę.

Poprzeczne posladkowe to uwazam ze jeszcze lepiej niz posladkowe latwiej sie bedzie Dzidzi odwrocic 🙂 glowka do gory 🙂 jeszcze mamy jakies 10tygodni 🙂 a i sa przypadki ze dziecko sie odwraca w 37tygodniu dopiero 🙂 co do usg no coz moglabys wybrac sie do innego 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie!!!
co tak mało nas dzisiaj??
już troszkę lepiej się czuję poczytałam troszkę na stonce medycznej o domowych sposobach leczenia tego paskudnego przeźębienia tak że stosuje to co można, mama wczoraj dała mi płyn do płukania gardła, dobrze że przeczytałam ulotkę zakaz używania w ciąży, napewno nie zauważyła tego, dobrze że przeczytałam ulotkę zawsze wszystko czytam przed urzyciem
no a teraz to mi pozostało picie mleczka z miodem herbatek malinowych i lipowych, syropów cebulkowych i czosnkowych myślę że to i tak nie mało i szybko pomoże 🙂 🙂
mamuśki jak możecie myśleć o porodzie tak wcześnie, jeśli jeszcze raz przeczytam o tym jak piszecie te paskudne rzeczy o przedfwczesnych porodach to osobiście odejmę oklaska My lutowe mamusie urodzimy w terminie , ale na pewno nie tak wccześnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iwiokej to moze Ty mi kradniesz te oklaski hehe 😉 bo od wczoraj wieczora 2 gdzies zaginely :P
Nie no ja nie czytam juz takich rzeczy :P ja tez mowie ze my bedziemy rodzic w lutym 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Czytalas o moim snie???

• Mamusia
anitek a ja myślę że ten twój sen to oznacza tylko jedno że synuś jest zdrowy i urodzi się o czasie bez żadnych komplikacji 🙂 🙂
a wiem że luteina znajduje się w szpinnaku i kiwi czyli jak jeszcze nie masz tego swojego leku to szamaj na obiadek szpinak ja go uwielbiam a na deser kiwi 🙂 🙂 zawsze to jakaś luteinka więcej w organiźmie 🙂

Hahaha :P:P:P:P:P
ja nie zaczelam bic po pupie Dodi to ona wkleila linka z przedwczesnymi porodami :P
No ja tez uwazam ze nie mamy sie co stresowac wszystko jest w porzadku Nasze dzidzie sa szczesliwe w brzusiach dobrze im tam i wcale nie chca wychodzic przez te najblizsze miesiace :P
Kiwi lubie szpianaku nie bardzo zreszta w Irlandii ten szpinak jakis taki dziwny 🤢

Tzn lubie szpinak czasami i musi byc dobrze zrobiony 🙂
Ale brzus juz nie boli 🙂 czasem tylko podwieczor cos zaboli i wczoraj delikatnie przez godzinke 🙂
Takze super moze wlasnie o to chodzi ze im blizej konca drugiego trymestru dla mnie moze to sie zmienic w delektowanie sie byciem w ciazy a nie plakanie z bolu 🙂
fajnieby bylo :P

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂 ja niedawno sie obudziłam, w nocy miałam jakies nie dobre sny,ale odespałam za to prawie do 12 🙂

wczoraj mój M.przywiózł mi Mc Donalda na obiad 🙂 nie pamietam kiedy go jadłam ,wiec smakował przepysznie, wiem e nie powinnam ale raz na jakis czas ... 🙂
Słuchajcie po tym big macku córka pierwszy raz tak sie ruszała, kopała w brzuszku ze było widac przez bluzkę jak sie podnosi brzuch co chwila, i znowu sie popłakałam ze szczescia 🙂 🙂 Nie wyobrazam sobie zycia bez tego maluszka 😉
Ja sobie generalnie odpoczywam w wyrku, M. ma obowiazki na głowie, dzis usmaży naleśniki- bo szybko i smacznie 🙂

A co u Was ???

buziaki

Ja sobie powiedzialam ze koniec z czekolada a wlasnie otwarlam pana grzeska :P:P:P nie moglam sie powstrzymac on wolal do mnie z szafki zeby go zjesc :P:P:P
Moj Maly tez kopie po takim jedzonku ostatnio po KFC sie rozszalal i sie zastanawiam czy mu smakowalo czy poprostu zly na mnie ze takie swinstwo jem :P ale tak jak mowisz raz na jakis czas nie zaszkodzi 🙂 widze ze nie tylko ja dzis mialam odjechane sny hehe :P

• Mamusia
Iwiokej resztki nutelli pożarłam z miesiac temu łyzka bez chleba, to z łakomstwa 🙂:P. Moze uda mi sie namówic M. to kupi, ale chyba dzis będą z dzemem poprostu 🙂

zobaczymy 🙂

a wogole mielismy jechac w sobote do teścia na imieniny, ale zadzwonili zebym ja odpoczywała i przyjezdzaja do nas, także M.bedzie musiał wysprzatac w domu ic os jeszcze upichnic, a najlepsze ze jego tata od kilku lat jest na specjalnej diecie, nie jada ostrych rzeczy, cebuli, czosnku, przypraw i wszelakich smażonych potraw, macie jakis pomysł na obiad ??? bo ja nie koniecznie 😞