Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

madzia_m3 napisał(a):
Mi znowu się oczy zamykają, idę się zdrzemnąć na 15 minutek.

Nie wiem czy ta moja senność każdego dnia to właśnie nie jest spowodowana problemami z tarczycą. Mówią,że kobiety mają problem ze spaniem, a ja bym tylko spała.

Madziu ja chodze spac o 22 i wstaje o 7. Jak sie w dzień położe to tez chetnie bym usnęla wiec wole byc "na nogach". Chyba też będę robic badanie na tarczycę ale najpierw mam skonsultowac badanie tarczycy sprzed ciązy i zobaczę co powie lekarz.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂
Dawno mnie nie było na forum 😞 ale tak się jakoś złożyło że najpierw byłam nad morzem, potem u cioci w górach a teraz już w domciu i niestety na L4 i coś tak czuje że do końca ciąży 😞 lekarz kazał mi leżeć i odpoczywać, bo mam twardą macice i twardy brzuch - za dużo chodze, no i przyznaje się do tego, bo na wakacjach dużo zwiedzaliśmy i mam za swoje ale najjważniejsze że z Oskarkiem wszystko OK 🙂
jakoś nie mogę się tego wyobrazić do listopada w domu a Ja należe do osób, które nie mogą wysiedzieć w domu, dobrze że od czasu do czasu mogę jeżdzić na basen 🙂
Tyle się u Was dzieje, napewno nie nadrobie tego wszystkiego ale postaram się przeczytać 🙂

zuzanna35 witaj wśród nas ponownie. Bardzo dawno Cię nie było. Chociaz wypoczęłaś ? Nie martw się twardą macicą i brzuchem leżenie powinno pomóc. Ja kiedyś też miałam taki problem i polezałam pare dni, nawet nospy nie brałam tylko magnez i teraz jest juz ok. Jestes juz po połówkowym badaniu? Poopowiadaj !!

• Mamusia
wiem,leżene powinno pomóc- więc leże i wciąż kupuje coś dla małego jak nie na allegro to na tablicy.pl. ale musze się pochwalić, bo naprawde kupuje fajne perełki i za małe pieniądze 🙂
no tak ja już zapomniałam o połówkowym, oj kiedy to było 🙂 ale wszystko idealnie, Oskarek rozwija się prawidłowo, bryka i fika 🙂 niedawno poczułam pierwsze ruchy- uczucie wspaniałe no ale Wy to już wiecie bo wasze maleństwa już dawno kopią 🙂 niedawno byłam na badaniu krwi, moczu i piłam tą cholerną glukoze- świństwo straszne no ale jakoś przeży/lam a poza tym mam mało hemoglobiny, więc łykam tabletki, bo buraków nie cierpie a one mają dużo żelaza i wskazane jest picie soku ale ja tego nie mogę przełknąć 😞

• Mamusia
Zuzia leż ile wlezie 🙂, bo zdrówko najważniejsze. Ja spałam prawię godzinę.

Marinel moje wyniki przed ciążą odnośnie tarczycy były książkowe. 2,5 % procenta w ciąży kobiet ma problem w ciąży z niedoczynnością, od tak nagle się pojawia i potem tak samo znika. Jednak trzeba brać hormony.

Kochane, wiem, że niektórym mamom marzy się profesjonalna sesja ciążowa, mamy z warszawy mogą spróbować swojego szczęścia: http://forum.mamazone.pl/index.php?%2Ftopic%2F3435-konkurs-foto-ciaza%2F.

