Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Martuś śliczny Igorek 🙂 słodką ma bluzeczkę z pszczółką 🙂

Co do diety karmiących to ja jem prawie wszystko oprócz potraw wzdymających, ostrych przypraw unikam mleka i żółtego sera oraz słodyczy szczególnie czekolady. a no i nie jem cytrusów i bananów. Za to piję dużo wody mineralnej, jem lekkie zupki i warzywa gotowane 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja nie jem potraw smażonych a wszystkie nowości wprowadzam rano 🙂
Z tą różnicą ja jem banany i jabłka. Jedno jabłko na czczo pomaga na trawienie i wypróżnianie się, gdyby były oczywiście jakieś problemy 🙂
Martuś gratuluję synka, śliczny jest 🙂 😆 😆 😆

Dzięki kochane za podpowiedź w kwestii jedzenia. Ja sama nie wiem co zjeść, ciągle chodzę z burczącym brzuchem 😉

A jeszcze jedno czy zdarza Wam się, że Wasze Maleństwa krztuszą się podczas jedzenia??

Martuś tak mojej to się też czasami zdarza i ulewa do tego często. Położna mówiła mi, że to przez niedojrzały przewód pokarmowy i nie należy się przejmować.
Jak się zacznie krztusić to trzeba szybko przewrócić na prawy boczek i poklepać po pleckach.

Igorek bardzo często się krztusi lewym cysiem, zawsze mam stracha, że Mu się nie odbije 😞 Ja stawiam swoją kruszynkę w pion, pomaga 🙂 Ulewać ogóle Synkowi się nie ulewa.

Pytanie jeszcze jedno do mam - jak często i w jaki sposób czyścicie nosek pociechom? Do mnie przychodzi położna, która pomyliła się z powołaniem, wrr..

• Mamusia
Witam Mamusie !!!
niestety nie zaglądam często bo jestem padnięta, co 2-3 godz pobudka ponad godzinę karmienia , prawie nic nie śpię maż pomaga bardzo
dostałam sms'a od Wioletki że urodziła proszę zróbcie jej stronkę
a mam pytanko kiedy pierwszy raz kąpałyście dzidzie w której dobie i czy dajecie coś jeszcze do picia oprócz cyca?
sms od Wioletki przyszedł wczoraj nawet nie wiedziałam , a mąż dopiero dzisiaj mi powiedział
"Dzień dobry na prośbę żony Wioletki Wczoraj o 18:25 urodziła się nam córeczka 10 pkt. 3,5kg. 54cm. imię naszej damy to Laura."
Gratulacje reszcie nowych mam 🙂 życzę więcej siłek niż ja mam

• Mamusia
Hej Mamuśki i Brzuszku !

my już w domq 🙂

Małalena - mnie wzięło tak niespodziewanie że szok więc pamiętaj - nie znasz dnia ani godziny... - a poród jeśli tylko jesteś spokojna i skupiona na "zadaniu" a nie na swoim bólu jest ok - byłam b pozytywnie zaskoczona! tak więc nie ma się co martwić na zapas!

• Mamusia
dziewczyny kt karmicie piersią - jak mierzycie ile dzieciak zjadł i czy się najadł??
karmiące butelką - ile i jak często dajecie?

moja mała to mega żarłok!! cały czas chce jeść! po porodzie prawie nie schudła - dostałam opr od neonatolog że przekarmiona a ona cały czas się domaga!!! 🤪

• Mamusia
eszzzz no i tak jak przypuszczałam muszę moją mamę przeganiać - co chwila dzwoni i chce się wpraszać 😠 i pyta się czy sobie radzę !! 😠 a co mam sobie qurva nie radzić??!! 😠
powiedziałąm jej żeby się odczepiła a teraz mam wyrzuty

cholera zamiast martwić się dzieckiem jak zwykle muszę martewić się nią 😞

• Mamusia
ja robię tak że jak jest głodna to daję cyca (najpierw jeden potem drugi) tak długo aż zaczne płakać sfrustrowana że tam nic nie ma (bo mam b mało) i wtedy mleko z butli ok 30ml i zazwyczaj idzie po tym spać.
po samym cycy była wściekła i głodna i nie chciała spać

nie daję wody ani nic innego.. a powinnam?

• Mamusia
aaana pij duzo wody to dostaniesz pokarm, ja też nie daję nic więcej oprócz cysia, dla tego pytam , moja na początku piła tylko z jednego, a teraz już z dwóch i przykładaj często do cycków to też pomaga na laktacje, a kąpałaś już ją jak nie to kiedy zamierzasz?

• Mamusia
e tam widzę że co fachowiec to opinia - położne mówiły że 40ml /raz lekarka że 20 a wksiążce jest że 50!! no i bądź tu mądry!!

a i myślałm że ona ma spać po ok 3-4 godz a widzę że na początku 2 (wg Tracy Hoog) to jest dobrze 🙂

chyba nie mam się czym przejmować 🙂

• Mamusia
aaana nawet nie wiesz jak ja jestem zakręcona, może przez to że po tym znieczuleniu w kręgosłup często boli mnie głowa, ale ponoć ma mi przejśc po kilku dniach, na prawdę nie polecam znieczulenia w kręgosłup przy CC czasem jest ok , ale czasem są powikłania, znajoma męza 8 lat męczyła sie po takim znieczuleniu

• Mamusia
jeeesssu Iwiokej bidulo! współczuję miejmy nadzieję że u Ciebie szybko przejdzie!

najważniejsze ze już po!

tak w ogóle to jestem zdania że odwiedzający nas powinni prezenty dla MAM a nie dla dzieci przynosić ! w końcu to my przeszłyśmy rzeźnię a to maluchami się zachwycają... 😉 eszzzz