Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
yenefer - czytalam gdzies wlasnie, ze kobieta tutaj moze wybrac czy chce cesarke czy nie, ale nie wiem gdzie, chyba w tej ksiazce ciazy gdzies ... cholercia az pozniej sprawdze 🙂 no ciesze sie, ze uparlam sie na to badanie, chociaz teraz slucham od mamy, ze sobie tego paciorkowca wmowilam... ahhh tak zle i tak nie dobrze 🙂 ja sie ciesze, ze badanie mialam. mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie lepiej - czyli, ze bedziesz "czysta", bez zadnych bakterii ani tego typu cholerstwa 🙂 a w ogole jak sie czujesz?

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Generalnie czuje się lepiej niż kilka tyg temu, mam więcej energii...ale głowa mnie boli cały czas, czasem słabiej, czasem mocniej, ale jednak! A i w nocy miałam takie mocniejsze bóle okresowe, ale przeszło...tak więc wszystko po staremu, no mały mi daje więcej popalić,jak się wypina i rozciąga, a sadząc po moim brzuchu mam wrażenie , ze urósł naprawdę dużo i troszkę się zaczynam bać porodu, bo apetyt też mam spory, więc na pewno jeszcze obrośnie w tłuszczyk 🙂

• Mamusia
Cygnee 🙂 ten paciorkowiec nic groźnego, ma go co druga kobieta i dziecku przy urodzeniu podaje się antybiotyk.
Widzisz Ty się zastanawiasz nad cesarskim cięciem, a ja się rękami i nogami zapieram przed tym 😞.

A i ta herbata z liści malin to naprawdę chyba niewiele pomaga 😉.

• Mamusia
Też właśnie weszłam na forum bo pomyślałam że może cherry się odezwała.
A może jest na porodówce, ostatnio ma często te bóle brzuszka.
Mi właśnie gotuje się makaron. Herbatke popijam, a o 16.00 pójde z mężem na spacerek 🙂
Coś śpiąca jestem, także chyba zjem i walne się na chwilke..

• Mamusia
Aniusia był na rozmowie, czekamy na tel do ońca tygodnia. Jeszcze było trzech innych gostków na rozmowe.. Ale nareszcie coś zaczyna się ruszać w tym kierunku.. Żeby wszystko szybko się ułożyło..
Najlepiej moja mama ostatnio:
''No to tak ty 11 masz urodzic, on ma do 10 l4, 14 ty wracasz do domu a on zaczyna robote'' układ jak dla mnie idealny.. 😁
Póki co Marcin jest dużo w domu.. jezdzi po klientach i naprawia im kompy, ale to tak do 2godzin dziennie.. więc gdyby coś się zaczęlo to jest w domku.. A potem jak pójdzie do pracy to nie wiem jak to będzie, bo nowa praca - a nie chce żeby brał wolne na starcie.. Ale nie ma co gdybać. Będzie dobrze jak będzie i już! Poradzimy sobie. Właśnie oglądam choinki na allegro, ceny dość fajne - ale jak w rzeczywistości ta choinka będzie wyglądać, bo na zdjęciach wszystkie takie gęste.. boje się że jak zamówię to przyjdzie taa z trzema gałązkami na krzyż 🤨 a chce kupic taką 2,5m!

• Mamusia
lala89 napisał(a):
Dobra ja zmykam na sieste po obiadku.. potem na spacerek.
A wieczorem kąąąąąąąpiel i molestowanie męża 😁 może coś mnie ruszy 😉

he he Lala mam takie same plany i recepte na przyspieszenie porodu ale na razie nie pomaga chociaż jest całkiem miło 🙂

• Mamusia
1,5 godzinny spacer zaliczony! tempo żółwie, ale krocze mnie trochę boli, więc nie chciałam się forsować 🙂 a ból taki jak po długotrwałym rozciąganiu... a tego nie było, tylko wczoraj troszkę piłki 🙂 Madzia, po skakaniu i wygibasach na piłce też masz takie uczucie "zmęczenia treningowego" w kroku??

pewnie sobie coś wkręcam i liczę na coś i dlatego już takie głupoty piszę....