Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u nas też jest targowisko nawet 2 razy w tygodniu ale strasznie daleko mam do nieg, a przy tych temperaturach z rana po przejściu go(jest ogromny, żeby obejść cały to najmniej godzina szybkim krokiem)napewno wyszła bym przeziębiona , może latem bedę tam chodziła

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bob daj sobie spokoj lepiej jeszcze sie nabawisz chorobska jakiegoa 😞
Klaudia wiedz ze o tym myslalam zeby w PL cos zorganizowac :P Juz tak z siora sie czaimy ale kurcze narazie daje sobie spokoj bo ja tam chodzic po sklepach nie bardzo moge dlugo bo odrazu brzus boli...

• Mamusia
no to fakt , lepiej żebyś sie nie narażała. Ale jak bedziesz mieć jakieś ciuszki zbędne to daj znać 🙂 Ja odkupię bo niestety tutaj nie ma zbyt wielu możliwości taniego zakupu. Jedynie używane, no ale trzeba przebierać w koszach, czesto nic ciekawego nie ma, no i o stan chodzi też, bo jak zniszczone to nie warto poprostu.

Najlepsze sa ciuszki ktore mam do dziewczynki hehe :P co do sprzedazy to juz kolezanka stad zamowila bo te ciuszki co mam do dziewczynki nie sa stad :P
ale spoko nawet na wieksze Ci moge kupic i przeslac zas :P

Bób napisał:
jeszcze nie wiem ale dzisiaj idę do lekarza i tym razem zamiast wafelka w czekoladzie mam zamiar wypić ze 2 meliski, może się uda tym razem
Hahahaha a to dobre :P ale wiesz co? Moj caly czas sie ruszal i nic slodkiego nie jadlam i ostatnio bylo to samo :P ale ginek go tam zlapal na jajeczkach :P
ech Bob moze byc chlopczyk 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny

Wczoraj byłam u gin no i 1 kg na plusie kurcze bede jak beczka niedługo
Usg nie zrobiła mi 😞 ale słuchałysmy bicie serduszka
Malutki tak sie wiercił ze nie mogła znaleźć jego serduszka
co za rozrabiaka ale w koncu sie udało gin zadowolona ja tez bo serduszko równomiernie i ładnie biło

Anitek co do zaparć mi przepisła tez jakis syrop nazwywa sie Duphalac (bez recepty)

• Mamusia
Anitek to super 🙂 Jak coś bedziesz mieć to dawaj znać :P

ja Fifiemu kupiłam taki kombinzeonik 🙂

hehe no u mnie jajeczka się pokazały ledwo USG lekarz włączył 😁 heheh a pózniej rurka mu miedzy nuszkami latała :P:P [img size=200]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SNC11068.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Kikos mam ten sam syropek 🙂 nie zrazaj sie bo on u mnie zaczal dzialac po 4dniach :P i teraz zamiast 30ml pije 10ml dziennie 🙂no i jem sliwki suszone gruszke i jogurt i pomaga 🙂 juz mam spokoj 🙂

• Mamusia
Witam mamusie!! 😆 Anitek u mnie tez mozna kupic tanio ciuszki i za 5 body place 7 euro. Oczywiscie znajda sie takie co 1 kosztuja 15euro wiec trzeba patrzec gdzie sie oplaca. Ja od wczoraj mam jakis pofyrdany czas. Mialam ostatnio robiony test glukozy na cukrzyce i jak mialo byc ok to kolejna wizyta za miesiac. Wczoraj mialam fajny dzien, zabralam sie az za robote pierogow ruskich w trakcie ktorych dostalam telefon ze mam sie zglosic do mojego lekarza w sprawie wynikow testu glukozy. Mam kawal drogi do lekarza a moj maz musial pracowac wiec umowili mnie na poniedzialek wieczorem. Najbardziej sie wscieklam ze nikt nie chcial mi powiedziec co jest nie tak a moj szanowny lekarz nawet nie podejdzie do telefonu i teraz z nerwami tyle dni musze czekac w niewiedzy!!!! Beczalam wczoraj jak dziecko tak sie jakos przestraszylam az mnie brzuch rozbolal. Jak nigdy zaczelam sobie wkrecac dziwne rzeczy. O matko nienawidze za to mojego lekarza!!! chyba powinien znalezc chwilke dla pacjentki zeby sie nie martwila caly weekend??? Beznadzieja. Anitek sliczny ten kombinezonik!!! Ja tez czekam na moj bo zamowilam i moze dzisiaj juz bedzie??? Przyjdzie mnie 10e przeceniony z 40 niezle co???? Pozdrawiam mamuski 😉

Andzia no wyglada to tak jakby byl za wysoki wynik i dlatego kazal Ci przyjechac. Zadzwon i powiedz ze maja Cie polozycz z lekarzem bo Ty nie bedziesz sie teraz denerwowac tyle czasu!!!Nie odpuszczaj!!!
Co do glukozy to pewnie Ci powtorzy 75 stezeniem i wtedy wszystko wyjdzie. Spokojnie ta cukrzyca nie jest taka zla...Wierz mi 🙂 glowka do gory moze to tylko jednorazowy wybryk organizmu i juz nastepnym razem bedzie dobrze 🙂 ja mam test 3grudnia 🙂 w 28tyg ciazy 🙂 podobno najlepiej miedzy 24 a 28 i wlasnie nie czaje dlaczego niektore Mamusie mialy juz w 22...

