Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry
ja wczoraj wrocilam od mamy ale sie wybralismy na zakupy-masakra co sie dzialo!!!!!!!!!! ludzie zwariowali!!!!!!! a pozniej to juz padlam po 3 godz w sklepach

jesli mam być szczera to wcale mi sie nie chce tych swiat 🤔 wolalabym zeby byly normalne dni, nie czuje klimatu swiat-wcale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do tego mnie przeraza wigilia u tesciow 🤢

wczoraj przez ten mróz moje audto zdechlo i jestem uziemiona!! tzn chyba akumlator sie rozładował!!!
jak siedzialam u rodzicow to tam wieczorem było -27!!!!!! zimnica jak nic!! nawet nie wyszlam z domu!!!!

jeszcze kilka dni i zobacze moja mala na USG!!!! 😆 a w srode wizyta u ortopedy wiec moze juz cos bede wiedziec jak bede rodzic a jak nie we srode to mysle ze na tej wizycie juz mi powie!! wole wiedziec już bo chcialam po nowym roku kupic troszke rzeczy bo i tak juz mi coraz trudniej lazic!! chyba duże centra handlowe bede musiala juz sobie odpuscic bo tam jest za duzo szalejacych ludzi!!

biore sie dzis za pakowanie prezentów więc może najdzie mnie jakiś świateczny duch 🤔

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sibi to masz tak samo jak ja, też nie czuję jeszcze Świąt, bo przez te meble to wiecznie bałagan w domu 😞 ale zamierzam dzisiaj zacząć robić jedzonko Świąteczne 🙂 a wigilie mamy z rodzicami moimi babcia i wujkiem . Tak że będzie niezła gromadka 🙂

• Mamusia
Witam niedzielnie
Fajną dziś miałam pobudkę,dostałam mms-a od dziewczyny którą poznałam u gina i która okazała się moją sąsiadką a w tym mms-ie Jej kilkudniowy synuś,bossssski,sama słodycz.Kurcze niech już będzie luty...
Co do Świat to klimat się pojawi jak w domku będzie pachniało kapustką,barszczem...ehhh fajnie.
Ja zaczynam prace kuchenne we wtorek od bigosiku z grzybami:P

• Mamusia
Witam niedzielnie!!!! 😆 Ja na chwilke. Pisalyscie ostatnio o oliwkach do dzieci itd. Ja juz mam tez kupione i szukalam na allegro czy tez cos takiego maja i znalazlam wiec wam wkleje. Tutaj to od jakiegos czasu nowe. jesli chodzi o kosmetyki dla dzieci od pierwszego dnia. Jest 6 rzeczy z tej serii.

http://www.allegro.pl/item829964032_bubchen_pierwszy_plyn_do_kapieli_z_oliwka_hit.html#gallery

Pozdrawiam i zycze milej niedzieli 🙃

Hej mamusie,
ja też na moment, bo Mój M. oblega dziś kompa 🙂
dziś niedziela handlowa, byłam na małych zakupach, kupiłam sobie staniczek, i legginsy, i prezent dla mamusi 🙂 jeszcze tatko tylko został, a nadal pomysłu dla niego nie mam, pewnie skończy się na jakiś bokserkach 😉
Nikoś jeszcze troszkę i będziemy miały swoje maleństwa 🙂
Iwiokej no mam nadzieję, że skończycie te mebelki do Świąt..

• Mamusia
he he no właśnie jak ja mam wolny komputer to kurcze pustki a jak cały dzień mam zajety to kurde piszecie po 10 stron 😁:P

hmmm u mnie w domku takie zapachy świąteczne 🙂 Mmmm jutro galarcik i sałateczki 😁

no to nic jak Was nie ma to ja też uciekam 🙂

do spisanka

Spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
no Witamy poniedziałkowo 🙂

aaaale sypie u mnie za oknem taka super pogoda 🙂 Tylko że jest - 15 🙂 no ale to co 🙂

Aaana no wlasnie doszlam do wniosku ze jak dziś zrobie to sie zestarzeje wiec dzisiaj robie barszczyk 🙂 no i chyba tylko tyle bo rybki posmaże w czwartek, a galarety zrobie we srode 🙂

• Mamusia
No właśnie też chciałąm to sobie jakoś rozłożyć tak żeby jednego dnia się nie namęczyć ale chyba się nie da :/ i wszystko tj 3 ciasta i zrazy będą robione w środę a trochę mi szkoda akurat śroby bo Mój na w końcu wolne ech...
Zrazy będę robiła z rozmrożonej wołowiny więc już chyba 2gi raz nawet po przetworzeniu nie można zamrażać, nie?
no a sernik np wtorkowy to do czwartku i nast dni świąt też przecież nie wytrzyma 😠

• Mamusia
Aaana wiesz mi sie wydaje że sernik wytrzyma o ile go ktoś nie zje :P Ja robie też sernik i to zawsze na 2 dni przed wigilia i śmiało wytrzymuje 🙂
A co do podwojnego zamrożenia to fakt nie powinno się no ale ja czasem też 2 razy zamrożę i nic sie jeszcze nie stało 🙂

• Mamusia
hm... zazwyczaj mam fioła na pkt świeżości i czystości no ale szczerze mówiąc to nie pewnie ne dam rady zrobić wszystkiego na raz więc chyba sobie odpuszczę i część zrobię we wrotek tj sernik, piernik i makowiec :P no a zrazy w śr lub czw i już nie trzeba będzie mrozić.

