Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka Mamusie!
Dołączam do Was oficjalnie, bo podczytuję listopadówki od dwóch miesięcy, a to już tak jakbym podglądała 🙂 Termin mam na ostatni dzień listopada. Jestem mamą 4letniej córki, a teraz jeśli się uda - będzie drugie. Nie jestem najmłodszą mamą, więc obaw mam podwójnie dużo. Ciągle nie dowierzam, że znowu noszę w sobie malucha i jestem raczej ostrożna, a - o kupowaniu ubranek - nawet jeszcze nie marzę, choć też chciałabym już się tym cieszyć. Z poprzednią ciążą miałam tak samo, więc u mnie to standard.
Ciepło pozdrawiam, mam nadzieję, że we wtorek zobaczę płeć bobo, nie omieszkam się pochwalić 🙂

• Mamusia
Hbs zóltaczka typu B.

Ja od trzech dni bardzo intensywnie czuje swojego malca, tak przynajmniej mam nadzieję ze to on, a nie moje kiszki 🙂.

Też podziwiam za wytrwałość w nieznajomości płci. Będziecie mieli wspaniała niespodziankę. Ja chciałam wiedzieć. Ciuchy będę też kupować uniwersalne. Poza tym i tak bym dla dziewczynki nie kupowała różowych ciuszków bo jestem głęboka przeciwniczką tego koloru 🙂.

Shelby moja znajoma też nie chciała znać płci po czym na badaniu usg popatrzyłam na monitor i zobaczyła 🙂 Więc pozostaje Ci chyba nie oglądac swojej dzidzi jak już będzie duża w brzuszku 🙂

zmierzyłam ciśnienie 108 na 59 więc takie jak zwykle a puls 90. Zawroty głowy nieco lżejsze.

• Mamusia
Lenymama, witam 🙂 I koniecznie napisz jaka płeć, jak już się dowiesz 🙂 Ja może jutro będę wiedziała 🙂

Jak macie grupy krwi 0, a Wasi panowie AB, to dziecko będzie miało albo A albo B. Moje wyniki grupy krwi gdzieś się zapodziały i ciągle je gonię i nie nadążam na nimi. Mam nadzieję, że jutro w końcu odbiorę w pozostałymi, bo chcę się upewnić, że mam te B rh+. Jestem o tyle spokojna, że przyszły tatuś ma rh+, więc nawet jakby mi - wyszedł, to powinno być ok.

Co do badań, to ja miałam (oprócz morfologii, glukozy na czczo i moczu) wr i jutro odbieram wyniki na hiv i toksoplazmozę. Trochę się obawiam tej toksoplazmozy, bo ciągle mam kontakt z jakimś zwierzakiem (jak nie szynszyla u mnie, to kotka u narzeczonego). Do kotki kuwety staram się nie zbliżać, ale czasami po prostu się nie da. Dlatego mam nadzieję, że już przeszłam tą chorobę dawno, w końcu zawsze gdzieś u babci psy czy koty były i jako dziecko ciągle się z nimi przebywało.