• Mamusia
na szczescie przynajmniej jak narazie mnie ten zaparciowy problem ominął :P

o taki błekicić z granatem, fajny 🙂 i ciepły, dziewczyn6y polecały mi bardziej taki śpiworek ale pomyslałam ze ani do fotelika dziecka w nim nie włoże bo nie ma miejsca na nozki wiec kupiłam taki 🙂

Patrz na mojego FIFOLKA 😁;D;D;D [img size=250]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SNC11070.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Kikos super te kombinezonik tez 🙂 wogole do dzieci mega odjechane ciuszki sa 🙂
Klaudia no no no niezly sisiolek hahaha :P Synus Ci da popalic ze na forum pokazujesz 😉
no ja mam na filmie sisiolka fotki sie zrobic nie dalo bo Maly tak sie krecil ale mam 3d4d 28smego wiec jest szansa 🙂

• Mamusia
ANDZIA nie denerwuj się ja miałam pierwsze badania glukozy robione w 12 tyg i wynik wyszedł 103 a do 106 jest norma wiec pamietaj że kupiłam glukometr i sie badam regularnie, poziom cukru spadł mi bo robiłam teraz w 24 tyg i juz miałam na czczo tylko 83 a po zpozyciu 75g glukozy miałam 115 po godzinie. Wiec mam cukier w normaie a miałam robione odrazu 75 g.

Anitek moja ginekolog mowila ze najlepiej miedzy 20 a 24 tyg wykonac test glukozy bo to w polozwie ciazy sie robi. To zalezy od lekarza, a znajoma chodzi prywatnie i co 2 mc robi glukoze.

Kikos Mi niestety lekarz nie mowił ile już ma 😁 Ale moj maz sie smiał ze coś ma po nim ( dodam: miał na myśli długie nogi) hehehehehe

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!
no ładne fotki wklejacie 😉
a ja się nie wyspałam bo o 5 musiałam wstać i do miasta jechać, a teraz ledwie siedzę,
a mi też zaparcia minęły i już co dziennie się wypróżniam 🙂
a ja tam popieram lumpka bo wiem że dobra jakość i tanio a czasem zupełnie nowe ubranka, wiadomo że wszystkiego się tam nie dostanie, ale sporo 🙂

Klaudia zalezy od lekarza ale nawet w necie jest wszedzie ze 24 a 28tydzien...Tutaj robia 28tydzien bo podobno cukrzyca ciazowa pojawia sie w pozniejszym etapie ciazy. To pewnie dlatego tak. Ja tam robie jak lekarz kaze 🙂 mowila ze 3grudnia wiec jest ok to mnie 🙂
I tez mam odrazu 75 😁 niezle:P biore cytryne z soba :P

• Mamusia
no a ciuszki dla maluchów są śliczne, jeszcze jak niektóre dla dziewczynek to poprostu bajka 🙂 Chociaz wkurza mnie troche to że sie ucieło iż kolor niebieski to chlopak a rozowy dziewczynka, nie podoba mi sie jak matki ubieraja tylko w te kolory, bo pozniej te dziewczynki to az sa przesłodzone moim zdaniem. Ja kupuje rozne kolory, niebieskie też, ale zółte zielone ecru 🙂 Jakie mi sie podoba 🙂 Czytalam w rankingu ostatnio ze rodząc dziewczynkę do 18 steg roku zycia wydasz na nią 50% wiecej niż na chłopca 🙂 🙂

• Mamusia
Anitek jak chcielismy jego numer telefonu to dostalismy tylko z praxisu a dzisiaj a juz maja zamkniete bo piatek jak to rozbestwieni Niemcy. 😠 Prywatnego tel. nie daje wiec lipa. W tej ciazy jakos przezyje ale kiedys przy nastepnej zmienie lekarza. Pisalas ostatnio o ile pamietam ze po wypiciu glukozy bedziesz czekac 2 godziny a ja czekalam godzine i nie wiem czemu tak roznie kazda musi czekac. Co zrobic. Jak tam zajade to sie ode mnie dowie. Musze sie czyms zajac bo jakas rozdrazniona jestem az mi niedobrze. 🙂