Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂

Marinel, bo tak naprawde wystarczą.. gdyby nie to że kupiłam w lumpku aż 3, to pewnie skusiłabym się na nowy.. ale tylko jeden bo tak naprawde to zwykły ręczniczek których w domu i tak mam już dużo. U nas nowe kosztuja od 19zł (najlepiej szukac w markecie, bo w tych sklepach dla dzieciorków to mają ceny od 30 😮 - tak samo kupiłam pieluchy tetrowe.. w sklepie dla dzieci zwykła tetrowa 3,90 a w markecie (ja kupiłąm w realu) 2,20 .. a te z nadrukiem w dzeciecym 5,90 🤔 )

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
cherry a moze zamiast leniwych zrob kopytka z serem ? rowniez daje sie make ale duzo mniej i dodaje rowniez make ziemniaczna... no kurcze chciala bym ci jakos pomoc 🤨

kochana spokojnie dam radę.... jakbym miała wymieniać rzeczy na które mam ochotę to by tu miejsca zabrakło.............. 😁 😁 😁

Dziękuję za troskę 🙂 🙂 🙂

MADZIA_M3 JESTEŚMY Z TOBĄ 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
No fizycznie coś nie za bardzo, mimo nospy brzucho boli, no i też z leżeniem ciężko bo biodra bolą, a na plecach nie można.

No ale to już naprawdę chyba prawie normalne w 32 tygodniu.

Marinel Ty mnie nie denerwuj jak lekarz będzie kazał odpoczywać to masz się posłuchać ! Obrona nie zając nie ucieknie !

• Mamusia
Marinel, przy Maćku krótko używałam ręcznika z kapturkiem, bo szybko mi wyrósł (mimo że nie wielkolud), dlatego teraz kupiłam 100 cm na 100 cm. Wcześniej używałam dla Maćka wielkiego kąpielowego ręcznika. A najlepsze jest to, że po kąpieli miałam rozłożony ręcznik na sedesie obok wanny, a teraz toaletę mam oddzieloną małym przepierzeniem, za którym to sedes stoi, a koło wanny nie mam nic, na czym mogłabym położyć ręcznik 🤢

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
No fizycznie coś nie za bardzo, mimo nospy brzucho boli, no i też z leżeniem ciężko bo biodra bolą, a na plecach nie można.

No ale to już naprawdę chyba prawie normalne w 32 tygodniu.

Marinel Ty mnie nie denerwuj jak lekarz będzie kazał odpoczywać to masz się posłuchać ! Obrona nie zając nie ucieknie !

Madziu, nie wiem, co Ci poradzić na lepsze samopoczucie..... ALe ciepłe myśli wysyłam wybrzeżem... prześpij gorszy czas i jutro wstanie nowy, lepszy dzień 🙂

• Mamusia
Gosiaq dostałam kasę 🥴 🥴 🥴
i juz przeżyłam jedną z gorszych chwil 😞 😞 😞
Tzn. taką kiedy logujesz się na konto i robisz przelewy a kasa otrzymana maleje prawie o 75 %

😞 😞 😞 😞 😞

ale jak to się mówi życieeeee.........................

Jak byłam w szpitalu powtarzała mi położna jak ważna jest depilacja...
W aptece dałam się naciągnąć na tantum rosa ponoć przyspiesza gojenie.... kupowałyście też?

Ja wzięłam 2 saszetki jak lekarz i położna pozwolą to dokupię 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja jestem po wizycie u ginekologa i nawet ktg zaliczyłam. Szyjkę mam długą, ale miękka. Jednak moja macica bardzo napięta i występują lekkie skurcze przy jakimś dziwnym uciskaniu brzucha przez Panią doktor.
Recepta nospa trzy razy dziennie i asmag forte (przez tydzień), przede wszystkim wypoczynek,żadnych ćwiczeń w szkole rodzenia, spacerów w domu, zamiast tego leżeć.

Do 36 tygodnia muszę dać radę. Potem mogę chodzić sobie na spacery, skakać na piłce w domku itp. Zostały cztery tygodnie jakoś dam radę.

ja madzia również tak jak ty skurcze na ktg-LEŻEĆ I LEŻEĆ!!!tyle żę mi nie musiała nawet brzucha uciskać takie skurcze występujeą mi nawet po całym dniu co 15min ale rozwarcia nie mam. białko w moczu ale maleńko następna wizyta 10.10 jeśli będzie więcej to do szpitala

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Dziewczynki! dbajcie o siebie bardzo, bo za wcześnie, żeby się rozpakować 🙂

Zapomniałam Wam jeszcze dodać, że mam już wizyty co dwa tygodnie (dwa razy), a potem już co tydzień i wtedy co tydzień ktg.

