Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Z kawa czytajac wczorajsze posty czekam az sie ,,towarzystwo" wyniesie 🙂 Wczorajsza domowa narada przyniosla efekt 😲 , jednak mozna sprawnie i bez balaganu sie wyszykowac :laugh:

aaana pytalas o zakwasy, nie mialam jakos, ale tez wstaje z nog, taki nawyk zreszta 🙂) ale fakt, ze nieraz sie tak zagrzebie w tej pufie, ze pozniej slabo to wstawanie wyglada.

a tak poza tym, jak ktos mi raz jeszcze powie, ze ciaza jest piekna to dostanie ,,w morde" :laugh: 😠 przepraszam za wyrazenie, ale chyba juz mi sie zepsuly wszystkie otwory w ciele, krew z nosa, non stop zgaga, non stop jakies uplawy i do tego chyba mi sie robia hemoroidy ( nigdy nie mialam!!! ) 😠 😠 😠 😠 🤢 🤢
musze poczytac co na to psakudztwo dziala wrrrrr....

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witamy 🙂

Pospałam do 9;30!! Szok 🙂 i to z jedną przerwą

Jai_Ho są specjalne tabletki na hemoroidy w ciąży, zapytaj swojego gina. Trzeba z nimi uważać bo jak będą za duże to mogą popękać przy porodzie. Ja na szczęście hemoroidów w ciąży nie mam ale przed się strasznie z nimi namęczyłam, stosowałam maść AVENOC naprawdę przynosi ulgę, tylko nie wiem czy można stosować ją w ciąży. Spytaj się może w aptece czy można 🙂 bo pomaga

iwiokej dzięki 😘

• Mamusia
Witamy Dziewczynki Piątkowo 🙂

U nas nocka przespana ale obudziałam sie z takimi skórczami że szok. Ja nie wiem co mi jest :/ Poszłam znowu na " 2 " na kibelek i kurde mi przeszło. No ale ja nie wiem taki ból jak na okres - i znowu myslalam ze pojade juz a tu dupsko :P

musze poczytac czy to normalne że są takie skórcze zanim sie załatwie :/ eh

Klaudia u mnie na Szkole Rodz. babeczka mówiła, że skurcze przepowiadające mogą być nawet na dwa tygodnie przed porodem. Najlepiej wziąć wtedy dwie tabletki No-spy lub jedną No-spę Forte, gdy minął tzn że fałszywy alarm gd się nasilą..zaczyna się :laugh:

Lecę na śniadanko 😘

• Mamusia
Witam 🙂
Ja wczoraj wieczorem miałam ze 2 takie dosyć bolesne skurcze i dodatkowo bolał mnie krzyż. Jakby tego było mało jak już usnęłam to mi się chyba całą noc śniło, że pszczoły wbijają mi żądła w plecy i nie mogę ich wyjąć. Obudziłam się przed 7 i cały czas bolały plecy, jeszcze miałam ze 2 skurcze. Wstałam pochodziłam i ustąpiło ;p

• Mamusia
Witam piątkowo!
dziewczyny czy znacie swoje tętno w ciąży?
ja mam od min miesiąca (wczesniej nie mierzyłam) zazwyczaj około 100!!!!! a nawet do 130 w czasie spoczynku 🤪 to sporo i nie wiem czy to normalne no i z pewnością nie jest przyjemne

CandyMonka Ty miałaś badanie TSH(tarczyca) ? na jakiej podstawie Cie na to badanie skierowano?

• Mamusia
no Madrak powoli może sie zaczynać ta wielka chwila 🙂

U mnie sama nie wiem czy to skorcze czy nie :/ Ale zawsze jak mi sie chcialo to czulam to i szlam na kibelek a teraz mnie strasznie boli a parcia nie czuje :/ Ehhh

Nie ma to jak temat stolców przy sniadaniu :P 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hej
dzis jakos tak predko sie obudziłam bo o 10 obudził mnie sms i juz nie mogłam zasnąć 😠 😠 😠 normalnie jestem zła jak nic!nielubie jak mnie ktos budzi 😠 😞
w dodatku dzis ful nauki w niedziele mam egzaminy z chemii kosmetycznej ale to już ostatni i semestr mam zaliczony 🙂
nic mi sie nie chce padnieta jestem i niewyspana a w oddatku musze sie ubrac i isc do sklepu;/ 😞 🤨 🤨 😠

• Mamusia
Madrak dzieki za odp - jestem trochę spokojniejsza. Mam dokładnie tak samo - ciśnienie jak "zdechły kot" - to cytat pielęgniarki kt mi mierzyła :P a tętno około 100!!

ginka mówiła że mam się skonsultować z kardiologiem - ale to chyba w następnej ciąży 😉 - oczekiwanie na wizytę parę miesięcy! hahaah a prywatnie nie mam zamiaru iść - już dosyć $$ wydalam!

• Mamusia
Hej laseczki 🙂

Klaudia a myślisz że dlaczego niektórzy robią lewatywę przed porodem? po prostu skurcze są związane z jak by tu to ładnie nazwać "robieniem kupki" tak więc nie dziwcie się dziewczyny jak w czasie porodu będzie z was wylatywało to i owo, to normalne ☺️
tak wiec i skurcze przepowiadające też mogą sie z tym wiązać, ja w czasie okresu ciągle latam do kibelka ale najczęściej są to fałszywe alarmy, a okres to też skurcze macicy, no nie?

• Mamusia
DArusia mi też nigdy nie mierzyli sama zmierzyłam jak poczułam że mi zaraz serce wyskoczy! Darusia Ty już na finiszu więc bardziej nie zdąży podskoczyć! 😉
no ale widzę że dziewczyny też taki puls mają więc to pewnie norma

lewatywę trzeba kupić i zrobić 😲 - tylko ja się wstydzę kupować ☺️ a mojego przecież nie wyślę ☺️

• Mamusia
aha - moja ginka kt odebrała sporo porodów te mówiła że kupa się zdarza i to często 😮 yyyyyyyyyyyyyyyyyyy

i jeszcze jedno tym razem od położnej - bardzo ważne w okresie połogu (przez ok 6 tyg po porodzie) NIC NIE DŹWIGAĆ!! bo to a nie nacinanie czy rozerwanie jest faktyczną przyczyną nietrzymania moczu, wypadania narządów itd 😮