Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już nie patrzę na makaron,a zdaje mi się, że mam też tylko taki do rosołku, ale co tam, mam ochotę na spagetti to i z takim makaronem zasmakuje 🙂
A co do kilogramów, to ja postanowiłam (na początku ciąży), że nie przekroczę 70kg (ale to było dawno:P) dziś mam 15 kg na plusie i kolejne postanowienie - nie przekroczyć 80kg! Trochę mam stracha, że z moim apetytem nie uda mi się to:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no w końcu mogę do kompa, Anitek mój ginek jeszcze nie widział tego wymazy bo on mi go pobrał w czwartek i kazał w piątek rano zanieść do laboratorium a dzisiaj ok 15stej go odebrałam, nie wiem czy mam mu go zanieść w takiej sytuacji czy przynieść na następną wizytę, tym bardziej ze teraz biorę właśnie globulki przeciw grzybicze może one też coś podziałają przy okazji 😞

Anita witaj hehe :P
Sibi Ty mialas chyba sie oszczedzac no nie????? a nie za kucharke i sprzataczke robic??? 🤨 🤔
Sibi na CC nie potrzebujesz tego bo dziecko nie bedzie miec stycznosci z kanale rodnym.
chyba ze ginek Ci zrobi tak profilaktycznie zeby zobaczyc czy wszystko ok 🙂
Martus ja mialam przyty do 16kg a tu dzis waga pokazala 15,7kg!!!!!! wiec nie ma opcji zamkniecia sie w 16kg 😁 no ale ja w zasadzie nie jem tak duzo ostatnio...ech co tam trudno sie mowi po ciazy sie schudnie :P

Bob globulki nie zadzialaja na to raczej Ty potrzebuje antybiotyk i to raczej dostaniesz doustny.
Proponuje zadzwonic do ginka i zapytac o ten wynik. kiedy masz nastepna wizyte? mysle ze to dosyc wazne wiec nie ma co czekac.
Swedzacy brzuch??? oj ostatnie kilka dni myslalam ze sie zadrapie ale juz minelo 😁

Dziewczyny wygońcie mnie stąd! ja muszę prasować!

Sibi, mój M. świetnie poradził sobie z podkładami poporodowymi w aptece, nabył też dla mnie majtki poporodowe, tylko że są tak duże, że dwie moje pupy by w nie weszły hehe:P ale liczą się chęci 🙂 za to wkładki laktacyjne, nakładki na piersi - sama kupowałam, bo spanikowałam, że może jednak M. sobie z tym nie poradzi..

Dziś dokupiłam jeszcze pieluchy dla Synusia i pół-śpiochy takie niebieściutkiem, a pod stópkami mają wyszyte maleńkie stópki 🙂

• Mamusia
a oto i paryzol mojego dziecka 🙂

tyle ze dla mnie gotowanie to sama przyjemnosc a coz jest trudnego we wstawieniu miecha i siedzeniu z Wami na brzuszku :P. Ja taki wlasnie parszywiec jestem zawsze sobie obiecuje itd i guzik wychodzi, choc i tak wiekszosc dnia przelezalam

jezu mnie nadal przeraża moja waga!!!! ja tu czytam 11,15,16 a ja :| bidne 7!!!

mmmmm a makaronik tez bym pochlonela 😉

tak wlasnie sadzilam odnosnie tego badania

• Mamusia
Anitek co do szalejącej wagi..może ale nie musi to byc od luteiny,ja mam na plusie 19kg i tak jak pisałam,nie wpierniczam za dwoje,uważam i chyba musiała bym się zupełnie głodzić by nie tyć wcale 😞 Ja myslę,ze ile kto ma utyc to utyje i koniec,czytałam gdzieś,że wegetarianka wyczulona na zdrową żywność utyła w ciąży 30kg..

Bob czekoladki czekoladkami ale nawet jak ich nie jem to i tak waga idzie w gore...
Mona ale to ten antybiotyk podaja przy porodzie jesli sie ma paciorkowca grupy B a Bob ma gronkowca...wiec to nie to samo no nie ? 🤨 🤔
Anita to Ty biedna jestes jak Ty sie z insulina meczyc musisz 😞
Ja zaraz sobie usmaze frytki i krazki cebulowe :P
bo mam lenia i nie chce mi sie nic robic :P

Z ciekawosci wbilam w neta i wlasnie niektorym tez tak waga szalala...ale Nikos wiesz co ja do 23tyg mialam 2,5kg na plusie i od 23tyg biore luteine i waga oszalala wrecz... dlatego mysle ze cos tam na pewno po tej luteinie sie dzieje w koncu to hormon a ja biore 3xdziennie.

• Mamusia
jest takie byle jakie ale sie udalo

ciekawe czy ja bede miec jakies dodatkowe badania robione [img size=128]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/images_DSCN4092_zmniejszacz_pl_9673.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Mona u mnie w ksiazce jest napisane ze dziecko zaraza sie tym paciorkowcem z grupy B odrazu w kilka godzin po porodzie nastepuja objawy ale czasem sa one po ok tygodniu czy dwoch i ze wtedy jest czesto zapalenie opon mozgowych roznce takie chorobska powazne a nawet i smierc 😞 co to za cholerstwo jest 😠

• Mamusia
Anitek dokładnie tak jest jak piszesz mi gin jeszcze wspominał coś o sepsie, także napewno jest bardzo niebezpieczne i bardzo namawiał mnie żebym zrobiła to badanie. Przez te bakterie w moczu to miałam obawę czy przypadkiem nie mam tego paciorkowca i edzisiaj odetchnęłam z ulgą, tym bardziej, że czytałam w necie, że dziewczynie podali dopiero 2 godz przed porodem ten antybiotyk,a powinno się conajmniej 4 i dzidziuś umarł 😞

Gdzies juz widzialam ta stronke hehe 🙂 co do czopa sluzowego no coz wiecie ze on moze odejsc nawet do 6tyg przed porodem??? lekarz mi to mowil na wizycie hehe 😁 oczywiscie bez krwi ale zdarza sie i tak...najczesciej to ok 1-2tyg przed porodem 🙂