Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry napisał(a):
oj chyba dziewczyny za bardzo zaszalałam dziś.... nogi mnie tak strasznie bolą że stanie nie wchodzi w grę....

Ogólnie mam doła.... że źle się odżywiam.... Odkąd jestem w 3 miesiącu zdarza mi się jeść 1-2 dziennie i to np. sałatka z pieczywem lub jakaś ryba na parze z warzywami. j... Po prostu nie mam apetytu... nie umiem się zmusić do jedzenia....

W ogóle dzisiejszy dzień to jakaś masakra.... Też strasznie się boję o moją Fasolkę. Dziś sobie z nią gadałam i się strasznie przy tym rozczuliłam .... poryczałam się ..... ehhhh

kochanie nie przejmuj sie jedz to na co masz ochote nie zmuszaj sie - twoj organizm najlepiej wie czego ci potrzeba i wtedy masz na to ochote.. Sprobuj zachecic sie jednak do jedzenia swiezych owocow i warzyw np. kladac je na owocniku na srodku stolu...siegna po nie twoje oczy 😉 zobaczysz to skuteczne podejscie 😉 A i jedz witaminy dla ciezarnych!!!
A humorkami sie nie przejmuj - hormony szaleja 😁

• Mamusia
milego dnia brzucholki 🙂 🙂 🙂 🙂
Jeszcze dzisiaj w pracy i razem z mezulkiem 3 dni wolne 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪.
Na weekend jedziemy do znajomych 🙂
A wy macie jakies plany wekendowe 🙂
Do uslyszenia pozniej 😉 😉 😉

• Mamusia
Witam wszystkie listopadóweczki 🙂 Ja również mam termin na listopad, jestem 13 tyg. ciąży. Cieszę się, bo przebiega bardzo dobrze żadnych dolegliwości;D mam nadzieję, że z Moim Maleństwem będzie wszystko dobrze 🙂 Pozdrawiam;*

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Witam wszystkie listopadóweczki 🙂 Ja również mam termin na listopad, jestem 13 tyg. ciąży. Cieszę się, bo przebiega bardzo dobrze żadnych dolegliwości;D mam nadzieję, że z Moim Maleństwem będzie wszystko dobrze 🙂 Pozdrawiam;*

Cześć brzucholki 😆

witamy Cię Paulo_jot 😆 Widzę, że termin masz zbliżony do mnie... i chyba taki sam jak lala89 😆 Z Twoim Maleństwem na 😆pewno wszystko jest dobrze... Cieszę się, że nie masz żadnych dodatkowych objawów... 😆

Mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie lepszy... Mam troszku do zrobienia więc może nie bedzie czasu na głupie histerie i płacze 😮
Idziemy dziś do przyjaciół.... Muszę iść też kupić ich córeczce prezencik bo miała pare dni temu 2 urodzinki 😁

Miłego dnia Kochane 😆

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Mam nadzieję;D tylko, że choruję na przewlekłą chorobę i boję się, że lekarstwami mogłam zaszkodzić dzidziusiowi;/ jeszcze tylko 5 godz w pracy i weekend 😉

Na pewno jest dobrze 😆
Ja siedzę w domu 😆

• Mamusia
oliana1985 napisał(a):
Hej 🙂 U mnie dzisiaj zaczął się 14 tc. Czuję się bardzo dobrze, wręcz zastanawiam się czy ja na pewno w ciąży jestem hihihi 🙂 Brzucha wcale nie widać 😞

paula_jot napisał(a):

Dziweczyny witamy w naszy gronie szczesliwych przyszlych listopadowek 🙂
Ja tez przechodze ciaze bezobjawowo i to po raz drugi 🙂 To wcale nie znaczy,ze z nia cos nie tak. Jestem po wczorajszym badanku usg i z dzidzia wszystko ok pomimo braku objawow. Wlasciwie to powieksza mi sie brzuszek i czasem w roznych czesciach pobolewa ale lekarz stwierdzil ze to normalne. Jak macie obawy zapraszam na watek:
http://www.brzuszek.net/forum,ciaza_bezobjawowa,296,723784.html,str=0

oliana 1985 - Powli rosnacym brzuszkiem sie nie martw moja bratowa nie miala prawie w ogole do 8 miesiaca - taka jej budowa, a i tak urodzila zdrowa sliczna corcie 😁