Ja tez mam już co dwa tygodnie.... za tydzień na 8.40 mam usg 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
mi lekarz nic nie mowil o wizytach ale teraz iza za dwa tyg tzn zostal juz tydzien a pozniej to sie zapytam 🙂 i rowniez zapytam o ten tantum rosa moja siostra to uzywala po drugiej ciazy, i byla zadowolona dodam ze ona wogole nie moze stosowac zadnych preparatow intymnych bo zaraz ma pelno krostek i ja swedzi :/ a po tym nie miala zadnych objawow

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
ojejku to madziu wypoczywaj tam! kubusiu nie wychodz jeszcze, posiedz w brzuszku mamusi

cherry mam takie pytanie, skad wiesz ile mozesz jesc ? ostatnio caly czas mysle o tobie i o tych leniwych gosi, co jest w nich takiego ze nie wolno ? moze nie powinnam pytac ale ta moja ciekawosc jest straszna!

Pierogów, klusek i leniwych możnaby zjeść na obiad 4-5 szt, kopytek do 8, czyli to są takie ilości żeby podrażnić żołądek a nie najeść się.

• Mamusia
martka3 napisał(a):
jadwiga-roza napisał(a):
ojejku to madziu wypoczywaj tam! kubusiu nie wychodz jeszcze, posiedz w brzuszku mamusi

cherry mam takie pytanie, skad wiesz ile mozesz jesc ? ostatnio caly czas mysle o tobie i o tych leniwych gosi, co jest w nich takiego ze nie wolno ? moze nie powinnam pytac ale ta moja ciekawosc jest straszna!

Pierogów, klusek i leniwych możnaby zjeść na obiad 4-5 szt, kopytek do 8, czyli to są takie ilości żeby podrażnić żołądek a nie najeść się.

nawet nie wiedziałam....

ja bym zjadła ze 20 ! 😁 😁 😁 😁 😁

a ruskich mojej babci to 30 😁 😁 😁

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
ale cherry jeszcze niecale 10tyg i chyba bedziesz mogla sobie pozwolic.. 😁 pisze chyba bo jeszcze nie studiowalam diety karmiacej 😁

Ja tez nie ale chyba nie wiele ró zni sie od tej na której jestem. Kiedyś Gosiq opisywała co to za dieta.

• Mamusia
ale kopytka nie sa raczej ciezko strawne nie wzdymaja oraz nie sa smazone wiec chyba nie ma przeszkod ? ktoras pisala ze mozna jesc wszystko tylko z umiarem.. wlasnie ograniczajac tluste mocno przyprawione i wzdymajace oraz zakaz cytrusow

swieta bez pierogow... bez bigosu... achhh wyrzeczenia na rzecz maluszka : 😁 😁

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
ale kopytka nie sa raczej ciezko strawne nie wzdymaja oraz nie sa smazone wiec chyba nie ma przeszkod ? ktoras pisala ze mozna jesc wszystko tylko z umiarem.. wlasnie ograniczajac tluste mocno przyprawione i wzdymajace oraz zakaz cytrusow

no niestety, ale kopytka myślę, że maluszkowi nie zaszkodzą i leniwe też nie powinny - chyba, że nie pozwoli mamie na produkty mleczne

• Mamusia
dziewczyny mam wesele 8 pazdziernika i nie mam pojecia czy sie wybierac na nie.. no nie powiem beda 400 km odemnie jest kawalek... ale chyba troszke sie obawiam.. co o tym myslicie wybierac sie czy nie ??

tak samo zastanawiam sie czy wybrac sie na swieta do domku rowniez 400 km, ale ciagnac maluszka taki kawal drogi ?

• Mamusia
martka3 napisał(a):
jadwiga-roza napisał(a):

no niestety, ale kopytka myślę, że maluszkowi nie zaszkodzą i leniwe też nie powinny

Damy radę 🙂 🙂 🙂

Ja juz do szpitala na oddział zamówiłam serniczek tesciowej.... a ona mówi że nie przyniesie bo to wzdyma i po porodzie nie będzie można jeść tego..... 😞

trudno - kiedyś sobie odbiję

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
dziewczyny mam wesele 8 pazdziernika i nie mam pojecia czy sie wybierac na nie.. no nie powiem beda 400 km odemnie jest kawalek... ale chyba troszke sie obawiam.. co o tym myslicie wybierac sie czy nie ??

tak samo zastanawiam sie czy wybrac sie na swieta do domku rowniez 400 km, ale ciagnac maluszka taki kawal drogi ?

ciężkie pytania zadajesz........nawet nie wiem co doradzić....
ale jeśli miałabym podjąć decyzje to wesele bym sobie odpuściła a na święta bym pojechała....