Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no a u mnie trwa składanie mebli oby do Świąt skończył 😞
a na zakupy dopiero jutro, bo dzisiaj nie ma czasu, jutro też by nie znalazł, ale już mu powiedziałam, że po kościele jedziemy na zakupy i koniec, bo nawet nic do jedzenia by nie było 😞
CandyMonka ja takiego brata to bym udusiła, biedna Ty 😞

• Mamusia
Ja co dowagi to jestem 7kg do przodu,więc chyba nie jest tak źle.Gorzej jednak moja skóra na brzuchu-dzisiaj ewidentnie czuję jak mnie ciągnie.Pojawiło mi się 5 rozstępów i boję się,że wkrótce wyskoczą następne.Smaruję brzusio oliwką i balsamem przeciw rozstępom no ale te już wyskoczyły pomimo a że mam tendencję do ich powstawania to następne są chyba nieuniknione 🥴

Co polecacie?A jak wasze brzuszki?

Bób śliczna choineczka, napewno w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza, bo zdjęcia tak nie oddają tego czegoś 🙂
Andzia borykasz się z tym samym problemem (wstawienie zdjęcia)co ja przez ostatni tydzień 🙂 w końcu dziś mi się udało:P
Leże na łóżku objedzona jak niedźwiedź i nawet oddychać mi ciężko 😞 zawsze taka łakoma byłam, że jem do syta a potem cierpie 😞

• Mamusia
Bob kazda choinka fajna obojetne czy zywa czy sztuczna. Ja mam zywa co roku bo nie moge znalezc na tyle sztucznej-fajnej zeby mi sie spodobala. A co do zapachu to faktycznie- cos super 🙂

Martus w koncu sie wscieklam i sciagnelam sobie darmowy program MINI FOTO. chyba nie ma prostrzego. I jakos sie udalo 😉

No Andzia jestem pełna podziwu dla choinki, bardzo ładna.
Titinka ja smarowałam piersi raz kremem na rozstępy, raz oliwką a rozstępy i tak mi wyszły 😞 cycusie wyglądają strasznie 😞 a co do brzusia to narazie odpukać ani jednego, ale spodziewam się wszystkiego, bo moja mamcia miała cały brzuch w rozstępach i do dziś ma okropne blizny, ale póki co smaruję brzusio oliwką dla dzieci i to wszystko 🙂

• Mamusia
Dziekuje dziekuje!!! Ja jak narazie nie mam rozstepow choc nie wiem czy pozniej nie wyskocza wszystkie naraz!!!!:laugh: Oby nie 🥴 I musze wam sie przyznac ze smaruje sie raz lub dwa na tydzien. Tak szczerze to jakos mi sie nie chce. I smaruje sie normalnym balsamem nawilzajacym chociaz w szafce stoi specjalnie polecony w aptece olejek ktory sobie po prostu stoi. chyba 3 razy sie nim smarowalam. Ale za to mam 2 swietne zylaki placki i oba na 1 nodze. Wczesniej nigdy nie mialam. ACHA NO I OD 2 dni swedza mnie cycuchy a sa miekkie. A skora na brzuchu czuje jak sie rozciaga. Wiecie co jest dobre na skore??? Olej z oliwek i nic wiecej. A lekarz powiedzial ze najwazniejsze to geny. Jak sie ma miec rozstepy to zaden krem nie pomoze. 😁

Hejka ja wstalam z drzemki :P zjadlam truskawki bo sobie kupilam choc nie byly jakies super ale dobre i to :P
pojechalam po wszystko na rosol no i zapomnialam makaronu wiec sie wrocilam i wiecie co???stoje przy kasie a baba przedemna pol koszyka miala i zaczela wyciagac i tak cala tasme zapelnila a ja na koncu polozylam makaron myslalam ze mnie pusci bo mialam tylko ten nieszczesny makaron...do tego widziala moj brzuch bo trudno go nie zauwazyc i wiecie co???wziela ten maly oddzielnik z napisem "nastepny klient" i polozyla przez moim makaronem...byscie musialy widziec moja wine bo gdybym mogla zabijac wzrokiem to ta stara ropucha padlaby odrazu 😠 😠 😠 widzialam tylko ze kasjerka popatrzyla ale nic nie powiedziala...ech brak slow 😠
Andzia Bob choineczki super 🙂
Bob co do moich wlosow to zajmuje mi to ok 15min wiec nie tragedia szybko wysusze aby prostowac musze ale idzie sprawnie :P a mi sie nie podoba bo lubie dlugie wlosy no ale chcialam zapuszczac naturalne wiec cos kosztem czegos...
No i dostalam smsa od Meza 30min temu o tresci "Zejdzie sie jeszcze kilka godzin badz cierpliwa Kocham Was" no wiec odp co to oznacza kilka godzin i ze najlepiej niech tam kur... do nowego roku zostana 😠 😠 😠 tak sie wscieklam!!!

No Moj wlasnie zadzwonil ze jeszcze z 2godz i wraca do domciu wiec mysle ze ok 23ciej bedzie bo jeszcze dojechac no i trzeba wziasc poprawke na te 2godz bo pewnie beda to 3 a nie 2...
ech smutno bo dopiero 7dma 😞

Anitek Ty się tak nie denerwuj, myślisz, że Twój Mąż zadowolony jest z tego, że musi akurat teraz pracować, w tym przedświątecznym okresie, a nie siedzieć z Wami.. Złościsz się a to pewnie przez tą starą pizderyte (sorki za wyrażenie) przy kasie.. co już zrobić, i takie niewyrozumiałe istoty szwędają się po tym świecie..
A jak Ci idzie Sex w wielkim mieście? 🙂 obejrzałaś już wszystkie odcinki?

