Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosia dziękuję za ciepłe słowa.

Włochy, wspaniała niespodzianka, zważając na naszą pogodę nad morzem i to pyszne jedzonko jami.

Ruchami naprawdę jeszcze nie powinnyśmy się chyba martwić. Czytałam, że liczymy od 30 tygodnia. Poza tym już 100 razy pisałam, że nasz organizm to nie komputer 🙂. Ja po prostu lubię czuć swojego brzdąca.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a u mnie dzis problemy z netem, ale wkoncu odzyskalam lacznosc!! 😁 😁

cygnee jestes boska! od kad zyczysz milych snow i bez koszmarow, moje koszmary sie rozplynely
co mnie naprawde bardzo cieszy 🙃 🙃 🙃

paulinka jot gratuluje slubu 🙂 suknia ktora ci sie podoba jest sliczna ja rowniez mialam na nia oko jednk wkoncu wybralam w kolorze szampana i rowniez z trenem, powiem szczerze ze suknia niestety zostala wyrzucona gdyz po polnocy tren byl w strzepach malo praktyczne niby kazdy uwazal na niego niestety stalo sie jak sie stalo 🥴 wazne ze dlugo wytrzymala a po pierwszej wskoczylam juz w krotka sukienke 😁 wiec zastanow sie jeszcze zanim zdecydujesz na pewno!

zaneta28 witaj w naszych skromnych progach !

gosiaq mama bedzie zachwycona niespodzianka 🙂 mam nadzieje tylko ze wyjazd bedzie niezapomnianym przezyciem
a co do glukozy nie straszcie bo wkoncu uciekne z gabinetu jak bedzie moja kolej 🤢 🤢

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za nasze wypowiedzi- teraz przynajmniej wiem ze to normlne skoro wszystkie tak mamy 🙂 🙂 🙂 A bo wiecie ja to zawsze naczytam sie na internecie a później chodze i sie martwie 🤔 🤔 🤔 🤔.

Żanetko witaj u nas 🙂 🙂 Wiesz juz kogo bedziesz miala?? i jak tam Ciaza ci mija???

Gosia- a wycieczka do Italii POEZJA- pewnie Twoja mama jest DUMNA, ze ma takie dzieci 🙂 🙂 🙂

A ja wlasnie w trakcie kolacji- kanapki z serem i pomidorem i do tego sałatka z ogórka kiszonego 🙂 🙂
Obżeram sie jak szlaona 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
madziu mnie kluje ale calkowicie na dole i czuje wtedy tez takie parci jakby maly chcial wychodzic, wiec staram sie nie chodzic na dluzsze spacery bo po godzinie chodzenia jest masakra i nawet kroku zrobic nie moge. a od wczoraj moje malenstwo ma nozki (chyba) po prawej stronie zaraz przy zebrach i dostaje kopniaczki od niego.. niestety bolesne 🤨

a poza tym u mnie studniowka i z tej okazji kupilam sobie ptasie mleczko takie z ciastem i zjadlam trzy kawalki 🙂

• Mamusia
zanetko witamy u nas 🙂
wlasnie napisz jak ciaza ci mija i cala reszte, w ogole pisz co chcesz, tak jak my wszystkie 😁

jadwiga - ciesze sie bardzo, ze koszmary ustaly 🙂 postaram sie pamietac, i pisac codziennie ten magiczny tekst 🙂

ja wlasnie pozarlam 4 kromki chlebka i cale opakowanie sledzi 🙂 tak mnie jakos naszlo dzisiaj 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
dzięki, dziewczynki, za miłe słowa 🙂 poczułam się przez Was doceniona, naprawdę...
Mam nadzieję, że mamie wycieczka też będzie się podobała 🙂 Jestem ciekawa jej miny 😲

A kiedy chcesz jej to dać???

• Mamusia
ella1 napisał(a):
gosiaq napisał(a):
dzięki, dziewczynki, za miłe słowa 🙂 poczułam się przez Was doceniona, naprawdę...
Mam nadzieję, że mamie wycieczka też będzie się podobała 🙂 Jestem ciekawa jej miny 😲

A kiedy chcesz jej to dać???

nie wiem czy wytrzymam do 2 sierpnia... ale najchętniej juz jutro 🙂 opowiem Wam, jaka była reakcja 🙂
jadwiga-roza! sto lat sto lat! Wasze zdrowie (popiłam herbatę hihihi)

Dziewczyny już jestem 🙂
w MOIM BRZUSZKU MIESZKA EMILKA
USG było super. Lekarz bardzo dokładnie wszystko sprawdzał, wszystko omawiał na głos, każdą strukture mi pokazał i pomierzył, Kostki, serduszko, mózg, móżdżek, pęcherz moczowy, żołądek I WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU!!
Dostałam wydruki, na płytce film i zdjęcia i wydrukowane 10 zdjec. Emilcia waży już 591 gram, wymiary takie jak w 23t2dni więc duża dziewczynka.
BPD 57mm
HC 210mm
AC 186mm
FL 40

Łożysko ma już I stopień dojrzałości, macica i wody płodowe w porządku. Położenie główkowe.
Emilcia przyjęła pozycję bokserską i zakryła piąstkami twarzyczkę wiec za tydzien mam isc na dogranie. Nie mam zdjęc w 3d bo sie zakryła ale poprosze o zrobienie za tydzien.

• Mamusia
Marinel!!!! gratuluję dziewusi!!!!! od razu Ci lepiej, co? mnie też, bo już wiem że i u Ciebie jest zdrowy bobas 🙂 I faktycznie ciut większy, ale póki co nie nastawiaj się na wielkoluda, bo jak mawia Madzia człowiek nie komputer i wszystko się jeszcze 100 razy zmieni 🙂
Qrczę, naprawdę się cieszę, że u Was wszystko w porządku 😉

Dziękuję dziewczyny! Oj triumfuje dziś niesamowicie! Jutro biegne po pierwsze córusine wdzianka 🙂 Mój Skarb najsłodszy tak się wiercił. Moja Emilcia! No nie moge sie nacieszyć. Oj tak jestem dużo spokojniejsza!
Jadwiga-roza gratuluje studniówki!

• Mamusia
MARINEL GRATULUJĘ CÓRECZKI...

Póki co mój Kacper jest bardzo aktywny... myślę że to po Tacie... mój mąż taki ruchliwy wariat ja w sumie też... Jak bym była szczuplejsza to bardziej bym czuła. W sumie teraz to i tak nie ma póki co z tym problemu.... Uważam że 7-15 ruchów na godzinę. Oczywiście ma też swoje dni leniuszkowania wtedy ta liczba się zmniejsza. Mam nadzieje że mi uwierzycie i że nie będzie tekstów w stylu że zmyślam lub ich negowanie.

Dziś mały tak skopał mi pęcherz moczowy że o mały włos się nie posiusiałam - a byłam w galerii handlowej.

Lala89 dziękuję za linki... mam zamiar zakupić jeden komplet ten duży za 300 zł w paseczki i taki sam na zmianę 3 elemęntowy.

lala89 napisał(a):
aa i twoja córcia dość sporawa, moja waży 394gramy, a jak duża już jest?

Lala89 podałam wymiary poniżej. Całej długości nie znam, chyba juz trudno zmierzyć. Kość udowa ma 4cm a to się mnozy iles tam razy ale nie wiem dokladnie. Juz poszukam zdjecia i wkleje jakies bo widzialam ze są to głownie z pomiarow bo tak jak mowilam zakrywala buzke piąstkami 🙂