Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie łam się , z tego co wiem ( z tego co widziała na jakimś kalkulatorze) to im ktoś jest mniejszy tym wiecej przybiera, w końcu samej krwi ze 2 kg ci przybyło, poza tym do końca nie wiadomo czy jeszcze przytyjesz bo przecież brzuch nie musi ci urosnąć, po prostu dzidzia będzie miała miej miejsca a wód płodowych będzie mniej, ja nie pamiętam ile ważyłam na początku 8 mieś, wiem tylko ile na koniec

• Mamusia
dzien dobry 🙂 jak zobaczylam ze od mojego postu jest 6 str na + to myslalam ze juz od rana szalejecie a tu cisza 🙂

czekam na ktg i zasypiam w tym lozku!! ale na szczescie poniedzialek zbliza sie wielkimi krokami i moja nadzieja na wyjscie do domu jest coraz wieksza-obym sie nie rozczarowala!!
te dziewczyny ktore mi przyjeli na sale sa niestety bardzo skryte i cichutkie wiec nadal nie ma z kim pogadac :| a ze ja gadula jestem to mi tak dziwnie siedziec z kims w jednym pokoju i nie gadac :P

zaraz sie biore za zamawianie rzeczy z apteki zeby mezus mogl odebrac w tygodniu 🙂

wlasnie z karty szpitalnej wyczytalam ze zaczelam 36 tydz 😲 nie wiem jak oni to licza!! aaaa rano sie smialam o 6 nas waza fakt bylam malo przytomna o tej godzinie ale jak uslyszalam ze pielegniarka podaje moja wage 86 kg to w sekundzie sie obudzilam!!!!! dodala mi 20 kg!!!!!! :P "och przepraszam nie mam okularow" 🤢 ciekawe czy mi dobra dawke leku podala :P

u mnie waga prawie 10 na + - wow jaki skok!!!!!!! oby moja malutka tez przybierala na wadze!!!!

Hej mamcie,
a ja po kolejnej nieprzespanej nocce, zasnęłam coś około 1-wszej i obudziłam się o 3:30 na siusiu 😞 potem Mały zaczął swoje figle w brzuszku i tak do 6-stej, potem chwilę przysnęłam i o 8:30 oczy z powrotem otwarte..
A za oknem prawdziwa zima 🙂 nic, tylko bałwanka lepić 🙂
Biorę się za prasowanie, bo trochę się denerwuję, że nie zdążę przed narodzinami Synusia z tym wszystkim..
Miłego dnia dziewczyny 🙂

• Mamusia
CZeść dziewczynki!
Sibi do poniedziałku jeszcze tylko 2 dni a jeszcze pewnie w międzyczasie mąż wpadnie więc szybko minie! Dobrze że masz kompa!! do tego może poproś męża o jakieś gazety 🙂

Ja już jestem wykończona brakiem snu. CZasami myślę sobie że ta mała cholera mogłaby się już urodzić bo matkę wykończy i zaraz potem mam wyrzuty sumienia że tak myślę ale na prawdę kiepsko znoszę ciąże. Przed nią chorowałąm na zołądek i nadal choruje tyle że nie mogę brać leków więc lipa a rennie nic nie daje 😞 ech jeszcze max 2 miesiące!! Dobra dosyć narzekania!!

Za oknem śnieg!! 🙃 jak tylko oprzytomnieję wyciągnę męża na spacer do lasu!

• Mamusia
oj gdyby nie komp to bym tu umarla z nudow!!!!!! wlasnie mialam ktg wszystko jest dobrze 🙂 serdusio mojej dziewczynki tak walilo ze az mi w uszach dudni!! :P

Martus co mi zostalo... więc tak... przeczytalam w gazecie o fajnym kremie i rozmawialam tu z polozna i mi go polecala Aquastop z ziołoleku-wlasnie go zamowilam cena wg mnie dobra a i zastosowanie samego kremu http://www.ziololek.pl/content.php?menus=Oferta%20produkcyjna&menu=Produkty&dzial=66&artwyb=51
sol fizjologiczna, wkladki laktacyjne, woda do nosa i aspirator, oslonki na piersi, podklady, pieluszki, chusteczki nawilzane- to mi siostra kupi i narazie to mi nic do glowy nie przychodzi....lewatywa i tantum rossa odpada ze wzgledy na cc

za oknem piekny snieg a ja tu sie kisze nawet okna nie ma jak otworzyc

zaraz lece pod prysznic bo moje wlosy wolaja o pomste do nieba a i tescie z obiadem maja przyjechac - dobrze bo glodna jestem :P ale pewnie trafia jak wczoraj rowno z obiadem szpitalnym :|

Aaana spróbuj zamiast Renni, tabletki do ssania Maalox, można ich bezpiecznie używać w ciąży. Właśnie jak leżałam w szpitalu to lekarz mi je polecił i naprawdę działają.
Nikoś pijesz zwykłą czarną kawkę? Na taką mam wielką ochotę, ale jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży to odstawiłam kawę, a teraz przy końcu to już nie chcę Małemu jej serwować..
Sibi faktycznie ten krem może być dobry. Ja mam Nivea na każdą pogodę, taki mi babeczka w aptece poleciła, chociaż koleżanka mówiła, że używała od pierwszych dni kremu dla noworodków z Ziaji i też bardzo dobry.
Zastanawiam się nad kąpielą dzidzi, czy jak wleję Oilatum do wanienki to czy to wystarczy czy jeszcze np mydełko musi być? i w czym główkę u takiego maleństwa myć?

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!! 🙂)
U nas wszystko w miare dobrze, sylwester minal spokojnie u znajomych, lampka szampana i ok. 2:00 wrocilismy do domu, T. nie pil nic, bo tez chcial wrocic i spac w swoim lozku 🙂
wczoraj tez noworoczne spotkanie na kolacji u innych znajomych, ale juz pod koniec nie dawalam rady, kosci w pipie przejely kontrole 😠 , tak wiec po 3 dniach goszczenia sie dzis jest dzien szlafrokowo-lezakowy 🙂)
Zaczely mi jeszcze bardziej puchnac konczyny, pierscionki juz poprzesuwane i stopy mam jak Frodo, rano wyszlam na boso przed dom i stalam w sniegu!! Mega ulga! 🤪
aaa I WCZORAJ sie mialam okazje zwazyc: +12kg!

Jai Ho dobrze, że napisałaś o pierścionkach, właśnie siłą ściągnęłam obrączkę i już jej chyba nie założę do porodu. Od dwóch dni zaczęłam puchnąć 🤪 u mnie 14,5kg na plusie i wcale się nie będę złościła jak mi te owe kilogramy zostaną po ciąży, aby brzuch niech się wchłonie:P
A ta kość pipkowa to napewno od nadmiaru ruchu, jak tak troszkę pochodzę to potem nie daję rady taki ból 😞
Jejku od 3 godzin biorę się za prasowanie i jakoś tak mi się nie chce..

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Ja również mam dzień lenia-ale jakoś wcale mi to nie przeszkadza 🙂 od pewnego czasu lubię tak leniuchować 🙂
Na dzień dzisiejszy mam tylko dość siedzenia przy stole-jak zaczęłam w Wigilię to skończyłam wczoraj 🥴
Faktycznie od zbyt długiego chodzenia brzuchy i inne takie...się męczą zauważyłam to w czwartek jak robiliśmy mega zakupy do łazienki-już znałam cały market na pamięć a miejsca do spoczynku brakowało więc przycupnęłam na brzegu wanien 🙂Pewnie to dziwnie wyglądało ale już nie miałam sił po 3 godzinach buszowania pomiędzy kibelkami,bidetami a umywalkami 🥴

Hejka Mamusie ja wstalam o 11 😁 Maly sie tak fajnie rozpychal ja z Niego nie moge :P
Sibi ciesze sie bardzo ze badania wyszly ok 🙂 sa duze szanse ze wyjdziesz 🙂 ale wtedy prosze sie oszczedzac...
Martus na poczatku pomimo oilatum trzeba uzywa oliwki przez ok 2-4tyg zalezy od skory dziecka bedziesz widziec. Polozna tez to mowila mojej siorze i tak bylo. Po ok 3tyg siorka juz nie musiala smarowac oliwka a skorka jest ladna nawilzona 🙂 Mala ma ponad 8miechow a siora do dzis oilatum uzywa 🙂
nie trzeba uzywac zadnych mydelek 🙂 no a do mycia glowki jakis szampon do wloskow bo i od pierwszego dnia sie uzywa 🙂 ja kupilam Bambino 🙂
ale mam dzisiaj lenia a znajomi przychodza na kolacje poslubna :P wiec zaraz sie zabieramy za sprzatanie i musimy pojechac do sklepu :P bo robie dzis nalesniki z miesem mielonym fasolka cebula papryka zasmazane w piekarniku a na to sos jogurtowo czosnkowy i sos ze swiezych pomidorow z bazylia 🙂 i jablka na goraca z kruszonka i bita smietana :P

• Mamusia
pewnie jeszcze troche i tez posciagam zupelnie pierscionki, lepiej teraz niz pozniej ciac 🙂
ja chyba jednak chociaz male co nie co ogarne w domu, bo juz sie nalezalam dzisiaj 🙂) zreszta jak chodze to jakos lepiej mi sie oddycha, cholera i tak zle i tak niedobrze :laugh: . Ale juz jest 2010r wiec za momencik dzieci beda z nami i powinno byc juz z gorki 🙂)

JaiHo mi puchna dlonie jak narazie jeszcze daje rade z pierscionkami choc czasem mam problem ale chyba je niedlugo sciagne...
a co do nog to mam spokoj tylko ta cholerna prawa stopa tak boli...i nie wiadomo od czego...W nocy to wyciagam ja i klade na zimna koldre bo nie moge ulezec tak tetni i jest goraca. Mysle ze to jakies sciegno albo cos...
No ja mam 14kg na + 😁 tak zarzadzilam :P
Ejjjj Kobietki ja mam jutro USG 😁

• Mamusia
Martuś maalox też już przerabiałam - na mnie nawet przed ciążą działąły tylko silne tabl do tego w końskiej, podwójnej dawce + dieta + sport
Ostatnio wszystko z powyższego poszło w odstawkę więc teraz cierpię - ale od wczoraj jem kleiki z siemieniem lnianym (bleeeee) i liczę na poprawę.
Nie ma co narzekać - fajnie że maluchy już niedługo na świecie będą 🙂

Na puchnięcie polecam cyclo3fort - chociaz mam wrażenie że rozwala żołądek :/

• Mamusia
a wczoraj poznalam jeszcze dziewczyne, maja juz 4 dzieci i ona chce jeszcze wiecej, bo przefantastycznie czuje sie w ciazy i uwielbia ten stan. Do tego kazdy z porodow nie trwal dluzej niz godzine od przyjecia do szpitala. Ja mialam oczy kwadratowe ze zdumienia 🤪 . i z tym pozytywnym akcentem ( ze moze byc tez milo 😉 ) mowie PA! 🙂)
Milego popoludnia 🙂

Anitek Ty to zawsze potrafisz narobić apetytu 🙂
A ja sobie dalej leże, prasowanie czeka i się chyba dziś mnie nie doczeka:P
Coś na obiadek trzeba wykombinować.. ale mężula nie ma więc nie będzie miał kto krzyczeć, że jem fast fooda... Zamówię pizzę 🙂 🙂

No to ladnie 4 dzieci 😁 i jeszcze chce kolejne 😁
no coz...
Ja tak sobie dzis lezalam w lozku i rozmyslalam ze to juz za chwile...a dopiero pamietam jak sie tu zarejestrowalam co ok 12tyg ciazy i sledzilam watek wrzesnia 😁 i tak im zazdroscilam ze juz maja swoje dzieciaczki :P a za chwile u Nas sie zacznie cala akcja 😁

Aaana a jakie masz to siemię? dobre jest takie mielone, po zalaniu wodą podobnie wygląda i smakuje jak kaszka manna.
Titinka mi pierwsze pajączki pojawiły się ok. 10 t.c., do teraz troszkę się powiększyły i to wszystko, mam je w większości na łydkach i ciut wyżej nad kostkami. Ale te pajączki to i tak pikuś w porównaniu do moich piersi - tu mam rozstęp na rozstępie 😞
Co do dzieci, moja koleżanka w moim wieku, ma dwójkę chłopców rok po roku (2,5 i 1,5 roku), i mówi, że jakby miała pewność, że urodzi dziewczynkę to od razu zdecydowała by się na następne dziecko, bo... ona czuje się super atrakcyjnie w ciąży i bardzo lubi ten stan..