Powodzenia brzuchatki :*

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Kurcze a ja tak napisałam "Malutki" jakbym już znała płeć 🙂 a Wy wiecie już co będziecie miały?? 🙂

ja nie wiem i w sumie, aż tak mi nie zależy, żeby się dowiedzieć

nie wiem, czy oglądałyście "Usta Usta" - tam Piotrek mówił, że nie chce znać płci, bo to jak znać wynik przed końcem meczu 😉 spodobał mi się ten argument 😁

ale jak pani doktor powie, to nie będę miała do niej o to pretensji 😁

• Mamusia
kochane też bym wolała pracować.... ale ze mną to dłuższa historia... Z własnego wyboru nie siedzę w doma...

w ogóle tak czy siak praca nie byłaby do końca możliwa bo brałam i biorę luteinę bo miałam plamienia na początku...

Mój przypadek jest całkiem indywidualny, ale gdybym mogła pracować z przyjemnością bym pracowała.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
paula_jot napisał(a):
Kurcze a ja tak napisałam "Malutki" jakbym już znała płeć 🙂 a Wy wiecie już co będziecie miały?? 🙂

ja nie wiem i w sumie, aż tak mi nie zależy, żeby się dowiedzieć

nie wiem, czy oglądałyście "Usta Usta" - tam Piotrek mówił, że nie chce znać płci, bo to jak znać wynik przed końcem meczu 😉 spodobał mi się ten argument 😁

ale jak pani doktor powie, to nie będę miała do niej o to pretensji 😁

Ja nie wiem.... dla mnie ważne jest to by było zdrowe.... Jak się dowiem również 😆 nie będę zła 😆 Mój mężuś chce bardzo wiedzieć.... 😆

• Mamusia
Dziękuję kukunari za link 🙂 na pewno skorzystam! To również moja druga ciąża, synek skończył niedawno 2 latka. Nie ukrywam, że chciałabym teraz dziewczynkę 🙂 Lekarz mówi, że jak jest wszystko inaczej niż w pierwszej ciąży to może być dziewczynka, ale to się okażę 😁

Dla mnie pleć na razie nie ma znaczenia bo to pierwszy dzidziuś, ale mąz nastawia się na syna i nie wiem jak go od tego odzwyczaić żeby w razie czego nie był rozczarowany. W mojej rodzinie przeważają dziewczynki, siostra ma dwie córki. Mąż ma tylko brata więc może jakoś się uda że będzie synek ale zawsze może być pierwsza córcia a syn drugi byleby zdrowe były 🙂 Chciałabym znac płeć, ale spokojnie poczekam na jakieś potwierdzenie u lekarza.

• Mamusia
Mnie równiż nie zależy na tym żeby konieczne wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka.Podświadomie czuje jedak że będzie synuś. Nie mam pojęcia skąd to uczucie, takie 80%.

Ja jestem na l4 od 6tyg. Dostałam lekkich plamień i się wystraszyłam. Lekarz też profilaktycznie kazał odpoczywać. Pracuje w markecie, więc czasem się dzwigało ciężkie rzeczy, a jeszcze święta po dorodze były więc już wogóle. Ciąża stała się dla mnie nr 1. Martwiłam się o umowę bo miałam do końca lipca. Na szczęście przedłużyli mi nie do dnia porodu a na czas ieokreślony. Więc spokojnie teraz będę mogła być na macierzyńskim a potem iść spokojnie na wychowawcze. Dzieciątka nie zostawię w żłobku, nie mogłabym też zostawić z dzadkami bo jedni i drudzy pracują. Także estem spokojna bo będę mogła spędzić czas z moim maluszkiem. Ahh jak ja bym już chciała żeby był z nami. Jeszcze prawie pół roczku!

