Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no tu moje psiaki wygladaja na male wlasnie jak sie dostane do moich zdjec to wtedy wkleje moje bestie, kochane są. to zdjecie znalazlam w necie na str klubu i akurat sie trafilo z mala

aaana to udanego farbowania

ja juz sobie wymyslilam ze pod koniec stycznia (jesli poznam oczywiscie date i jak bedzie cc) to ide jeszcze do kosmetyczki i do fryzjera :P a co tyle mojego 😉

Ja musze dokupic jeszcze koszule bo mam tylko jedna i 3pizamki...ale wlasnie musze poszukac jakies zeby szlo karmic...najlepiej taka odpinan pod szyja az do pepka hehe :P
jejkus ciekawe jak to bedzie 🙂

Mamy wyjsc w sobote do pubu ze znajomymi :P hmm co by tu ubrac 😁 tzn ubrac to ja moze i mam co ale ciezko z plaszczykiem bo juz wogole sie w niego nie dopinam a kurtka taka ktora pasuje do sukienki jest na styk doslownie :P
ech niedobrze mi 😞 zjadlam kielbase na sniadanie a wczoraj caly dzien kabanosy i juz mnie mdli na sama mysl o kielbasie 😞

Hahahaha Bob ale zabawny ten Renifer ja nie moge :P:P:P
ja mam w domciu Balwanka :P no ale fotki dopiero jak wroce :P i na szybie sniegiem w sprayu zrobilismy gwiazdki 🙂 i wyglada super :P juz sie nie moge doczekac choinki az przy niej usiade :P bo tu w tym domu taki smutek 🤨

• Mamusia
No więc znalazłam pewnien artukuł w necie :
http://www.kobietaiprawo.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-w-pracy1.html

Pisza w nim że pracodawca nie może zwolnić kobiety w okresie ciązy do porodu i okresie urlopu macierzynckiego. A moja sytuacja wyglada tak że do 5.02 mam umowe o prace. Termin na 7.02 ale jeśli wczesniej urodzę to wiem ze macierzynski zaczyna sie w chwili porodu no chyba ze chcesz skorzystać wczesniej z niego.

eee renifer jest słodki 🙂

Sibi prosze o przepis na ten mega łatwy placek 🙂

• Mamusia
anitka u mnie było tak że w zeszłym roku tj 2008 został przyjeta na zastepstwo tzw. umowa o prace na zastepstwo, parcowałam 3 mc i pozniej kobieta za ktora byłam , wrócila i było okey. Pozniej ta sama firma zatrudnila mnie na zlecenie. Swoje zrobiłam, umowa sie skonczyła i było okey. Pozniej zatrudniono mnie na umowe o prace do dnia 5.02.2010. No i wiem napewno że jesli pozniej urodze to do dnia porodu nie moze mnie pracodawca zwolnić. Ale sie teraz doczytałam ze macierzynskiego moze mi nie dać tylko jakiś zasiłek macierzyński. I nie wiem czy to płatne czy nie ? I jeszcze sie zastnanawiam bo skoro mam umowe do 5.02 a max urodze np. 2 tygodnie po terminie czyli po 7.02 to czy jak bym skorzystała z 1 tygodnia urlopu macierzynskiego przed czy bym miała platny i czy da się tak zrobić.

Nie wkleje bo oczywiscie nie doszlo na maila 😠 😠 😠 zawsze dochodzily dziwne to jest 😞
ale jak zajade do domciu to Wam wkleje mam wrazenie ze Olaf bedzie czysty Tata 🙂 bo jak patrze na fote Mojego jak byl Maly i na fotke Olafka z usg to tak samo wygladaja :P
Klaudia juz sie jej zapytalam dam znac jak odpisze 🙂

• Mamusia
już przefarbowane i ..... są zaj....!! 🤪
takie jak chciałam - piękny brąz!! ale mąż się zdziwi jak wróci do domu 🙂:laugh: 🙃 :laugh:
u mnie od rana nap.... za ścianą młotem pneumatycznym chyba i/lub młotem klasycznym - zaraz mi głowa pęknie!!! 😠