Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ano tak dziwczyny może i faktycznie te moje skurcze to juz są jakies przepowiadające i wiążą sie z robieniem kupki. No ale prawda jest taka że bolą jak cholera i normalnie polowa mnie drętwieje :/ Ja nie wyobrażam sobie jak bedą boleć te porodowe :/ chyba sie zarycze tam :/

A kupka na porodówce to spox , nie kazdemu robią lewatywkę przed. Ja ostatnio w ogole jakos sie przymuszam do kupki :/ Samoistnie nie chce iść.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaana u mnie to było tak ze ja przez pierwszą fazę porodu długo chodziłam i wtedy latałam do ubikacji z 10 razy więc na sali to juz nie bardzo miało co ze mnie lecieć a poza tym mąż stał przy mojej głowie i w sumie nie mógł tam nic widzieć

• Mamusia
Witam piatkowo mamusie!!! Oj jak ja sie znow wyspalam!!!:laugh: Obudzilam sie o 9.30!!! A dla mnie w tygodniu to rekord!!! Oczywiscie raz siku o 6 rano jak maz do pracy wychodzil ale to nie przeszkadza mi znow zasnac 😉 Przed spaniem zaliczylam znow meliske i moze przez to??? Wlasnie skonczylam ogladac program z dzidziusiami i takie slodzizny malutkie ze juz sie swoje chce miec w ramionach!!!

Jesli chodzi o cisnienie to moje w ciazy 110/70, 120/70
Raz mialam 130/76 ale ponoc ogolem mam dobre cisnieie w ciazy. 😉
A z ta kupa to tez juz wiele slyszalam i tez mnie to jakos przeraza. Wiem ze to normalne ale jakos krepujace jak dla mnie. Kolezanka mi opowiadala ze jak rodzila to wlasnie kupke zrobila i zaczela krzyczec ze nie bedzie pchac dalej dopuki jej tego nie zabiora!!!! 😮 Bo normalnie to zaraz przeciez zabieraja kupke nie???? O jejku. ☺️

• Mamusia
Ja wczesniej czytalam zeby klasc sie spac tylko wtedy jak sie jest juz bardzo zmeczonym w ciazy i dlatego tez tak robie i laduje w luzku o 24.00 lub 24.30 moze przez to tak tez spie???
Ciekawe jak dlugo???:P

A z tym oczyszczaniem organizmu to prawda ale przez to nieraz sie wystraszylam jak latalam 2,3 razy na dzien i to tak biegunkowo. Teraz to juz nie mam zaparc wcale tylko wszystko luznie chociaz ostatnio bardzo duzo jem slodkiego. 🙂

• Mamusia
aha dziołchy czy znacie moze jakis sposob na wyleczenie "zimna" w kąciku ust?? słyszałam ze te kremy dla dzieci na odparzenia pupki działają. smaruje i nawet troche pomaga a moze wy znacie jakies skuteczniejsze sposoby??
w ogole siorka mi opowiadała ze u niej w niemczech był taki przypadek ze kobieta miała opryszczke w ciąży i to jest bardzo groźne dla dziecka i miała syfa na ustach i jak dziecko sie urodziło to pocałowała je i dzidzia zaraziła sie jakąs bakterią i umarło.. 🤨

Dzien Dobry wstalismy po 9tej 🙂 Moj mnie obudzil bo przyjechal z szefem i jakims tam kolesiem obejrzec ten przeciek z balkonu no i myszki rowniez bo sie okazalo ze nie tylko u Nas sa...a tu pelno kup mysich w kuchni czaicie????szok normalnie 😞 ale zrobia z tym porzadek na szczescie!
Glowka boli troszke cisnienie 132/92 narazie zyje 😉
Wczoraj padlam na ryjek sexu nie bylo hehe za to mi sie snil :P
Andzia dalam Ci obiecanego wczoraj oklaska 🙂
co do lewatyw to tu nie robia wiec pewnie sie cos tam zdarzy :P
Aaana ja strzykawki tez mam co prawda nie do pepowinki bo do tego mam zakraplacz ale do podawania lekow i witamin 🙂 znakomita miarka no i wygodniej 🙂
CandyMonka sliczne focia profilowa 🙂
Dodinka a u Ciebie co za jazdy? 😠 faceci sie nie czuja czasem!!!!!!!!!!On Ci powinien sniadanie do lozka przyniesc a nie sie drzec ze ma czegos dosyc...mysla ze Nam tak latwo dzwigac tyle kilo 😠
Moj na szczescie jest grzeczny :P gdyby cos bylo nie tak zostalby przestawiony 😉
Mam mase prania do skladania :P ale caly dom ladnie posprzatany przez Mariusza 🙂
prania nie zlozyl i nigdy tego nie robi bo nie lubi hehe :P
kupilam jeszcze wczoraj w drodze ze szpitala ochraniacz na lozeczko wiec zaraz wrzuce do prania 🙂
Mgla na maxa! dobrze ze dzis piatek bo Moj wroci predzej i bedziemy leniuchowac 🙂

• Mamusia
Tak popieram że calowac sie niemowlakow nie powinno w ustka, w ogole jakos nie jestem za tym aby ktokolwiek całować moje Malenstwo 🙂 oprocz mnie i meża 🙂 oczywiscie w głowke 😁

Mnie tez łepek pęka :/ Wczoraj nie bylam na dworze to może przez to :/ esz

booooooziu jaka ja jestem marudna :/ wszystko mi nie pasuje 😞 🤢

• Mamusia
kurde właśnie sobie uświadomiłam ze moja teściowa uwielbia całować Wiktorię w usta, w prawdzie nie pamiętaj jak to było jak była noworodkiem ale na wszelki wypadek przyszykuję jakiegoś kija , położę obok łóżeczka i będę gonić 😠