Zaczynam 4 miesiąc, nareszcie!
Dzisiaj planuje sobie zafarbowac włoski , farba jak szampon do 28 myć, testowałam już dużo wcześniej i u mnie sprawdza się jak zwykła farba, a schdząc nie zostawia odrostów tylko fajnie wycieniowane włoski 🙂 Myślę , że maleństwu nie zaszkodzi - mam nadzieje! Koleżanka jak była w ciąży farbowała włosy na czarno, od początku co miesiąc dzidzie ma zdrową.

Zaraz zmykam do sklepu na zakupy 🙂 Muszę kupić kalafior bo dziś na obiad kalafiorowa 😁 już tak za mną chodziła... Buziaczki dziewczynki

• Mamusia
he.... ja chyba też jakoś teraz zaczynam czwarty miesiąc... 😁

Włoski chciałabym pofarbować ale chyba czekam, aż zamieszkamy u siebie.... bo inaczej się nasłucham a po co i na co i dlaczego.... ehhhh.... Zmęczona jestem tym wspólnym mieszkaniem. Szczerze to chyba nie ma jak u siebie. Lala89 tez see przestraszyłaś plamień więc wiesz o co biega... Tez jestem na L4 w domku. wcześniej musiałam leżeć i odpuścić sobie wszelki wysiłek... Wyobrażacie sobie jak głupio się czułam kiedy w nowym mieszkanku - świeżo po remoncie to mój mężuś soprzątał a ja leżałam i patrzyłam. Jestem niesamowicie ruchliwa osoba więc samo lezenie trochę mnie zmęczyło...

Hym kalafiorowa - świetny pomysł.... sama bym zjadła .... ale póki mieszkamy u teściów w kwestii obiadu nie mam za wiele do gadania...

Dziewczyny czy któras z Was bierze lub brała Duphaston? Do którego tygodnia macie go brać?

Ja na poczatku sie zastanawiałam jak ja będę wyglądać z odrostami a tu się okazało że mój kolor włosów jest bardzo fajny i dobrze się komponuje z tym co zostało po farbie więc o farbowaniu na razie nie myslę, moze we wakacje...

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Dziewczyny czy któras z Was bierze lub brała Duphaston? Do którego tygodnia macie go brać?

Ja na poczatku sie zastanawiałam jak ja będę wyglądać z odrostami a tu się okazało że mój kolor włosów jest bardzo fajny i dobrze się komponuje z tym co zostało po farbie więc o farbowaniu na razie nie myslę, moze we wakacje...

Wiesz co ja biorę Luteinę - progesteron (podtrzymujący ciąże). Też mnie zastanawiało do kiedy mam brać. Wyczytałam na ulotce, że pacjentki w ciąży biorą do 4-5 miesiąca ciąży.... do momentu gdy łożysko przejmie już wszystkie funkcje. Podczas ostatniej wizyty zapytałam się do kiedy, a moje lekarka powiedziała że na pewno do następne wizyty j i dostałam znów receptę, którą dziś idę wykupić. Tabletki mam dopochwowe więc wiadomo z jakimi przyjemnościami się to wiąże 😉 po mimo wkładek część mojej bielizny trafi chyba do kosza.... Do tego szczerze mówiąc mieliśmy zabroniony seks.... Więc od dwóch miesięcy zupełnie nic ! Nosi nas.... Dostaliśmy pozwolenie że po 14 tygodniu możemy, ale jak jak nie mamy tu zupełnie prywatności...? Libido mam 200 krotnie większe niż jak nie byłam w ciąży ..... 😮

Co do włosków tez poważnie się zastanawiam czy w ogóle farbować czy nie zejść do naturalnego w końcu.... wielkiej różnicy nie mam. Farbuje na brązowo i brązowe mam włosy - różnica tkwi w odcieniu , ale jest okej 😆