Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ooo fajny bobasek,duża dziewuszka 🙂
Bób ja też się delektuję ciszą i spokojem:P mała w przedszkolu,mąz w pracy.
Oprócz ciszy jest jeszcze jeden plus -istotny! Otóż od czasu jak mała znów chodzi do przedszkola to ma w swoim pokoju niesamowity błysk bo oprócz nocy tam nie siedzi,jak wraca to jest tak padnięta,że poogląda Tv w salonie i lulku:P

• Mamusia
o tej zupie co wkleiłaś też - ja mam tak że przeglądam kilka przepisów, sprawdzam co mam w lodówce i potem kombinuję po swojemu
Właśnie wstawiłam "mocny" wołowy bulion razem z boczkiem wędzonym potem planuję delikatnie podsmażyć na maśle czosnek w kawałkach - następnie przecisnąć i wyłożyć na talerze a na tym maśle po czosnku zrobić grzanki
do talerza z czosnkiem wleję rosół (już też mocno cebulowo-czosnkowy) na to grzanki i może starty ser żółty i posypię pietruchą (wit C !!) wg oryginału czeskiego w talerzu powinno być jeszcze surowe żółtko ale nie mam odwagi

Ale będzie zdrowo i czosnkowo ale czy to będzie dobre? hm... mam obiekcje ale zobaczymy - jak chce to niech ma! z męża opisu podobną zupę jedli w napalu podczas wspinaczki na "rozrzedzenie krwi"

Hej, jak tu kulinarnie 🙂 dopiero co mój żołądek trawi śniadanko a Wy już o pomysłach na obiad 🙂
pomimo, że lubię czosnek to jakoś ta zupa czosnkowa nie dla mnie 🙂

Noc minęła w miarę spokojnie, wstałam wcześnie, bo przyszli panowanie podbitkę na dachu dokończyć więc jak zaczęli rozkładać rusztowania i walić młotkami to myślałam, że oszaleję!!

Klaudia no niezły pucolek z Michell, zawsze jak patrzę na noworodki to się zastanawiam gdzie ONE tam w brzuszku się pomieściły 🙂

Wiecie, że śniło mi się, że Sibi dziś urodziła.. mam nadzieję, że to jeszcze nie prawda i zamelduję Nam się tu niedługo..

Idę wyprostować włosy i oko podmalować:P nigdzie się nie wybieram, ale tak dla samej siebie 🙂

dziewczyny czy jak w nocy przewracacie się z boku na bok to też czujecie delikatny ból w podbrzuszu??

• Mamusia
ale jak styczniowki zasuwaja z rodzeniem! jedna za druga 🙂 sledze ich watek jak serial jakis i dopada mnie troche strach, ze one juz tak szybko to zaraz my! i mimo, ze bardzo juz chcialabym to... 😲 a jeszcze sobie dzis tak kombinuje, ze chcialabym do pl skoczyc na kilka dni przed porodem i chyba trzeba bedzie sie sprezac 🙂)

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
no dziewczynki ja zupy czosnkowej nie jadłam ale za to jadłam zupkę cebulową i była bardzo pyszna 🙂 a spać znowu problem bo piec znowu szalał na wieczór , ale bardzo dziwnie, bo napalone i zamknięty piec a tu woda sie gotuje, dobrze , że nie poszliśmy spać od razu 😞 później nie szło wody dolać bo grzejniki sie zapowietrzyły że nie szło ich odpowietrzyć 😞 i tak siedzieliśmy do 2 w nocy i nic rano zimno w mieszkaniu, bo nie było palone całą noc, ale mąż wziął dzisiaj wolne i robi to zakichane ogrzewanie, a ja siedzę w kuchni przy gazie bo zimno w domu 😞 no ale mam nadzieję ze wszystko będzie zrobione juz na cacy 🙂
Klaudia, ale ta mała jaka ogromna , oby moja niunia nie była taka duża 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂
ale dzis dalysmy czadu!!!!!!!! fakt ze do 2 nie spalam ale za to wstalysmy po 10.30 :] wykonalam tel do auchan czy przywiezli pieluszki i sie dowiedzialam ze ich wogole nie bedzie-to po co reklame robia?????

ja jadlam zupe chrzanowa-bardzo srednia, cebulowa sama robiala, a o czosnkowej nie slyszalam

Iwiokej Ty to masz dopiero przeboje z tym piecem! ale wiem coś o tym, w zeszłym roku przy największym mrozie zamarzło nam naczynie wyrównawcze, bo hydraulicy zapomnieli go ocieplić watą szklaną.. i piec zaczął szaleć.. zimno, nerwówka żeby rury nie poszły i takie tam.. ale odpukać od tamtej pory jest ok 🙂

JaiHo jak masz ochotę na odwiedziny w PL to rób to z marszu, bo za tydzień to my możemy być już zatroskanymi mamusiami 🤪

