Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No dobra to ja uciekam smazyc rybki zalewe juz zrobilam 🙂 ciekawe co z tego wyjdzie :P pierwszy raz robie :P no i sernik tez pierwszy raz bede piec :P ciekawa jestem 😁
do spisanka pozniej 🙂

• Mamusia
Titinka proszę bardzo - to przepis na ciasto które zawsze wychodzi i znika z talerzy w mgnieniu oka - smakuje trochę jak jogurtowe

6jaj
2szkl cukru (może być trochę mniej nie będzie takie mega słodkie)
2 szkl mąki
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
2 cukry waniliowe (lub 1 duży)
1 kostka margaryny (rozpuścić na samym początku robienia ciasta i poczekać aż przestygnie)
1 puszka brzoskwiń - odsączyć i pokroić
kakao

Całe jaja i cukier ubić (mocno mixerem) dodać mąkę i resztę - mixować na końcu płynną margarynę (stopniowo)

Podzielić ciasto na pół - do połowy dodać kakao i tą ciemną masę na wyłożoną papierem blachę, na to jasne ciasto na to brzoskwinie.
piec ok 30-40 min w temp 200/220st

ja to ciasto jeszcze polewam polewą czekoladową i sypię płatkami migdałowymi

• Mamusia
O dzięki serdeczne 🙂 Poszukuję nowych przepisów,bo coś mi się już dawno przejadły te moje:P Pozbiera,przeanalizuję i coś upiekę:P Choć moja mama przepędza mnie z kuchni 🙂 Właściwie to już sama nie wiem czy to dlatego abym się nie przemęczyła czy abym za dużo nie zjadła 😉

Iwiokej to Ty o innej rybce chyba mowisz :P:P:P
hehe
przepisow jest milion :P
ja robie rybke smazona w zalewie octowej z cebulka i tam jest ziolo angielskie lisc laurowy pieprz caly 🙂
i ta zalewa musi byc zimna 🙂
dlatego zrobilam ja predzej 🙂 a rybki no coz jedna seria juz usmazona czekam teraz az te drugie dojda i skonczone na dzisiaj 🙂
wlasnie sobie sciagam dziennik bridget jones i zaraz bede ogladac z talerzem bigosu :P

• Mamusia
mmmmmmm ale sie tu pysznie zrobilo!!

ja dopiero wrocilam ze sklepu SZAŁ!!!!!!!!! ludzie szaleją!! ale ja sama stalam i czekalam bo rzucili mieso w smiesznych cenach!!!!!!!!!!!!! i co nie wziasc schaby za 9,90 zł i szynki bez kosci za 8 zl 😮 :P schabik sie juz marynuje jutro idzie do pieca i zaraz za nim makowiec z jablkami i sernik z brzoskwiniami 🤪 i na nic wiecej sily juz miec nie bede!!
wiekszos prezentow zapakowana wiec juz coraz mnie zostalo z tych przygotowan!!

u mnie nadal waga 6 kg+ ale brzuch robi sie orgomny, skora boli ciagnie do przodu 🤢 kregoslup siada, zebra bola 😞 chyba cieżko już nam wszystkim!! 🤢 do tego moja mala obraca sie raz glowo w gore raz w dol a mnie az w stawach "prądy" chodzą!! masakra ale juz niedlugo na szczescie!!!!! obym za 2 dni juz cos wiedziala o rodzaju porodu jaki mnie czeka!!

• Mamusia
anitek smażysz śledzie obtoczone w mące i posypane solą, układasz w głębokim naczyniu, później robisz zalewę z tego tłuszczu z ryb , ale oczywiście nie z całego Żeby za tłuste nie było dolewasz wodę 2 szkl. cebulę liść laurowy i ziele ang. po zmiękczeniu cebulki dodajesz 2szkl. octu i zagotowywujesz to i zalewasz ryby muszą być całe zakryte 🙂 oto mój przepis 🙂

• Mamusia
nooo ladnie same pyszności tu widze :P Aż ślinka cieknie 🙂

Ptasie mleczko mmmm tez bym zjadla,jutro bedziemy z mamuska serniki robic wiec tez bedzie meeeeega pachnieć 🙂

Ale nigdzie nie mogę dostać moich grzybów ktore jem tylko w świeta bo je mróz normalnie wywial chyba 😞

Iwiokej robie wedlug tego samego przepisu te rybki :P

Aaana fotke dajesz :P
Iwiokej tez ciekawy przepis ale widziecie ja ryb smazonych niecierpie...a takie w occie to kawalek zjem bo przejdzie occtem to nie wali rybą tak bardzo hehe a ten tluszcz z ryby to jednak zatrzymuje smak a tego bym nie chciala :P
No moja rybka jest posypana sola pieprzem obtoczona w mace pozniej w jajku pozniej w bulce usmazona i zalana wlasnie ta wczesniej ostudzona zalewa 🙂 i tak ma stac w lodowce z 2-3dni i bedzie pycha 🙂
ech jakas glodna :P wlasnie przynioslam sobie bigosik i bedziemy papusiac 😁 Olafka sie przewraca w brzusiu 🙂

• Mamusia
a tak było bez grzywki ale już w ciemnych / ten obłęd w oczach i wory pod nimi to od remontów za ścianą 😠 [img size=120]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/20091215186.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />