Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój Bartuś to chyba sobie ucina tylko 5-minutowe drzemki 😉
A miałyście tak, że dzidzia się ruszała tak mocno, że aż strach oblatywał czy wszystko ok? Tzn. bardziej mój mąż się bał, że zaraz mały z brzucha wyskoczy bo to co się działo to szok!

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wy tu o KTG a ja moge pomarzyc o czyms takim...Jak bede lezec przed porodem ze skurczami to wtedy mnie podlacza...ech skandal jakis 😠 no ale co zrobic. Jutro mam wizyte w szpitalu wiec jutro rano robie wloski dzis mi sie nie chce bo i po co? a poza tym Mariusz ma taki ubaw z moich wlosow :P lubi jak sa takie rozczochrane :P
a do tego mam na sobie jego dresy 😁 bo moje ciazowki wypralam a w reszcie nie daje rady usiedziec bo cisnie mnie w brzuch :P
napisalam eske do JaiHo jak cos odpisze to dam znac. Choc mam jej polski nr wiec nie wiem czy Ona ma kom przy sobie z pl nr.
Klaudia co do ruchow dziecka to wlasnie zapytalam ginka o to bo Olaf sie wierci non stop i on tez mi powiedzial ze dziecko to robi przez sen i prawie caly ten czas w brzuchu to spi. I ze na pewno odczuwam takie momenty w ktorych te ruchy sa zdecydowane i silniejsze i fakt takich faz jest ok 4dziennie...a reszta to rusza sie ale nie ma czegos takiego jak bol przez rozpychanie sie Malego ale jakis ostrych falowan 🙂

Dudasia Olafik ma takie fazy ok 4razy na dzien...Wtedy caly brzuch faluje wypycha sie z wszystkich stron no i boli bo tak mocno sie rozpycha :P
a reszte dnia aby czuje ze sie kreci cos tam delikatnie wypycha albo gdzies tam kopnie delikatnie 🙂

• Mamusia
Eee to dobrze , to chyba jednak normalni te ruchy 🙂

a u mnie też Mąż bardziej sie stracha niz ja :P czasami tak wyjdzie że normalnie szok :P

Iwiokej ja nie dostalam teraz skierowania na żadne badania, no ale jutro musze zapytac aby mi dał na ten hotmon tarczycy przekaz bo kurde w szpitalu mi wyszedl zanizony wynik ( nie wiem w sumie czy dobrze byl zinterpretowany bo miescil sie w normach )

Ja mialam wynik przy dolnej granicy robiony 25czerwca i od tego czasu chyba juz nie mialam robionych badan...
Iwiokej co do chodzenia to uwierz ze te metody na Olafka nie dzialaja 🤪 U mnie wlasnie jak chodze i usiade to jest jeszcze gorzej 😁

Mnie Rybek Maly juz nie kopie po pecherzu 🙂 tzn teoretycznie moze jedynie raczka cos majstrowac bo ma glowke juz w kanale :P a wczoraj na usg ssal palusia 😁 fajowo 😁
ani do zeber ani do zoladka sie nie dobiera 🙂 aby wypycha stopeczki swoje kochane nad pepkiem 😁 patrzcie co mi kolezanka przeslala 🙂 ech jak milo 😁 [img size=445]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/567638fc96.jpeg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Mona mowisz ze terror w rodzinie :P
ja wlasnie soczek pomaranczowy z lodem pije :P a lody zjem pozniej z truskawkami i bita smietana 🙂 bo wczoraj mialam zjesc ale Moj wypil piwko i nie chcial wiec stwierdzialm ze dzis zjemy :P
Jejkus jak patrze na ta fotke te gielaski kochane malusie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Anitek śliczne te zdjęcie, takie nózie kochane. Już niedługo je ucałujemy 😉
Ja też wczoraj miałam lody z moim zjeść,ale jakoś mi sie robić nie chciało, tzn robić bitej śmietany i jeść też zabardzo nie. Dzisiaj zrobiłam bez śmietany, tylko z owocami zjadłam, ale coś mam jednak chętkę na więcej:P tylko jak mnie ma mała poturbować to sama nie wiem 😉
Jakiś program na tvn leci o dzieciaczkach, o odstawianiu od piersi itp 🙂

Hej mamuśki,
a ja mam dziś całkiem dupny dzień 😞 nocka nie przespana, bo cały czas myślę co to będzie z tą moją mamusią..Ale zaczynam się oswajać i przygotowywać na wszystko, nawet na to najgorsze..
Ale dziś nadrukowałyście tych postów, a ja jakaś uzależniona od Was i od brzuszka ostatnio jestem więc postanowiłam wsio nadrobić 🙂
Zabrałam się dziś za prasowanie, a teraz normalnie plecy mnie tak bolą, że nie wiem jak się położyć..
Widzę, że tu dziś pokaz brzuszków się odbył:P śliczne wszystkie!
Dodi, ja mam takie same rozstępy tylko, że na piersiach, dosłownie nie ma miejsca żeby ich nie było 😞
Anitek a Olafek nie szaleje po soczku pomarańczowym? Bo nasz Synuś dostaje wariacji jak tylko łyknę sok pomarańczowy 🙂
Pisałyście też o stanikach, ja kupiłam dwa beżowe namioty (takie na dzień dobry po 15zł) - jeden 85B a drugi 85C 🙂a maść na sutki - pani w aptece poleciła, jak również moja szwagierka tego używała - Benpanthen. Zdaję się, że Anitek też pisałaś o tej maści?