Czekam az makaron sie ugotuje to podkradne troche i zjem z cukrem i cynamonem 🙂 hehe a rosolek jeszcze z godzinke musi sie pogotowac :P
do Meza wyslalam eske ze przepraszam ze sie wkurzylam ale juz zaczynam myslec ze wogole nie wroci dzis...no i zadzwonil i mowi ze wroci na 100% wiec czekamy sobie 🙂
Ech cos mnie brzuchol boli...bolal jak na okres ale mam mega wzdecie nie wiem po czym 🤨 i juz wzielam espumisan ale cos nie bardzo pomaga 😠
a z tego co pamietam to zawsze jak mialam wzdecia to mnie brzuch bolal jak na okres wiec jestem spokojna na wszelki wypadek wzielam tez nospe...
A sex w wielkim miescie rewelka jeszcze 5odcinkow mi zostalo czekam tylko az sie makaron ugotuje i wlaczam 🙂
Jutro pewnie nie bede miala czasu do Was zajrzec bo duzo rzeczy do zrobienia no i wieeelkie zakupy bo musze wszystko kupic bo pozniej nie bedzie mial mi kto pomoc a Maz jak pojedzie w poniedzialek wroci w srode w nocy wiec bede sama z Olafkiem :P
Ooo wlasnie Maly z glowki dał po pecherzu 🤪 przynajmniej on sie bawi hehe 😉
No to do spisanka pozniej 🙂

• Mamusia
no ja też chcę ponadrabiać jutro z zakupami, ciekawe co z tego wyjdzie? pokażę wam moją beleczkę, trochę niewyraźne ale bez lampy musiałam robić bo inaczej nie było by widać światełek [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PC190792.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Bob super to wyglada 🙂
P.s. Moj napisal wlasnie ze zejdzie sie jeszcze jakies 40min...czyli razem to sa 4godz a nie 2godz!!!Tak jak Wam pisalam...uwazam ze ktos jest nieodpowiedzialny zeby kazac pracowac ludziom tyle godzin 😠 😠 😠 😠 😠 zaczeli o 8smej rano!!!!!a do tego ostatnie dni po 12godzin...to jest jakis skandal!!!mogli wiecej ludzi tam wyslac a nie teraz siedza do nocy...ja juz mam nerwa na maxa!!!bo wiem ze te 40min to moga byc kolejne 2godz 😞 a wiem ze jeszcze ponad godzine musi jechac do domu...jest ciemno jest zimno a on zmeczony 😞 mam dosyc juz naprawde 😞

• Mamusia
no anitko mam nadzieję , że mąż już w domku 🙂
a ja zrobiłam dzisiaj zakupki, wyciągnęłam mojego po 20 z pretekstem, że nie ma nic na kolację , ani na śniadanie i dobrze, że tak wyszło bo w markecie kompletne pustki 🙂 i do kasy byliśmy pierwsi 🙂 ale mrozik nie odpuszcza jest -21 😞jakaś masakra a w drodze do auta to jest jakieś3 metry zamarzły mi gile 😉:laugh: :laugh:
z pewnością żadna z Was o tej godzinie już nie zajrzy, więc słodkich snów i spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
Witamy niedzielnie 🙂

A my sobie wczoraj bylismy obejrzeć rzeźby lodowe na Poznanskim starym rynku 🙂 Ale super sprawa 🙂 najlepszy był mikołaj na motorze 🙂
Pozniej poszlismy sobie na jedzonko 🙂 ale pychotka było to spaghetti :P

a teraz ryje sobie w tych emulsjach 🙂 i tak patreze że z firmy Hipp tez jest płyn do kapieli dla niemowląt od pierwszego dnia życia. Mega tanszy od tego Oilatum. Tylko nigdzie nie pisza czy też po tym nie trzeba stosowac oliwki.
i tak patrze i czytam że jakaś polożna ponąc nie radzi aby stosowac to Oilatum ponieważ jest to plyn leczniczy stosowany podczas zapalen skory itd. eee juz nie wiem co wybrać 😞

ide jesć sniadanko 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamuśki!
my już po śniadaniu (mąż zrobił pyyyszną jajówę!! 🙂 ) i teraz siedzę obżarta jak smok!! 🙂

czytałam opis porodu Wiolki - masakra!!! 🤪 trafiła chyba na lekarza sadystę!! 😠 jak dobrze że ja mogę mieć to co sobie zażyczę bez żadnych problemów (miejmy nadzieję)!! uff , biedna Wiolka

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!
my już po śniadnku i kościółku 🙂 ale zimnica na dworze 😞 w tej chwili jakiej-14 ale odczuwa się dużo większy ziąb 😞
dziś ciąg dalszy składania mebli, mam wrażenie że to się nigdy nie skończy 😞 ale zrobiłam wczoraj zakupki i mam zamiar zrobić dzisiaj bigos, bo mój męzulek go uwielbia i nie wyobraża sobie świąt bez niego, a na przyszły tydzień t.j. od poniedziałku zamierzam robić rybkę w occie, po grecku i sałatkę, nie mogę za szybko, bo zjemy zanim będą Święta 😉:laugh: :laugh:
Życzę wszystkim Mamusią i ich kruszynkom wspaniałej niedzieli 🙂