Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzalam Shreka a teraz sie nudze 😞 Moj napisal ze moze czasem pracowac do 6stej...ech 😞
no i stopy mi spuchly i sa gorace a nic nie robilam 😠 dobrze ze mam jutro ta wizyte...
zajadam sobie pomaranczka 🙂 nic nie robie na obiad bo nic nie mam a do sklepu sie nie wybieram z tymi nogami.
A Martus dostanie po tylku...
JaiHo popatrz a nawet nie wiedzialam ze to dobre na laktacje 🤪

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej , wpadłam na chwilkę, wrócilam ze sklepu na szczescie jak M. chory to auto dostepne 🙂

zrobilam zakupy ale jakie : imbir, czosnek, cebula,cytryna, syrop malinowy, mleko, miód heheh w razie czego mam zaopatrzenie , wlasnie wcielam kanapke z czosnkiem bleee i popilam herbatka z syropem i cytynka, profilaktyki nigdy nie za mało :P 🙂 mam nadzieje ze mnie nie zlapie.

Mój chodzi dycha, smarcze i wogole 😞

widze ze wszystkie chyba objadkuja 🙂 to i ja ide cos upichnic i zrobic syrop z cebuli i miodu heheh

buziaki

Hej 🙂

Wróciłam właśnie od koleżanki, widziałam jej malutka dzisiaj kończyła 2tyg. Śliczna jest. Nie mogłam się na nią napatrzeć i jakoś uwierzyć, że u mnie w brzuszku tez jest takie maleństwo 🙂
Po drodze zaszłam do kilku sklepów i jestem wykończona. Piję teraz herbatkę z sokiem malinowym i zasypiam normalnie.

Anitek co do stóp to ja mam ten sam problem. W miejscu koło palców gdzie zgina się skóra mam czerwone odparzenia. Pociesznie jest takie, że po porodzie nie mal natychmiast to zinka 🙂

mona:
ruchy czuję w większości po lewej stronie, a brzuch wypiety jest na lewą stronę, może jej coś przeszkadza tam po prawej stronie, bo dziwne, żeby ani na chwilkę tam się nie przeniosła a może dlatego że mam macicę dwurożną?

A masz taką macicę? Czy to tylko ironia 🙂 Bo ja mam macice dwurożna i mała tez tylko na jednym boku się rusza.

CandyMonka ja tak mam z palcami od rak a od nog palce mam spuchniete ale bardziej spuchniety mam przegub i kolo kostek...a jak chodze to wlasnie czuje jakbym miala siniaki na przegubach...ech wlasnie mnie zoladek boli i tak juz 3ci dzien z rzedu i teraz sie zaczynam zastanawiac czy to nie od tej herbaty z mlekiem...bo odkad ja pije tak mam. a w szpitalu pilam jedna na dzien a w domku 3 na dzien moze za ciezkie albo cos...

Noo bawarki są strasznie ciężkostrawne. Ogólnie nie jest najlepiej pić dużo mleka. Może odstaw ją na chwilkę i zobacz czy to od niej.

Ja mam siniaki koło kostek, a spuchnięte są w sumie całe. Baloniki. Łącze się z Tobą w bólu!

Idę się położę na chwilkę. Kurcze muli mnie masakryczne.
Buziaczki 😘 😘 😘

• Mamusia
ooo Dodi to widze masz tak jak ja 🙂 moj też chory od srody na antybiotyku a ja juz wszystko jem cytryny to normalnie jedna za druga, herbata z miodem, rutinoscorbin, robie sobie napary z inholem 🙂 smarujesz czolo smalcem i denaturatem na noc :d i spie z opaska jak rambo :d I jakos odpukać nic mi nie jest 🙂 Dziurke mam zapchana czasami ale to chyba kiepska wilgotnosc w pokoju 🙂

Jakos daje rade 🙂 Tez dobrze ze teraz a nie za tydzien czy dwa go wzieło 🙂

CandyMonka siniakow nie mam tylko takie uczucie jakbym miala je. Bo jak zakladam moje papucie po domku to jak daje krok to az boli i cisnie...ech mam jutro wizyte mocz sprawdza itd wiec bedzie wiadomo czy cos z tym bede robic.
Herbatke odstawie bo chyba od tego tak meczy.
Wlasnie mierzylam brzusia i mam 111cm 😁
niezle!!!
a tak wogole to znow mam Meza spodnie dresowe na sobie bo mnie nie uwieraja i jest wygodniej :P i Jego koszulke :P bo tez wygodniej :P
Maly wlasnie sie wypina hehe 🙂 Kochane dziecko 🙂

• Mamusia
Anitek rano byl u lekarza i dostal antybiotyk i jakies inne na katar i kaszel leki, wiec mam nadzieje ze szybko mu przejdzie.

Tak czytalam o MyCloud CO TAM PRZEYZLA W SZPITALU -kurde masakra 😞 i jak to w spokoju poprosic o znieczulenie jak takie rzeczy sie zdarzaja.

Zastanawiam sie czym jeszcze skutkuje to wysokie cisnienie, ja codziennie mam okolo 138/ i dolne różnie 88, 84 i sama nie wiem czy to mozer byc groźne dla małej, dzis mam wyniki po 16 moczu,i krwii ciekawe czy jest ok.

