Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczynki 🙂

Zalatana jakoś ostatnio jestem. Nie mam czasu nawet do Was zajrzeć. Zapisałam się do szkoły rodzenia w końcu, pierwsze zajęcia mam 6grudnia. Cały kurs będzie trwał do 28lutego , więc pewnie nie uda mi się go skończyć ale zawsze coś :0 a no i zabieram mamę ze sobą 🙂
Kupiłam sobie dzisiaj piłkę lekarską, wielkie dmuchanie mnie czeka hehe. Poskaczę sobie troszkę na niej, to może tak nie przytyję 😉

Dodi, śliczniusie te ubranka 🙂

• Mamusia
Aana ja robie dokładnie jak Ty czyli nie chodzę do supermarketów,zakupy robimy tylko w osiedlowym sklepiku.
Do tej pory nie panikowałam ale rozmawiałam właśnie z moją mamą, która mieszka na Mazurach i tam właśnie dotarło to świńskie cholerstwo.
24 letnia dziewczyna ,znałam ją z widzenia kilka dni temu umarła...niby na przeziębienie....coś mi tu nie gra,całkiem możliwe ,że to świnska grypa.W każdym razie osierociła 5 letnią dziewczynkę.
Trzeba naprawdę uważać.

• Mamusia
hej, uciekłam niespodziewanie bo spieszyłam sie na szkołe rodzenia, juz wrócilismy, zajecia po 2 godziny ;( troche długo, ale mam fajną grupę i jest śmiesznie 🙂
dzis omawiane były etapy porodu 🙂generalnie było fajnie 🙂

widze ze juz wszystkie weekendują 🙂 ja musze odpoczac, bo cały dzien boli brzuszek 😞

milej nocki mamy

• Mamusia
ja sobie nie po weekenduje bo moj jutro jedzie do Zielonej Góry 😞 i wraca w niedzielę lub poniedziałek wieczorem 😞 smutno mi 😞
będę cały weekend sam, chyba pojadę do rodziców , bo nie lubie być sama
ja też uciekam , muszę sie jescze nacieszyć mężem, śpijcie spokojnie i do spisanka 🙂

Dzieńdoberek 🙂

U mnie pobudka o 6 jak zwykle na siśku..ehh 😉
Dzisiaj czeka mnie wielkie sprzątanie, potem zakupy czyli sobotnia organizacja domu 🙂

Miłego dzionka Wam życzę brzuchatki 😘 😘 😘

• Mamusia
Czesc Brzuchole 🙂

My z Fifim walczymy ze snem juz od 4.30 bo mąż wyszedł do pracy i cos usnąć nie możemy od tego czasu. Zaraz muszę wstać i przejść sie po wyniki moich siusków, wiec trzymajcie kciuki 🙂

Dodi śliczne ubranka dla Małej kupiłaś 🙂

Wczoraj popołudniu się leniliśmy zrobiłam popcorn i ogladalismy Epokę Lodowcową w TV hehe chociaż sie uśmiałąm 🙂

Nic zmykam po te wyniki i zajrzę jak wórce bo obiadek gotowy na dziś tylko trzeba trochę posprzątać 🙂

• Mamusia
Witam mamusie 🙂
ja miałam pobudkę przed czwartą i nie spałam jakieś 2 godz. a potem usnełam i tak do 8.00
Czytałam co pisałyście wczoraj o przewijakach i nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego ile czasu spędza się przy przewijaniu i przebieraniu dziecka 🤔 to ze używa się teraz pamopersów to nie znaczy ze nie trzeba ich zmieniać jak dziecko zrobi kupę( a na początku dziecko robi ją co chwile) to trzeba przebrać, przewijak potrzebny jest też do ubierania dziecka i do wycierania i oliwkowania po kąpieli, wyobraźcie sobie teraz że jakieś 3 godz. dziennie spędzacie pochylone nad łóżkiem 😞 .Do tego po porodzie jakiekolwiek schylanie nie jest zbyt przyjemne, a taki przewijak kładzie się na łóżeczku od strony nóżek i wcale nie przeszkadza, naprawdę popróbujcie sobie tak postać schylone przez parę minut i przemyślcie swoją decyzję jeszcze raz, dobrze radzę

• Mamusia
Witajcie Mamusie!!!!!!!!!!!!!!
no udało mi się wyspać 🙂 obudziłam się o 9 , ale bym jeszcze pospała tylko zadzwonił telefon, no ale nie jest tak źle w końcu cała noc przespana 🙂
Bób mądrze piszesz , trzeba się nad tym zastanowić, w końcu to nie majątek, ale jak sobie tak pomyśle co jeszcze muszę kupić to mnie głowa zaczyna boleć 😉
no to życzę Wam miłej soboty, z waszymi ukochanymi 😞 a ja sama 😞

• Mamusia
Dzien dobry mamusie!!! Ja juz od 6.30 na nogach. Jakos tak nie chcialo sie spac a maluszek tez sie obudzil wiec trzeba bylo wstac:laugh: Ja z tym przewijakiem popieram jak najbardziej. I gdyby nie to ze mam juz ta komode do przewijania to gdybym nie miala na nia miejsca to wzielabym cos takiego

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360174372202&ih=023&category=19746&ssPageName=WDVW&rd=1

bardzo przydatne i nie zajmuje miejsca. 😉
Musze jakos sie zebrac i powoli sprzatnac jak bol mi pozwoli. Do pozniej mamusie... 😆

• Mamusia
noooo nareszcie wróciłam kurczę w PL żęby chorować to trezba mieć nielada zdrowie :P Wiem absurd ale taka prawda. Poszłam odebrac wyniki i normalnie pół godziny stałam w kolejce. Masakra jakaś oczywiście Mały juz sie domagał jedzenia wiec już w ogole kopał po żebrach hehe :P

No ale mam nadzieje ze wynik jest o niebo lepszy od tego ostatniego bo porównałam je przed chwilą no i tak mi się wydaje 🙂

Anitek jak wstaniesz żuć okiem na moje wyniki 🙂 Ty tam sie znasz 😁

Mocz: kolor żółty to chyba norma 😁
Cieżar włąsciwy: 1.020
pH 6.5 mam o 0.5 wieksze od poprzedniego badania ale to chyba normalne nie ?
Leukocyty, azotyny, białko, cukier ketony, bilirubina, erytrocyty - NEGATYWNE
Urobilinogen - norm
nabłonki płaskie pojedyncze
leukocyty 1-3
bakterie pojedyncze

no i robiłam jeszcze immunologie
HBsAg wynik ujemny 🙂

Oczywiście Dziewczęta przewijak jest niezasąpiony 😁