Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wlasnie zajrzalam tez i nic 😞 a na kom nie odpisala 😞 ech ja tez sie martwie 😞
a stronke znalazla JaiHo to jest linka 🙂
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/categories/cat_id/110

Sibi zaraz zmienie :P
Aaana no wlasnie tez sie zabieram za studiowanie tej szkoly ale w sumie tylko z ciekawosci niektore odcinki :P
co do odejscia wod to spokojnie nawet jesli zdarzy sie to w wannie to przeciez po odejsciu beda jakies skurcze itd. mysle ze nie da sie tego przeoczyc :P ja kapie sie pod prysznicem wanne omijam szerokim lukiem bo i tak sie z niej nie wygramole a do tego mialam zakaz przez lozysko wiec na sam koniec kapieli nie bede sobie serwowac :P chyba ze pozniej jak beda skurcze :P

Nr ten co mam do JaiHo mowi ze jest nieprawidlowy 😞 no to sobie moge czekac...ech 😞
bo probowalam smsa wyslac i przyszlo ze nie dostarczona i sprobowalam zadzwonic a tam ze nr jest nieprawdilowy 😞 moze ja cos zle zapisalam ale raczej nie bo pamietam jak JaiHo wyslala mi smsa i ja odrazu z opcji wybralam zapisz nr...kurcze no to lipa 😞 trzeba czekac 😞

• Mamusia
no mam nadzieję że po prostu o nas zapomniała ze szczęścia że wszystko oki.

ja czekam na mojego i jak już zje to siadamy przed kompem i się szkolimy - on strasznie napiera żebyśmy poszli do szkoły rodzenia a mi si nie chce więc to taki kompromis będzie

• Mamusia
No ja też ciekawa jestem co tam u Jai Ho,pewnie jeszcze u ginka siedzi,myślę,że sama da znać co i jak.
No i jestem sama z małą 😞 męża odwiozłam na dworzec i jednak nie jadę do mamy ,mąż na to szkolenie jedzie autem służbowym z kolegami więc się nie będę pchała z małą ,torbami i psem...no cóż przez 2 tyg będziemy się widzieć tylko w weekendy 😞

Aaana ja tam w sumie nie chcialam isc i tez Mojemu mowila ze kilka filmikow obejrzymy razem 🙂 a teraz On gra a ja siedze z Wami :P
Nikos no i co z tego ze jedzie z kumplem? co kumpel przeszkadza w jezdzie? przynajmniej mialabys towarzystwo a nie bedzie siedziec sama w domciu. Ale znam ten bol bo Moj tez przeciez wyjedza a teraz to ja juz sie pakowac z nim nie bede bo sie boje ze mnie zlapie gdzies na wyjezdzie a to jednak 250km. Bo tutaj co byl te 100km od domu to np dzis byl ale wrocil bo pracowal tylko do 3ciej.
No a JaiHo pewnie sie do Nas odezwie i wszystko bedzie wiadomo 🙂
z tableki wynika ze ma termin na 20luty ale widze ze w profilu ma zmienione na 15luty wiec sama nie wiem...chyba ze po usg sobie zmienila jak jej wyszlo ze Dzidzia wieksza 🙂
no coz musimy czekac nie mamy wyjscia.

• Mamusia
Anitek to trochę bardziej skomplikowane bo trzeba jechac najpierw do męża do pracy kilkanaście km i tam siedzieć z dzieckiem,psem itp bo wyjazd jest o określonej godzinie no a z drugiej strony tam gdzie mąż pracuje jest rygor i mógłby mieć jakieś gadanie ,że psy,dzieci itp. Poza tym jakby były u mnie jakieś akcje porodowo-ginekologiczne to nie daj Boze by mnie złapało tam na Mazurach bo lekarze tamtejsi to największa ciemnota...ostatnio mojej mamy znajomą ciężarną przetrzymali miesiąc po terminie i łożysko już było stare i dziecko umarło więc sama widzisz jak tam jest.. 🤢

Ech Nikos ani mi nie pisz takich rzeczy bo juz masz schizy po tym jak mi ginek powiedzial ze moze moje lozysko juz tak nie jest wydajne i stad Olaf mniejszy...i mnie zezloscil bo ja teraz mysle... a ginek wzial 120euro nawet nie ocenil stopnia zestarzenia sie lozyska ani pepowiny 😠
no ale jutro w szpitalu powalcze zeby sie tym zajeli :P
Ech widze ze to rzeczywiscie skomplikowane to moze juz lepiej posiedz w domciu minie szybciutko zobaczysz 🙂
Ja uciekam na film 🙂
zajrze do Was pozniej no i mam nadzieje ze JaiHo sie odezwie do Nas...

