Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej,

ad. przenoszenia.
Pamiętajcie, że na długość ciąży wpływ ma też długość naszych cykli.
Ja właśnie kończę 40 tydz. i... ostatnie 2 miesiące do 36 tc byłam na lekach na zatrzymaniu przedwczesnego porodu. Lek. mówi mi od 35 tc, że wody mogą odejść mi w każdej chwili, czop się rozpłynął w międzyczasie, szyjka jest ale krótka... i co? I chodzę w ciąży.
Termin policzony normalnie mija dziś, a z uwzględnieniem dłuższych cyki (35 dniowe) 19 lutego. I powiem szczerze, że lepiej aby przyszedł w ciągu 2 tyg. naturalnie niż aby go wywoływać.

Wczoraj na KTG usłyszałam, "Jak Pani to robi, że wygląda Pani coraz lepiej?"
Gratuluję już Mamusiom i trochę Wam zazdroszczę - ale tak pozytywnie 🙂

PS Ale mam już dosyć ciąży - dla mnie nie był to najlepszy czas, chociaż planujemy jeszcze dwoje dzieci 🙂 i to szybko!

• Mamusia
Titinka to trzeba było odrazu pisać w czym rzecz, bo tak normalnie jak byś była w pełni zdrowa to dziwnie wygląda z boku
widzisz anitek , co kraj to inaczej, ale miejmy nadzieję , ze Klaudie weźmie do soboty i będzie spokojną szczęśliwą mamusią, bo ona sie strasznie stresuje tym że jeszcze nie urodziła, ale widać taka natura, jej mama niby też przenosiła Klaudię, ale między nami to też myślę , że powinni wywoływać poród jak minął pierwszy dzień po terminie, ale jak wiadomo te terminy to też nie są w 100% wiarygodne

• Mamusia
Dziewczynki ja to chyba jestem naprawdę zdrowo kopnięta,bo to brzmi tak jakbym chciała być w ciąży i mieć dziecko ale pominąć całkowicie poród 😲
Tak czy owak jak nic z tego nie wyjdzie to będę musiała czekać na prawdziwą akcję porodową a wtedy pójdę na rzeź niewiniątek 😲

A powiedzcie mi jak ma wyglądać ten cały czop-bo ja mam śluzu na pęczki(nie mylić z pączki 😉 ) i jest taki wyjątkowo ciągnący i gęsty

Witam dziewczyny 🙂
Chyba się trochę kolejność zmieni ponieważ Jestem po wizycie i ogłaszam że Amelia wybiera się do nas 🙂
Ujście mam otwarte na 2 cm, jak to pani doktor powiedziała że 1/4 porodu za nami.
Szyjki brak, ale też niestety skurczy brak, mogłabym urodzić jutro ale wolę poczekać aż samo przyjdzie 🙂
Jak wróciłam do domu to oczywiście poleciała mi krew ale podobno to normalne. Tak że trzymajcie kciuki 🙂
Przyspieszyła mi wizytę na przyszły czwartek ale mówi że raczej się nie zobaczymy 🙂

Anitek biedna Ty to się nacierpiałaś!

Kurcze ja nie wiem ale jestem jakaś antyspołeczna ostatnio..właśnie przyszedł do nas mój kumpel i przyszli z moim bratem do mnie do pokoju, głupio mi ich wypraszać ale kurde wkur.. mnie normalnie że tu siedzą!
Kolega jeszcze sobie dzisiaj tatuaż poprawiał i prosto z salonu przyjechał do nas się pochwalić, właśnie poszedł go umyć z krwi do mnie do łazienki..ja nie wiem czy ja mam paranoje ale teraz się tam będę brzydziła wejść ehhh 🤨
🤨 niech sobie pójdą

• Mamusia
kamis21 jeśli niebyłaś wczoraj na wizycie gin. i nie miałaś robionego badania gin. to zadzwoń do szpitala i na pewno Cię przyjmą bo to może sie zacząć poród , albo z szyjki ci krewka poleciała, ale lepiej skonsultuj to z lekarzem 🙂
cruella no to ładnie się wpychać w kolejkę to chyba juz rutyna 😁 ale trzymamy za Ciebie kciuki i żebyś urodziła szybko i bezboleśnie i czekamy na dalsze wieści

Wróciłam 🙂 gotuję rosołek 🙂
Ponadrabiam zaległości w czytaniu..

Cruella mój Synuś wybiera się tak od października hehe.. właśnie od tego miesiąca miałam skurcze.. A teraz od 3 tygodni nie mam już zupełnie szyjki, rozwarcie również mam na ponad 3cm od wtorku (wcześniej miałam na 1,5cm) a skurczy brak.. i tak sobie chodzę.. i czekam aż się zacznie.. ale w niedzielę idę na oddział do szpitala, bo akurat mój gin ma dyżur i może jakoś pogonimy Synusia.. Gin śmiał się ze mnie, że ja rodzę pół ciąży, tak jak Twoja gin z Ciebie 🙂

• Mamusia
CandyMonka wiesz kolega kolegą, ale higiena musi być, bo to by było dla mnie dziwne u kogoś sie wymywać z krwi, a tak na prawdę nie wiesz co on robi prywatnie 🤢
ja też ostatnio znajomych nie zapraszam jakoś wszyscy mnie męczą swoją osobą ☺️

Nikoś noo szkoda, że nie mamy tej tabelki uzupełnionej 😞
Chyba ją sobie przepiszę i wypełnię ręcznie ha! 🙂 tylko jak ja się teraz połapie kto urodził a kto nie 🤪

Martus pewnie masz swoją rację, natomiast moja Amelia nie wybierała się jak dotąd 🙂
tydzień temu byłam na wizycie i szyjka miała 3,5 cm a ujście zamknięte. Po za tym gdybym chciała, to jutro mogła mi wywoływać skurcze, ale wyciągam wnioski z mojej koleżanki styczniówki oraz Anitek. Wolę poczekać 🙂

• Mamusia
😁 😁 CandyMonka tylko nie zaśnij przy tym i mam nadzieję , ze dzisiaj skończysz:P
ja też bym wolała naturalnie rodzić bez żadnych wywoływaczy, chyba, że już tego sytuacja by wymagała
a ciekawe jak tam Jai_Ho poród czy już?
a Klaudia mogła by juz urodzić, biedna też w nerwach cały czas