Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nikoś2010 napisał:
Dodi tak chyba własnie jest ale najlepiej ginka zapytać albo w szpitalu w którym się rodzi,wiem,że wada wzroku może się pogorszyć przy porodzie SN.
Ja mam zdrowe oczy a podczas porodu mi popękały z wysiłku białka dlatego trzeba podczas parcia zamykać oczy.

To nam mówili na szkole rodzenia,ze jak sie prze to nie wolno przeć ns twarz , bo pekajs naczynka i bialka w oczach.

Dziewczyny padam z nog , teraz to juz uciekam na 100 procent, pozdrowionka

• Mamusia
spicie juz? hmm a ja musze czekac zeby leki wziasc. przy okazji mam pytanie czy wiecie cos na temat prania tego pokrowca z materaca np. gryczano-kokosowego?
a tu wyprawka dla mojej malej na wyjscie do domku 🙂 [img size=320]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/images_DSCN4063_zmniejszacz_pl_8775.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
i jeszcze jedno w tle z lozeczkiem i torba spakowana do szpitala :P [img size=320]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/images_FSCN4083_zmniejszacz_pl_4946-4c565aecf8ebdc809f953ea7fc569419.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej mamuśki 🙂
Sibi fajny brzuszek 🙂
iwiokej fuj, ja tu świeżo po śniadaniu a Ty takie zdjęcie wstawiłaś, a jeszcze teksty o tym że jakoś kobieta to jadła, chcecie żebym musiała drugi raz jeść śniadanie, choć pewnie już bym apetytu nie miała 🤔

• Mamusia
jak milo Was widziec 🙂

jezu Wam tez sie tak nudzi?????? pewnie nie bo mozecie chodzic!! ja bym sie przeszla tak ladnie sniezek sypie a tu lipa musze lezec!!!!!!!! ale za to 😁 poukladalam sobie wczoraj rzeczy dla malej, spakowalam torby dla siebie i z wyprawka!! i jestem juz spokojniejsza!!!!!!!!

mnie wlasnie siostra wyslala linki do ciuchow jakie kupuje 😞 boze kiedy ja sie normalnie ubiore????????

dzis moj maz jak wrocil rano z pracy oczywiscie z cieplymi buleczkami i paczusiem dla zony 😉 to wskoczyl do mnie do lozka i tak czule mnie ucalowal i przytulil ze w koncu poczulam sie ze wrocilam do domu 🤪

• Mamusia
dziekuje 🙂 chcialam zrobic jeszcze z boku z bliska ale juz nie mialam cierpliwosci!!!!

ja sie zastanawiam nad zakupem nowego materacyka, dostalam od siostry i nie jest taki zly fakt ma troche plam ale to i tak idzie przescieradlo na to.... i mysle czy jest sens kupowac czy nie i jak one sie szybko wygniataja?? ma moze ktoras z Was uzywany?

• Mamusia
iwiokej moja ma 7 lat i chodzi do 1 klasy, ja ją prowadzam bo ona nie jest zapisana do najbliższej szkoły, zrobiłam tak ponieważ po pierwsze jak ją zapisywałam to nie wiedziałam jeszcze o ciazy i tamta szkoła jest koło mojej pracy i domu mojej mamy, wiec jak musiała spać u babci bo oboje z mężem pracowaliśmy to moja mamy nie musiała daleko chodzić a ja wracając z pracy ją zabierałam( bo chodziła tam też do zerówki). Druga sprawa to to że w tamtej szkole jest basen a w tej koło nas nie, a moja córka ma skoliozę i lekcje pływania są bardzo dla niej korzystne. Nie wyobrażam sobie puszczać jej jeszcze samej przy tych idiotach którzy jeżdżą teraz po ulicach, a ok 8smej jest najgorszy ruch , zwłaszcza koło szkół, tym bardziej ze obok tej szkoły jest też przedszkole i wszyscy prawie dowożą dzieciaki samochodami.

• Mamusia
Bób no ja też uważam,że trzeba zaprowadzać jeszcze w tym wieku.U mnie było odwrotnie,jak się dowiedziałam o ciąży to przepisałam córkę do przedszkola które mamy pod nosem bo poprzednie było dalej a mamy jedno auto i mąż jeździ do pracy a ja nie wyobrażałam sobie wozić małą do przedszkola autobusem i jeszcze synuś w wózku,do tego to "stare "przedszkole miało swoje minusy.Teraz chodzi do wspaniałego przedszkola,idziemy dosłownie 6min 🙂 obok przedszkola jest szkoła podstawowa więc też bedzie blisko 🙂

• Mamusia
ja wrocilam na stare "smieci" na osiedle na ktorym ja sie wychowalam!! przedszkole widze przez okno - ja do niego chodzilam i corka mojej siostry, a szkole mam przy samych oknach nawet dzieci w klasach widac 🙂 tez do niej chodzilam :P moja babcia jak tu mieszkala to codziennie rano wygladala przez okno i mi machala jak szlam do szkoly-ale przez to wagary byly nie mozliwe 😉
wiec ja tez bede miec blisko z moja mala-mysle ze nie zamkna jedynegoprzedszkola i jedynej podstawowki na osiedlu

• Mamusia
Aaana u każdej jest inaczej,jedna powie,że poród był straszną torturą (tak mi własna mamunia powiedziała przed porodem - taktownie prawda?) 😠 a druga,ze w sumie to woli rodzić niż chodzić do dentysty 🙂
W każdym razie...ja miałam ciężki poród ale skoro świadomie zdecydowałam się na drugie dziecko ,czekam na synusia z niecierpliwością i nie mam ani grama stresu to znaczy,ze wszystko jest do przeżycia.Ja odliczam dni i chcę by był już luty!!!:laugh: