Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

I tak myślę, że ten wózek to wykorzystam do pierwszego roku życia Synusia a potem będzie trzeba kupić trochę mniejszą spacerówkę..

A właśnie jaki macie materacyk do łóżeczka? ja mam kokos gryka i też do miękkich nie należy.. i nasłuchałam się ostatnio od koleżanki-doświadczonej mamusi, że lepiej jak jest miękki, ech.. wyjdzie w praniu jak to się mówi 🙂

Anitek wynocha na zakupy! a teraz Ty mnie wygnaj do czytania książki:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Lepiej ze sa amorki w wozkach wiadomo ze dziecku lepiej.
A to o tym wozku pisala CandyMonka u niej na szkole rodzenia byla mowa o tych wozkach i ze wlasnie za sztywny jest i dziecka kregoslup jest obciazony. Tutaj w IRL to one to wala za przeproszeniem tu jest moda na Quinny i wszystko ma Quinny prawie...a to ze dziecko nie ma plaskiej gondoli i mecza te male kregoslupy to niestety nie maja o tym pojecia 😠 😠

Materac mam taki http://mothercare.ie/ContentBuilder/DisplayPage.aspx?DataId=DA000057&view=detail& 😜roductID=PR000003&UniqueID=35
i aby slyszalam opinie ze z trawy nie jest zbyt dobry i szybko sie niszczy...
ja slyszalam ze lepiej twardszy materac. Bo jak za miekki to pozniej sie zrobi wglebienie i wiadomo znow kregoslup obrywa.
Jejkus zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce...

• Mamusia
a ja zamawialam z tesciowa bo moj i tak powiedzial ze kolor mu obojetny

i tez mysle ze duzo sie z nich korzystac nie bedzie bo jak nadal bedzie taka pogoda to gdzie z takim maluchem? a poniej to pewnie wszystkie przeskoczymy na male "parasolki"

Dodi dobrze poszukaj na allegro, gdzieś je widziałam 3w1 za ok.1500zł+przesyłka. Ja kupiłam za 1175zł, bo 1500zł to już było dużo dla mnie. Też cały czas gadałam, że chce 3w1, a w rezultacie mam 2w1 🙂
Dokupiłam fotelik Conneco Pioner i jestem zadowolona.
A co do fotelików od Xlandera czytałam, że ciężko jest je zamontować w aucie, bo pasy jakoś dziwnie koło dzidzi trzeba zapiąć, ale nie wiem czy to prawda bo tylko gdzieś o tym wyczytałam...

Olafek na takim materacu będzie miał jak lord 🙂

A powyciągałyście już materace z opakowań? bo ja jak swój rozpakowałam to myślałam, że odlecę taki smród silikonu! cały czas go wietrzę! I jakbym zostawi to na ostatni moment, to nie wiem na czym Synuś by spał..

No ja rozpakowalam bo siostrzenica spala w nim jak byla 🙂 ale w sumie spala tylko chwilke i siora ja wziela do lozka i tak juz zostalo ale moze to dobrze ze rozpakowalam. Choc zapachu to on nie mial za bardzo. a teraz nakrylam go przescieradlem zeby sie nie kurzyl 🙂
No materac podobno bardzo dobry sie okaze :P
tani nie byl wiec licze tez troche na to ze cena w tym przypadku rowniez miala znaczenie.
Oki doki ja uciekam myc swoja czupryne i do sklepu :P
Trzymac kciuki zebym dojechala w calosci bo oni tu nie maja pojecia o jezdzie w takich warunkach 😠 a ja do sklepu musze jechac po jedzenie i witaminki 🙂
do spisanka pozniej Brzuszki 😘

Dodi nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Darusia taki właśnie chciała kupić.. sama musisz zdecydować, czym będzie Ci się dobrze jeździło i co Ci się podoba.. mi tam się podoba mój Xlander 🙂

Teraz jeszcze dokładnie się przyjrzałam i mam identyczny fotelik, nawet kolor się zgadza 🙂 więc mogę się wypowiedzieć co do materiału, że jest naprawdę porządny i nie wygląda by szybko się złachał.

Hej brzuchatki 🙂 (ciekawe jeszcze jak długo będę Was tak nazywać 😉 )

Ja tak na sekundę zobaczyć co tam u Was 🙂
Zaraz jadę do centrum Gdyni po wyniki badań (oby posiew moczu był bez bakterii!! ) a potem do Gdańska na wizytę u gin 🙂 Ciekawe czy zrobi mi USG..oby oby bo strasznie chcę zobaczyć malutką 🙂 Po drodze jeszcze zahaczam po mamę i idziemy gdzieś na obiad...mmmm..hehe 🙂

Dodi nie kupuj Coneco! Też go chciałam ale na szkole rodzenia mi go odradzili, nie posiada on amortyzacji kół, dziecko można ustawić tylko w jednym kier. jazdy, ma strasznie głośną budę, małą gondole (starcza ledwie na 4msc) no i spacerówka nie rozkłada się do pozycji leżącej 🤨 Ja go jednak nie biorę.

Buziaki 😘

• Mamusia
jestem 🙂)
wpadlam w jakis amok: sprzatanie, pranie ( ja nie wiem skad tyle prania juz teraz codziennie piore a jak dojdzie maly to bede mogla robic testy na wytrzymalosc pralek! 🥴 ), posciel na mrozie, no i pierwszy raz w zyciu robie karpatke! jakis czas temu kupilam i tak stala, bo ja z pieczeniem to raczej nie bardzo 🙂) i mam nadzieje, ze wyjdzie ( sie studzi wlasnie) i ze T. NIE bedzie jej lubial :laugh:
Co do latania, to do 37 tyg. z oswiadczeniem lekarza, ze jest ok. moge latac... jednak dzis podzwonilam, posprawdzalam i raczej powinnam jeszcze poleciec, bo troche tam sie spraw nazbieralo, a pozniej to juz dupa... w sumie to tylko godzina z minutami lotu.
ide dalej walczyc, ale zagladam do Was 🙂

CandyMonka nie wiem dlaczego ale cały czas myślałam, że Ty z Bydgoszczy jesteś a tu czytam Gdynia 🙂 powodzenia i trzymam kciuki obyś miała szansę swoją córusię zobaczyć!
Też słyszałam o tych Conneco różne opinie jak i o moim wózku.. Napewno jest bardziej funkcjonalny niż Xland.

🙂 karpatka 🙂 uwielbiam więc nie kuś JaiHo, bo jeszcze trochę i w drzwi się nie zmieszczę przez te Wasze słodkie pomysły:laugh:
I wyhamuj trochę, bo wiesz że z tym Twoim spojeniem to taka amokowa bieganina nie sprzyja niczemu dobremu.

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Ja właśnie piekę Anitkowe jabłuszka, zapach mniammm, aż ślinotoku dostaję jak podchodzę do piekarnika 🙂
Dzisiaj zrobiłam już ostatnie badanie posiew z szyjki macicy streptococus typu B, mam nadzieję, że bakterii nie będzie. W poniedziałek najpóźniej wtorek wyniki i już tylko czekać do porodu:P
CandyMonka trzymam kciuki za dobre wyniki i zebyś córeczkę dokładnie obejrzała 😉

Dzięki Martuś, odezwę się po usg 🙂
No ja z Gdyni jestem..z miasta morza heh 🙂 w Bydzi dwa razy w życiu byłam heh 🙂

Co do wózków, to mnie jakaś panika powoli ogarnia bo żaden mi nie pasuje ehh..

Lecę na SKMkę 🙂 Miłego dnia brzuchatki 😘

• Mamusia
juz sama nie wiem, jutro pojade do tej hutrowni i popytam i popatrze, jak nie kupie jutro to jeszcze cheile czasu mam.
dzieki Monka za info.

A Ty JAKI masz wózeczek ??
chyba zrobie dzis te Wasze jabłka 🙂

przyszla mi wanienka, kocyk, wkłady do wanienki i buteleczka, ale super 🙂

• Mamusia
Dzięki Monka i zmykaj szybciutko, czekamy z niecierpliwością na sprawozdanko od Ciebie 😉
A ja kupiłam taki wózeczek czarny z beżowym środkiem, przeceniony był z 2400 na 1200 🙂 Jest mega leciutki, żadnego lżejszego w żadnym sklepie nie widziałam. Kupiłam go w hurtowni we Wrocławiu, mieli tam pełno akcesorów dla dzieci i mam, więc troszkę się zaopatrzyłam 😉

http://sklepberbec.pl/p/pl/546/micralite+toro+mega+okazja+cenowa+.html