• Mamusia
Hej hej 🙂
Cholera siedzę w domu już ponad 2 tygodnie i zaczyna mnie skręcać z nudów 😞 Jak był okres świąteczno-noworoczny to jeszcze jako tako a teraz to masakra 😞 Nie mogę sobie miejsca znaleźć a i jakiejś zajmującej czynności 😞

A co się tak naprawdę dzieje w innymi dziewczynami?Bo chyba sporo z nich od jakiegoś czasu się nie odzywa na forum?

• Mamusia
No widzisz nie sprawdził łożyska,Ty się nakręcasz a On sobie ot tak powiedział..ehhh szkoda słów 😠
Wszystko jest dobrze,dzieciaki sa rózne i koniec,nie ma co panikować.Teraz wizyty już powinnyśmy mieć co 2 tyg.Ja się dziś umówiłam na sobotę do ginka i zobaczę jak nasz syncio rośnie.Ostatnio byłam w 30tc i ważył 1430 🙂 to tak raczej w sam raz....nasz chyba wielki nie będzie,córkę urodziłam 3270 to synuś moze ze 3,5kg wyjdzie...chociaz kto to wie???:P

• Mamusia
wiele dziewczyn nie ma czasu albo pisały jak pracowały, a teraz mogą nie mieć neta
Jai_Ho dawaj znać bo już wszystkie się denerwują
nie ma co sobie wkręcać z tym łożyskiem jeśli się zacznie starzeć i ie będzie już wydajne to zaczna się akcje porodowe
wszystko będzie dobrze i poród na pewno zauważymy 🙂

• Mamusia
juz jestem 🙂
dopiero wrocilam, na szybko zjadlam i pisze!
przebadali mnie wzdluz i wszerz.WSZYSTKO SUPER!!
KtG,sprawdzanie tego co mi cieklo i to sluz wodnisty tylko, usg wew i zew, ilosc wod, lozysko, Victor: wszystko super. Malo tego synek sie odwrocil glowa do dolu i pewnie dlatego cos pocisnal i mi polecialo bardziej i mokrzej. Wazy juz 2300! wymiarow nie pamietam z tego wszystkiego. ale jest duzy. Do tego przemila, ( bo mojego gin. nie bylo) ginka i polozna z 40 letnim stazem pracy traktujaca mnie jak dobra babcia. Chyba jednak zostane tu rodzic. 🙂) A co do rozlazacych sie kosci to sie wszystko zatrzymalo i nie postepuje. Jestem 100% spokojna i szczesliwa.! 🙂)

JaiHo jak sie ciesze ze wszystko ok 🙂
a ja pisalam smsa na ten numer 609... ale jest cos nie tak 😞
Ale ulga 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 wlasnie nie wiem na kiedy masz termin Kochana? bo z tabelki wynikalo na 20stego a teraz masz 15stego ktory mam wpisac? 🙂

Nikos zapomnialas gdzie mieszkam :P wizyty mam co 2tyg od teraz ale 2tyg u mojej prowadzacej ktora nie jest ginekolog tylko ogolbym lekarzem a pozniej szpital ktory nie robi usg ot tak sobie. Ja mialam robione przez lozysko a ze lozysko poszlo w gore to dla niech jest super extra i tyle w temacie.
Ja jutro bede walczyc zeby zrobili usg i sprawdzili wszystkie wymiary ponownie. Nie rusze sie stamtad poki nie sprawdza wszystkiego jak nalezy...

• Mamusia
no tak, bo ostatnio zapomnialam zabrac polska karte, zaraz Ci przesle dunski numer... ech rozkojarzenie!!
Teraz mi termin, gdybym juz nie kombinowala gdzie rodzic i zostala tutaj, to mi wyznaczyli na 12.02!! 🤪 do cesarki, ale gdybym jednak chciala naturalnie, bo oni widza, ze jednak jak najbardziej jest to mozliwe ( przy zzo i pelnej ochronie krocza) to mam przyjechac jak sie zacznie i co ciekawe, jak porod przebiega ok. to od 2 do 6 godz. po juz puszczaja do domu 🙃 .