Mam tylko nadzieję że nie zjem tych wszystkich ciast sama i to jeszcze przed świętami!! 🤪

Hejka Mamusie 🙂 Moj juz pojechal 😞 i pewnie znow wroci strasznie pozno w srode 😞
w sobote wrocil o 24-30 wiec to juz niedziela byla...padniety bo 15godzn pracowal i tak oto zakonczyk tydzien z 71godzinami pracy...cholerne panstwo zaciera pazurki bo 42%podatku wezma gnojki od tego co powyzej 40godzn 😞
Jak mnie to wk... 😠 😠 😠
ja wlasnie kawke zaparzylam i zaraz jade do sklepu po reszte zakupow bo nie wszystko kupilismy niestety a dzis ma byc dostawa w polskim sklepie 🙂 wczoraj o 10tej wyruszylismy zeby ominac ten dziki tlum no i po zakupach Mariusz chcial isc do kina wiec poszlismy a film 3godz myslalam ze mi tylek odpadnie :P ale suppppper 🙂 Avatar w 3D polecam 🙂
U nas pieknaaaa pogoda jest -4 na dworze piekne slonce gladkie niebo i wszedzie szron 🙂 pieknie nie moge sie napatrzec chcialam fotke zrobic ale Moj zabral moj telefon bo jego padl a ja mam jakas tam nokie stara bez aparatu :P a mi sie aparat rozladowal wiec trzeba ladowarki poszukac :P
ale zatoka jest przesliczna 🙂
p.s. Klaudia co do oilatum to wlasnie polozne go polecaja tak samo jak lekarze on jest stosowany do ludzi a alrgiami skor dlatego jest tak bardzo delikatny i nie podraznia a super nawilza...no ale i tak przez pierwsze 2-4tyg trzeba uzywac oliwki po kapaniu bo dziecku bedzie schodzic ta odmoczona skorka...ale pozniej juz nie trzeba 🙂
co do zapachu to mi sie podoba uwazam ze pachnie jak normalna oliwka 🙂
p.s. a to nie zadna chemia tylko plynna parafina wiec nie sadze zeby to szkodzilo... wrecz przeciwnie 🙂
co do plynu do plukania to ja uzywam Fairy plyn do prania i Fairy plyn do plukania 🙂
Ja dzis zabieram sie za bigos i sledziki bo bigos polowe i tak zamrazam a sledziki musze najsc 🙂 jutro robie barszczyk i salatke a w srodek pieke sernik 🙂

P.s. mialam sen o duchach najpiew a pozniej UWAGA snilo mi sie ze sie ze cos poczulam w psitce dotykam a tu nozka Olafka wyszla 😲 😲 😲 😲 😲 i ze wlozylam ja z powrotem i mowie do Niego ze ma jeszcze poczekac bo jeszcze jest za malusi...co za sen ja nie moge...

Ja mam lenia na maxa ale musze sie ruszyc to czas szybciej minie 🙂
troszke sie boje wyjezdzac bo mam letnie opony na drodze strasznie slisko juz mnie Moj ostrzegal a irole nie wiedza jak jezdzic w taka pogode boje sie ze ktos we mnie uderzy 🤨 ale musze jechac bo nie moge zaczac robic bigosu 😞 bo musze kupic grzybki suszone i kielbaske i kawalek boczku czy czegos...ech tak to jest Moje Drogie :P

Siedze w pizamie spodnie w kolorach krowki gora od pizamy czerwona z wielka krowka na srodku i wlosy mam jak Einstein...no i popijam sobie kawke :P a jak trzeba jakos zaczac poniedzialek :P nie moge sie napatrzec na zatoke bo jest przepieknie 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!
my już po śniadanku, faktycznie mróz troszkę odpuszcza jest -8 no ale to jeszcze zimno 😞 i śnieżek pruszy
no my dzisiaj robimy bigos bo wczoraj czasu zbrakło , coś mi się wydaje , że porządek będziemy robić dopiero w Wigilię:
( ale mój mężulek już mówił, że pomoże, to mnie trochę uspokoiło 🙂 jutro robię rybki w occie i po grecku ,a sałatkę dopiero rano w czwartek, żeby się tak szybko nie zepsuła 🙂
anitek a u mojej kuzynki tej z Irl.padał śnieg, i nawet udało im sie bałwana ulepić 🙂 może i u Ciebie popada 🙂

Iwiokej widze ze Ty rowniez Mala masz na aviatorze 🙂
co do sniedu to padal ale w okolicach Dublina i w centralnej czesci IRL. U mnie mial padac jutro ale wlasnie patrze na pogode i niestety juz sniegu nie zapowiadaja tutaj sie tak wszystko zmienia ze nie nadazam hehe 😉
Co do sprzatania glowka do gory bo u nas porzadki beda wlasnie w czwartek no i robienie uszek i makielek :P
a ja chyba jeszcze zrobie jakas rybke w occie 😁 tak wlasnie mi chodzi po glowie :P
to moze dzis zrobie bigos i sledziki jutro barszcz i rybke w occie a w srode serniczek 🙂
to bedzie dobry pomysl 🙂

• Mamusia
ja za dużo nie robię bo Wigilię u rodziców spędzamy, tak że tylko tyle co dla nas w domku w razie jak by ktoś nas odwiedził, no to nie będę sama w Wigilie z porządkami 🙂
tak mam w sobotę ją wkleiłam a dopiero dzisiaj się wyświetliła, no to pewnie pan admin miał wolny weekend 😁

No Adminowi tez sie nalezy wolne hehe 🙂
ja tam robie troche jedzonka bo w koncu swieta sa raz w roku no a do tego siedzimy sami wiec jedzonka musi byc duzo 🙂
Juz sie nie moge doczekac bedziemy siedziec objadac sie i nic nie robic :P tylko zmywanie wstawiac i jedzonko odgrzewac :P
ja wlasnie jem sniadanko i zaraz sie zmywam do sklepu bo juz 11 a zanim to wszystko zrobie to troszke potrwa :P