Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Monka trzeba od razu delikatnie zaznaczyć znajomym,że nici z odwiedzin...u mnie będzie spokojnie bo ja już to dawno załatwiłam:P

Cruella to ładnie Ci się akcja posuwa...ja pod koniec stycznia miałam szyjkę 2cm ale była twarda i zamknięta.Mam nadzieję,że w tej kwestii choć trochę mi drgnęło,wizyta w poniedziałek 🙂

Jedna rzecz mnie zastanawia...ostatnio gin powiedział,że podczas porodu mi pomoże oczywiście jeśli trafię na Jego dyżur.
Powiedział,że najlepiej jak bym zjawiła się u Niego w gabinecie 15-go bo dyżur w szpitalu ma 16-tego albo 23-go bo dyżur 24-go 😮 Teraz sie zastanawiam czy On nie chce mi czasem wywołać akcji... 🥴 dziwne to...

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cruella to w bardzo szybkim tempie zrobiło Ci się rozwarcie.. życzę szybkiego dostania skurczy 🙂
ja tak jak pisałam, idę w niedzielę zobaczyć do szpitala i jak rozwarcie się zwiększyło to gin mnie już zostawi na oddziale i mamy się z M. zastanowić czy będziemy chcieli by "wspomógł" poród.. i tak myślę, że chyba dam się namówić na kroplówkę Oxy, bo już tak bardzo chcę być po wszystkim.. zresztą sama obecność mojego gina jakoś optymistycznie nastawia mnie do porodu w niedzielę..

Anitek nie mogę się napatrzeć na fotkę jak Olafek smacznie spuchna u Ciebie na brzusiu 🙂

Dziewczyny a co z Dodi?? pojechała do szpitala?? coś ją wzięło??

• Mamusia
Witam was mamuski!!! oj dziewczyny ale sie dzieje. 😲 Teraz to juz wszystkie naraz sie rozpakowywuja:laugh: dziewczyny jesli macie szanse na normalny porod to nie decydujcie sie same na porod wywolywany. Ja musialam ale nie jest to przyjemne,naprawde. A malenstwa wiedza same kiedy przyjsc na swiat 🙂 Powodzenia i trzymam kciuki za was wszystkie. 😉 Ja juz mam swoja pocieche i wy niedlugo bedziecie je trzymac w swoich ramionach.... 😆

Niokś to tak jak ja z Amelią.
Przy pierwszym porodzie też nie miałam skurczy dopiero po lewatywie się zaczęły no a 40 minut później miałam dziecko na rękach 🙂

• Mamusia
w końcu znalazłam chwilę aby tu wejśc! moja niuńka dziśzrana cos marudna ale bywa i tak jest kochana 🙂 taka grzeczniutka 🙂 niestety nie nadąrze nadrobić tych wszystkich postów a widze ze u nas lutówek teraz najwiekszy ruch:P
jeszcze raz gratulacje dla Bobika naszego 🙂 oraz DUDASI hmm czy kogoś jeszcze? no i życze naszej jaiho szybkiego porodu 🙂 i reszcie tez 🙂 miejmy nadzieje ze dziewczyny po terminie rozpakują sie lada dzień 🙂
niestety weszłam tylko na chwilke już czuje jak mi mleko napływa i zaraz zacznie sie akcja sciąganie bo podjadek śpi no i jestem głodna baaaardzo. Mimo tego ze Sarcia jest bardzo grzeczna nie płacze itd to i tak ciezko znależć mi czas na dłuższy relaks zawsze jest coś do roboty a to teterki wyprać a to uporządkować u Sarki w pokoju a to cośzjeść i praktycznie wszystko w biegu... no nic jak mi sie uda to jeszcvze dziś zajze:* tymczasem wklejam moją Stokrotke [img size=200]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/sarka.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Dziewczyny ja się zdecyduję tylko wtedy na wywołanie jak okaże się, że mam już z 5cm rozwarcia.. a wszystko mi się rozjeżdża jak masełko.. i ja nie mam szyjki, nawet 1mm.. więc tak naprawdę u mnie chodzi tylko o to by skurcze przywołać..
Zresztą nie wiem czy do niedzieli to skurcze same nie przyjdą, bo coraz gorzej się czuję, zaczyna mnie bardzo krzyż boleć.. ale może to od tej bieganiny po sklepach i jeździe samochodem??

• Mamusia
ja na szczęście mam załatwiony już poród, ale muszę Wam powiedzieć , że z dnia na dzień coraz bardziej się obawiam tej chwili, a w ten dzień co sie dowiedziałam terminu to noc miałam kiepska co chwilę jak zasypiałam to śniło mi sie , że jadę z walizką do szpitala, no i sie co chwilę budziłam

Darusia twoja córeczka jest Boska poprostu 🙂 taka śliczna kruszynka 🙂

skończyłam tabelkę dupnie wygląda bo uzupełniam w paincie no ale zawsze jest 🙂 [img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tabela_narodzin__nn.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

dzięki Nikoś 😘

cruella dopisałam heh.. 🙂 [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tabela_narodzin__nn-06cbf19d1a50c94f1d8f266f0c57f66a.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hej laski!
czy są jakieś wieści od JaiHo ? już się rozpakowała?

my wróciłyśmy od gina - i NIC nie wskazuje na to że urodzę !! 😞 pewnie będę marcową mamą - qurcze!!!
ale przez 2 tyg przytyłam aż 4kg no i jestem spuchnięta (pewnie stąd moja wczorajsza histeryczna reakcja na tą wielką opuchniętą babę na zdjęciach!!:laugh: ) więc trzeba nerki sprawdzić

oprócz tego wszystko oki mała okaz zdrowia wszystko oki - łożysko 3 stopnia - muszę spr co to znaczy
szyja długa i trzyma 😠
lekarka kazała się sexić jak króliki bo jest to JEDYNY naukowo udowodniony sposób na poród!

aaana lepiej bo na razie odstawiłam antybiotyk, zobaczymy jak zareaguję na ten drugi ale wezmę go dopiero wieczorkiem 🙂

i łączę się z Tobą w terminowych brzuchatkach u mnie wczoraj u gina tez wyszło, że będzie w terminie albo i nawet po 🙂