• Mamusia
wiesz Martuś szkoda gadać, ale na przyszły rok chcemy instalację gazową tak przekalkulowaliśmy i wychodzi taniej niż palenie w piecu a do tego nie ma syfu w domu i samo grzeje nawet jak gdzieś wyjedziemy, i będziemy jeszcze mieli ciepłą wodę ogrzewaną gazem a nie prądem , a to też drogo wychodzi 😞
ale to dopiero po lecie

Dzien Dobry 🙂
co za noc... obudzilam sie o 3-30 na siusiu i wiecie o ktorej poszlam spac??? ok 7-30!!!!! myslalam ze mnie krew zaleje!!! nic mnie nie bolalo Maly jak zawsze szalal ale to mi nie przeszkadza akurat poprostu czulam sie wyspana i tyle. Rzucalam sie po lozku Moj wstawal o 5tej bo do Dublina jechal i normalnie o 5tej Go budze i mowie ze budzik Mu nie dzwonil a On w szoku ze nie spie :P
no ale jak w koncu sie udalo to wstalam o 10-30 😁
Na dworze Moje Kochane nad ranem bylo -13stopni!!!!!!!!!!
spadl chyba lekki sniezek no chyba ze to az taki szron jest ale jest pieknie 🙂 mrozno slonko gladkie niebo cos pieknego ale sie zastanawiam jak tu do sklepu jechac bo na drodze szklanka...
Aaaana zupy czosnkowej to ja nie robilam :P
Klaudia ta Kruszynka to nie taka Kruszynka 😉 Sliczny Bobasek 🙂
Moj Olafik tez sie otrzasa czasem 🙂
Bob to wychodzi ze miedzy Twoim a Moim dzieckiem jest 550g roznicy 😲
ale ja tak sobie w nocy myslalam o tym jak On robil to usg ten Moj ginek.Kazal mi lezec na lewym boku 🤨 wiec nie wiem jak On chcial pomiary dobre zabrac 😠 im dluzej o tym mysle tym wiekszego mam nerwa na niego!!!!
co do kolejki to ja bym poprostu podeszla do okienka i powiedziala ze jestem w zaawansowanej ciazy i nie bede stac...
Sibi Ty tam uwazaj z tym sprzataniem!!!
Iwiokej Biedaczko Ty znow jazdy z piecem ? 😞

A Moim rodzice maja bojler elektryczny i wcale zle nie wychodzi. z ta roznica ze maja 2taryfy i 2liczniki i poprostu Tata zamontowal czasowe wlaczanie i woda sie grzeje tylko w tych godzinach gdzie jest tansza taryfa 🙂

No Iwiokej takiej kwoty to my nie płacimy pomimo, że mamy non stop bojler włączony, żeby woda była cieplusia. U Nas rachunek za 2 miesiące to ok. 250zł, a piszę że wysoki, bo porównuję to do kwot jakie płaciliśmy za energię mieszkając w bloku..

Aaana Ty jak już coś napiszesz to ja boki zrywam:P

Anitek najważniejsze, że nad rankiem sobie nadrobiłaś nieprzespaną nockę 🙂

• Mamusia
witajcie 🙂
ja dopiero niedawno wstałam mam nerwa od samego rana 😞 nie dość ze siostra zostawiła mi 2 dzieciaków na głowie i juz dosc długo nie przychodzi a ja musze pilnie wyjsc do miasto to jeszcze moj ma jakies problemy w pracy 😞 ehh mowie wam przegiecie:9 zryty humor na cały dzien.
moja malutka tez sie czasem trzesie i zastanawiałam sie co to moze byc ale widac ze wiekszosc z nas tez czuje cos takiego w brzuszkach 🙂
w nocy tez budziłam sie kilka razy ale juz przyzwyczaiłam sie do tego . zawsze sie obudze jak przekładam sie na drugi bok. ostatnio bardzo boli mnie juz miednica i biodra, czuje sie coraz bardziej ociężała...

Ja akurat gdybym miala patrzec na wage u siebie i mysle ze to dziecko rosnie to chyba bym juz mialam 5kg w brzuchu...
Kg przybywaja a ja nawet nie wiem od czego bo od 4dni naprawde malo jem a znow doszedl 1kg i tak oto mam 15kg na plusie!!!
i ja nie wiem skad 😞
czytalam o luteine ze po niej sie tyje...no coz wszystko mozliwe. Ja mam 3xdziennie. Zapytam sie mojej lekarki w srode bo naprawde mnie to irytuje. Bo jem mniej niz jadlam a waga idzie w gore w zaskakujacym tempie.
A tak wogole to wczoraj sie polelalismy ☺️ juz nie moglam wytrzymac :P
Maly sobie szalal a po sexie taki spokoj hehe 😁
i wlasnie sie zastanawialam co On tam robi w brzuszku bo doslownie wygladalo to tak jakby sobie caly przeplynal i polozyl sie przy pepku!!!Takiego czegos jeszcze nie mialam 😁
Jedna ogormna kulka kolo pepka i nad pepkiem az Moj sie zdziwil... 😁 skora napieta na maxa a Maly sobie chyba poszedl spac 😁
pozniej jak lezalam na boczku to tam sie przewalal tylko 😁