Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczynki u mnie w sumie wyszło tak, że przestaliśmy z mężem uważać i po 3 miesiącach bahh i prezencik na dzień kobiet (wg. wyliczeń poczeliśmy Dzidziusiam7/8 marca 🙂 )
albo mam dziewczynki fazę albo zaczęłam przed chwilą czuć Bąbelka 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja z kosmetyków używam to, co używałam - tonik, krem nawilżający, krem pod oczy i balsam, żel pod prysznic, szampon, odżywki, nie pomyślałam nawet o tym, żeby coś zmienić...
jedyne co, to kupiłam żel do higieny intymnej dla ciężarnych...
to naprawdę aż takie szkodliwe?

• Mamusia
Ja też nie zrezygnowałam z kosmetyków, zamieniłam jedynie płyn do kąpieli na płyn dla dzieci antyalergiczny oraz zaczęłam używać oliwkę dla dzieci i oliwkę na rozstępy. W trzecim miesiącu pojawiły się rozstępy i to całkiem spore, ale teraz po regularnym stosowaniu rano i wieczorem olejków wszystko wróciło do normy.

Musze powiedzieć, że moja cera super reaguje na ciąże, nie mam żadnych problemów z trądzikiem, co regularnie mi się zdarzało przez okresem. Śmieszna sprawa, że będąc szatynką, moje włosy zaczęły jaśnieć 🙂

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki 🙂
Ja jestem mamą z listopada 2010 i tak zaglądnęłam do Was sobie......ale macie fajnie....brzuszki rosną - zaczyna się najfajniejszy czas podczas ciąży 🙂
Aaagata napisał(a):
Dziewczynki u mnie w sumie wyszło tak, że przestaliśmy z mężem uważać i po 3 miesiącach bahh i prezencik na dzień kobiet (wg. wyliczeń poczeliśmy Dzidziusiam7/8 marca 🙂 )

Aaagata - ja też miałam termin na 28.11 (ale Mała urodziła się wcześniej - 10.11.10r) - i też chyba nasza Mała jest Prezencikiem z Dnia Kobiet - a pierwsze ruchy poczułam na Dzień Ojca (23.06) 🙂
Już Wam nie przeszkadzam 🙂 - ale jakoś tak mi wspomnienia wróciły 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
anita123 napisał(a):
Witajcie Dziewczynki 🙂
Ja jestem mamą z listopada 2010 i tak zaglądnęłam do Was sobie......ale macie fajnie....brzuszki rosną - zaczyna się najfajniejszy czas podczas ciąży 🙂
Aaagata napisał(a):

Aaagata - ja też miałam termin na 28.11 (ale Mała urodziła się wcześniej - 10.11.10r) - i też chyba nasza Mała jest Prezencikiem z Dnia Kobiet - a pierwsze ruchy poczułam na Dzień Ojca (23.06) 🙂

hehe fajnie 🙂 dobry zbieg okoliczności albo Bąbelek sobie dobrze wyliczył 😁
w sumie to nie narzekałabym gdybym urodziła trochę wcześniej 🙂 ale do tego i tak daleko jeszcze 🙂
a z ruchami ciężko stwierdzić czy to Dzidziuś był raz tylko poczułam, a że w pracy jestem to nie miała jak się skupić na tym :/ ale mam nadzieję, że już nie długo zacznie Skarbek dawać o sobie znać!! w poniedziałek wizyta u lekarza... mam nadzieję, że wszytko ok!! a usg dopiero w lipcu 😞

• Mamusia
A ja zawsze chciałam mieć dziewczynke.. A jak zaszłam w ciążę to wiedziałam od początku że to chłopak, i nie wiem dlaczego ale to właśnie wraz z początkiem ciąży zachciało mi się nagle chłopczyka 🙂 pewność 100% bedzie jak sie urodzi 😉 teraz niby widzimy na usg sisiolka, ale no cóż różnie to bywa 😁

• Mamusia
lala89 napisał(a):
A ja zawsze chciałam mieć dziewczynke.. A jak zaszłam w ciążę to wiedziałam od początku że to chłopak, i nie wiem dlaczego ale to właśnie wraz z początkiem ciąży zachciało mi się nagle chłopczyka 🙂 pewność 100% bedzie jak sie urodzi 😉 teraz niby widzimy na usg sisiolka, ale no cóż różnie to bywa 😁

Dokładnie pewność dopiero po narodzinach, mojej sąsiadce przez całą ciążę lekarze mówili, że bedzie chłopiec, raz tylko lekarz stwierdził że to być moze dziewczynka i co: jest Marysia

• Mamusia
Aaagata napisał(a):
anita123 napisał(a):
Witajcie Dziewczynki 🙂
Aaagata napisał(a):

Ja mam niby termin na 1 grudnia, ale ostatnio na usg lekarz powiedział, że może 28 listopada 🙂
A dzidziuś począł się też myślę około dnia kobiet 🙂 Więc może będzie listopad...

paula_jot napisał(a):
madzia_m3 , a ja właśnie dostałam strasznego trądziku;(

ja też mam z tym problem. Nie wiem już czy to sie kiedys poprawi... przed ciązą miałam czasem jedną dwie krostki a teraz to coś strasznego.

lala89 napisał(a):

szkoda że nie masz zdjęcia ani filmiku bo bym sobie porównała czy moja dzidzia coś takiego ma 🙂

• Mamusia
Ja jestem mężatką od pażdziernika 2010 roku. Mój mąż chciał dzidzie od razu ja jednak chciałam troszeczkę poczekać. Ale w święta Bożego Narodzenia wszyscy życzyli mi głównie jednego- żeby za rok o tej porze był z nami nowy członek rodziny. I tak jakoś od tego momentu nagle zapragnęłam być mamą. Staraliśmy się z mężem za każym razem jak wracał z delegacji (wyjeżdża w poniedziałki a wraca w piątki czyli dziś 🙂 ale ciężo było trafić na dni płodne. Dwa razy dostałam okres i byłam smutna... a 23 lutego mam urodzinki i powiedziałam mężowi że najlepszym prezentem będzie różowy bobas, no i dostałam taki prezencik który siedzi mi teraz w brzuszku 🙂 i co najlepsze byłam prawdopodobnie po dniach płodnych i wcale się tego nie spodziewałam ale w duchu liczyłam że nam się uda. i teraz jesteśmy mega szczęsliwi!!