Ja wlasnie zmierzylam i mam 131/95 puls 82.
zobaczymy co tam wyjdzie w szpitalu z moczem. ale czuje sie jak kupa naprawde 😞 i tez sie zastanawiam jak to bedzie przy porodzie skoro teraz juz jest problem z cisnieniem 😞

Dodi no wlasnie ciekawa jestem co bedzie jak to cisnienie przy porodzie zacznie skakac...trzeba obserwowac nogi dlonie buzie no i mocz oczywiscie...
mnie wczoraj lewa nerka bolala wiec jestem ciekawa jak tam wyniki 😠
martwi mnie to kazdego dnia bo boje sie o Malego!!!
ale mysle ze to Nasze cisnienie jest takie graniczne badz przekraczajace tylko o troche norme wiec chyba nie jest tak zle no nie?
ja nie dostalam zadnych lekow wiec mysle ze nie jest jeszcze jakas tragedia bo tak to by mi cos dali tak mysle.
Zoladek mnie sciska i mam ochote sobie zwymiotowac...a i tak jestem glodna 🤔 oszalec mozna...

• Mamusia
CandyMonka napisał:
Hej 🙂

Wróciłam właśnie od koleżanki, widziałam jej malutka dzisiaj kończyła 2tyg. Śliczna jest. Nie mogłam się na nią napatrzeć i jakoś uwierzyć, że u mnie w brzuszku tez jest takie maleństwo 🙂
Po drodze zaszłam do kilku sklepów i jestem wykończona. Piję teraz herbatkę z sokiem malinowym i zasypiam normalnie.

Anitek co do stóp to ja mam ten sam problem. W miejscu koło palców gdzie zgina się skóra mam czerwone odparzenia. Pociesznie jest takie, że po porodzie nie mal natychmiast to zinka 🙂

mona:
ruchy czuję w większości po lewej stronie, a brzuch wypiety jest na lewą stronę, może jej coś przeszkadza tam po prawej stronie, bo dziwne, żeby ani na chwilkę tam się nie przeniosła a może dlatego że mam macicę dwurożną?

A masz taką macicę? Czy to tylko ironia 🙂 Bo ja mam macice dwurożna i mała tez tylko na jednym boku się rusza.

Tak, mam macicę dwurożną, więc może jeśli Twoja mała też się rusza tylko z jednej strony, to może faktycznie jest to przez macicę dwurożną?hmmm

Padło na zupke chinska 😁 moze jak ja zjem to zoladek sie rozgrzeje i bedzie ok :P wiem ze to nie to samo co rosol ale da rade :P
Mona to rzeczywiscie moze byc przyczyna tego... CandyMonka ma tez taka macice.

• Mamusia
hej 🙂
Widzę,że na tym etapie ciąży to już każda z nas narzeka na coś innego 😞 Tak dla pocieszenia mnie dalej swędzi skóra 🥴 Wciąż się drapię i drapię 🥴 Od wczoraj stosuję puder w płynie z mentolem i jest ciut lepiej,ale jak sobie pomyślę,że mogę tak mieć do końca ciąży to nie widzę jej końca 🥴
Ale jeszcze troszkę-damy radę 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂
my noc miałysmy beznadziejną o 2 skręt jelit i biegunka, później wymioty 😞 później można powiedzieć że przeszło, wstałyśmy o 4:30bo mąż mnie do rodziców zawiózł bo lekarz na 10:30 a mamy w tej chwili tylko 1 jeżdżące auto, a z tej wiochy to sie inaczej nie wyjedzie
wiec wizyta poszła super bo gika niesamowicie miła, moje ciśnienie 90/65 ale to niby dobrze dała mi skierowanie na krew mocz i WZ wy też miałyście to badanie WZ? i najważniejsze dostałam skierowanie do szpitala, ale mała miała za wysokie ciśnienie bo od 160-170 wiec skierowanie wykorzystałam na badanie do szpitala bo kazała mi jechać na ktg żeby sprawdzili przyczynę tego ciśnienia, siedziałam tam 3 godz. bo zapis pół godz. ktg. później jakiś wywiad i badanie ginekologiczne ciśnienie temperatura i wymaz HCV chyba nie pamiętam wzieli próbki z psitki i dupci i niby sprawdzają tak bakterie czy są które by mogły zagrodzić dziecku i za 2 dni wynik, później USG mała ma już 2500 🙂 no i znowu mam sie stawić za2tyg. do izby przyjęć zeby zrobić naradę czy ma być CC czy SN ale to rutyna, no ale znowu bedę potrzebowała skierowania i muszę z powrotem do ginki bo do szpitala mam jechać 9 a wizytę mam dopiero 10, więc muszę zajżeć doniej wcześniej 😞
ale byłam w tym szpitalu i miałam kontakt z tymi położnymi i muszę powiedzieć ze super ludzie wszyscy 🙂 uśmiechnięci i z poczuciem humoru i opiekuńczy 🙂

• Mamusia
Dzieki CandyMonka 🙂 też sie cieszę ze się dobrze rozwija 🙂 a tyle napisałam i nie napisałam w końcu z mała później juz było wszystko ok skurczy brak 🙂 a te ciśnienie to pewnie przez tą moja biegunkę bo i przed wyjście do lekarza jeszcze mnie strasznie przeczyściło 😞