Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Wogole nie powinno sie dotykac ustek i slyszalam tez o raczkach dziecka. Bo przez takie cos sie rozwija plesniawka u niemowlakow.
Oczywiscie Mama moze ale na reszte trzeba zwracac uwage.
Wy tu o lewatywie a ja sniadanko jem :P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mam wiadomosc od Sibi nie wiem czy któras juz z Was pisała.

" dziewczynki jestem w szpitalu ale jeszcze w dwupaku juz mialam nadzieje ze dzis urodze ale dostalam kroplówkę z fenoterolu i wszytsko ustalo ;/ a przyjechalam w nocy bo zaczelam plamic ale to tylko szyjka reszta wszystko ok jak nie bedzie skurczy to w poniedzialek do domu a na nastepny poniedzialek znowu tu ! cala noc nie spalam, a leze tu bez zadnych leków, po prostu leze i tyle, buziaki brzuszki ,jak króras sie rozpakuje to piszczie"

Mezus mial konczyc o 3-30 bo piatek o godzine krocej ale wlasnie dzwonil ze o 3ciej maja prace do wycenienia wiec moze byc w domku dopiero przed 5ta. Ech zawsze w piatek :P no ale weekend juz za pasem wiec spedzimy troszke czasu z soba 🙂
jutro montujemy fotelik w aucie bo w sumie wozek i wszystko kupione a my nawet nie wiemy jak fotelik zamontowac :P
no i dzis wszystko juz pakuje do walizki bo jak narazie polowa w walizce a druga polowa na lozeczku :P

Sibi trzymam kciuki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 no jak juz plamienia od szyjki i skurczyki to kto wie moze juz za chwilke bedzie Dzidzia Lutowa 🙂
ech nie wiem po co oni powstrzymuja juz teraz przeciez Sibi jest juz w ponad 38tyg. Ale fajnie 🙂

• Mamusia
Ha Anitek masz dzis podobna sytuacje. Moj maz normalnie w piatki konczy o 14.00 robote a dzis musi byc dluze i bedzie o 17.00 😉 To posiedziemy dzis same haha. Ale juz chce na zakupy bo ja tez juz mam taki objaw jak ktoras pisala chyba Dodi- zakupoholika. 😉 choc mala rzecz do dzidzi i znow bede spokojniejsza.:laugh: 🤪

A Sibi znow biedna w szpitalu???? Byle nie ma zlych wiadomosci. 🙂

• Mamusia
Darusia dzieki za klaska 🙂

i za wczorajsze bochenki 🙂 hihi

mój M. przyszedł wczoraj z zakupami, i slodyczami dla mnie, wysciskal mnie i przeprosil, i byl milutki caly czas, powiedzial ze ma sporo strsu w pracy i wogole jest przemeczony i juz chce dzidzie ze jakos sie uniósł niepotrzebnie 🙂

Ja dzis mialam noc masakryczną, 3 razy siku, i niesamowity ból w kolanach w stawach, nie wiem czy nózki nie wytrzymuja od nadmiary kilogramów , czy mała jeszcze wapń podbiera z moich kosci ??? dobrze ze dzis piatek i M. jest wczesniej w domu, cos mi sie mała mniej rusza, wczoraj to ciagle spala.

Co do Sibie to tez sie zastanawiam czemu tak robia i wstrzymuja wszystko, przeciez dzidzia donoszona juz.

• Mamusia
Ja tez nie rozumie czemu jeszcze ja wstrzymuja.Mi lekarz powiedzial ze jak juz teraz bede rodzic to nikt mnie nie powstrzyma bo ciaza donoszona 🙂 A sibi juz tak daleko i jeszcze kombinuja.
A ja komu mam dziekowac za oklask??? 😁 Dziekuje!!!
A Darusia ten wczorajszy byl ode mnie i chyba ci 2 razy dalam bo nie wiedzialam czy ten pierwszy zaskoczyl a obiecalam 🤪 Dlatego byl pozniej. 😉

Andzia ja Ci dalam za 37tydzien bo wczoraj obiecalam :P
Dodi a Tobie dalam w koncu??? bo pamietam jak pisalam ze daje Tobie a pozniej Andzi za 6godzin ale juz nie weszlam na neta wieczorem.
No wlasnie nie wiem po co sie bawia w jakis fenoterol zamiast jej CC zrobic bo i tak za 11dni ma miec robione :> nie czaje...
Dodi no widzisz 🙂 faceci czasem wybuchaja :P Moj to tam chodzacy Aniol jesli chodzi i cierpliwosc ale czasem tez mu sie zdarzy cos glupiego powiedziec a pozniej chodzi sie kreci i na koniec przeprosi :P

Musze jutro jeszcze podjechac na zakupy bo sobie wyobrazie kupilam 2koszule do szpitala no i teraz mialam okazje je wykorzystac...i jedna z nich niby ten sam rozmiar itd ja tu zakladam a tu dupsko na wierzchu 😠 😠 😠 😠 😠 ta jedna po praniu sie taka zrobila...a pralam je razem bo obie czarne...ale sie wkurzylam 😠 zabiore rachunek i powiem ze maja sobie wsadzic ja wiecie gdzie :P
nie dosyc ze wyglada jak szmata to jeszcze pofarbowane biale brzegi. A ta druga jest identyczna i jest ok.

• Mamusia
Alez dziekuje Anitek!!!!:laugh:
Dodi teraz juz kazdy zaczyna sie robic nerwowy. Faceci czasem tez wybuchaja i chociaz moze bac przykro to czasem trzeba im wybaczyc. Byle wie ze nie byl mily i zdaje sobie z tego sprawe bo niektorzy zawziecie sa wredni i nic z nimi nie da sie zrobic. 😉 Oni tez maja prawo sie wkurzyc. Oczywiscie byle nie za czesto:P

Anitek chyba faktycznie nie komfortowo tak chodzic z tylkiem na wierzchu po porodowce!!!!haha 🤪 Ale mezowi pewnie by sie spodobala!! 🙃

Po porodowce to ok bo porodowka to pokoj zamkniety tylko dla rodzacej i partnera no i polozna. wiec luz 😁 ale po oddziale z gola pupa 😁 cp prawda ja bokserki mialam bo przeciez tam tak goraco ze ja nawet sie nie przykrywalam. to co bede tylek wywalac hehe 😉
Dodi to za 6godz Ci dam w razie czego :P tak dla pewnosci 😉
Darusia ja o cwiczeniach nawet nie mysle. Wystarczy ze leze na boku na kanapie i wstaje to pierwsze kroki to jakas tragedia tak mnie kosci psitki bola...
wiec wrzucam na luz :P to ostatnie tygodnie gdzie mozemy sobie bezkarnie leniuchowac wiec korzystajcie z tego!!!

Musze wstawic jeszcze pranie Malego bo tak widzicie pralam i pralam a kompletnie zapomnialam o wypraniu wozka...musze to wszystko co sie da wrzucic no i ochraniacz na lozeczko rowniez 🙂
i pozniej jeszcze wyprasowac spioszki i body ktore kupilam ostatnio. Moj dzwonil i mowi ze dzis na 100% mnie pakuje razem ze mna :P wystarszyl sie hehe 😉

Tak wlasnie wejrzalam na tabelke i w sumie Wam powiem ze kilka Mam wogole sie nie pojawilo od paru miesiecy wiec nie wiem co tu zrobic...bo jak zostana w tabelce to i tak nie bedzie wiadomo co i jak bo nie wchodza do Nas wogole 😞