• Mamusia
najwięcej kupiłam na tablicy.pl tz.ręcznik w paseczki z IKEI, miękki przwijak z misiem również z IKEI za to dałam 10zł za sztuke, potem 2reklamówki ubranek za 50zł. fotek Wam nie prześle, bo na tablicy już ich nie ma - po ubrania byłam osobiście a na allegro http://allegro.pl/czarna-bluza-z-kapturem-0-3-m-i1715863104.html
a odnośnie sesji ciążowej, to mój przyszły szwagier obiecał mi taką sesje, bo jest fotografem i coś takiego już robił http://dolcephoto.pl/ kategoria - fotografia ciążowa, jest też tam moja sesja ślubna, jak chce zobaczyć to w archiwum wrzesień 2009 🙂 Asia i Marcin

Shelby nadal wymiotujesz? Ja ani razu nie zwymiotowałam w ciazy! Współczuje bardzo!
Zuzanna35 sliczne zdjęcia ślubne! Sesja ciązowa też bardzo ładna. Ale te pępuszki na wierzchu wyglądają jak dla mnie dziwnie, mam nadzieje ze mi nie wyskoczy 🙂
Mój maluszek dzis od czasu do czasu sie wierci, ale to dobrze bo mam nadzieje ze slicznie sie bedzie do nas uśmiechal za 3 godzinki 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ale mnie dzis sen dopadl po pracy od razu do spania--nie dawno wstałam i patre a mezulek moj ugotowal rosół wiec obiadek z głowy 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Dziewczyny ja tez cos slabo czuje babla- wyczytalam ze powinno byc ponad 10 ruchow na godzine tak siedzialam i nie doliczylam sie 10 🤨 🤨 🤨.
Jutro ide zapisac sie do lekarzabo cos sie martwie 🤔 🤔

• Mamusia
hej kobitki 🙂
niestety umylam tylko 3 okna, reszte (jeszcze 4) zostawiam na jutro, bo dzisiaj juz nie dam rady...
kolega mnie odwiedzil i pogralismy znowu w kinekta i... padam 😁
a malenstwo teraz kopie, ze ho ho 😁 jak ja uwielbiam to uczucie 🙂
zaraz bede ogladac te wszystkie stronki 🙂

• Mamusia
hello ciężarówki!
dałyście dzisiaj czadu z tym pisaniem 🙂 a więc po kolei:
Madziu!!! Gratuluję przejścia przez glukozę... wiem, że mało smaczna 🥴 ale nie jest nie do przejścia, co? słabością się nie martw, to typowe po glukozie, więc spoko 🙂 jestem z Ciebie dumna!
Ella1! ja też się ostatnio zastanawiałam nad tymi ruchami, pomijając fakt, od którego tygodnia należy je liczyć i mam takie mieszane uczucia... czasami mój synuś (Szymon może?) jest mnie ruchliwy przez cały dzień, czasem pokopie, pokopie i się "zmęczy" i potem pewnie śpi. No i taka sprzeczność z literatury fachowej: skoro dziecko jest większe i ma mniej miejsca na kopanie, to jak doliczyć tych ruchów?? poza tym jednak są okresy/godziny, w których bąbel śpi, więc tym bardziej wtedy nie kopie... Dlatego też mam mieszane uczucia jak to z tymi ruchami powinno być. Ja mam taką swoją małą teoryjkę, że przez 8-12 godzin powinno sie poczuć Malucha i wtedy jest ok.
Byłam dzisiaj na zakupkach: na wyprzedażach faktycznie letnie obcinki, ale można było znaleźć fajne skarpetusie czy bodziaki ( po 10-15 zł w C&A). Nie kupowałam nie wiadomo ile, bo tylko 2 sztuki body z długim rękawkiem i 4 pary skarpetek i 1 maleńką czapeczkę, bo wciąż nie przywiozłam ciuchów po Maćku 🙂
Kolejki? moim zdaniem totalna znieczulica i wszyscy mają Cię w d... albo w najlepszym przypadku udają, że nie widzą, że jesteś w ciąży 🙂
A w Pepco na wyprzedaży czapeczki takie domowe po 3-5 zł, skarpetki 2,50 zł, body 10 zł.
Poza tym załatwiłam to, na czym mi najbardziej zależało: wycieczkę dla mojej mamy!!! 🙃 🙃 🙃 We wrześniu Viva Italia!