Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry Kobietki...mój maluch jak się rozbrykał wczoraj po południu , tak do teraz przestać nie może 🙂 Aż nie powiem, chwilami w nocy chciałam, żeby dał mi odrobinę spokoju...ale tak szczerze to wole to niż dni kiedy prawie w ogóle go nie czuć...dziwne ma te zachowania, jednego dnia prawie w ogóle się nie rusza, a drugiego szaleje jak wariat...oj co to będzie po porodzie 😉

• Mamusia
Cherry, aż zrobiłam zdjęcie rampersiku z next który kiedyś w lumpku wynalazłam (oj ale wtedy dumna byłam!) do tego na święta śliniaczek z tesco (mama go kupiła jakieś 2 lata temu, twierdząc że kiedyś się przyda)

Więc majeczka ma już swój świąteczny strój 🙂
Ale ten który podałaś w linku też kusi.. tylko że wiadomo takie stroje to na jeden wypad.. no na 3 bo mikołkaj i dwa dni świąt 😉

• Mamusia
aaa_aniusia napisał(a):
a propo tej porodówki to ja tez mam pytanie do tych ktorej to juz przezylu czy mozna pic cos innego niz wode zwykla?? bo ja nie nawidze zwyklej wody nieprzelkne

u mnie poszło szybko, więc nawet nie myślałam wtedy o czymkolwiek do picia... ale może w szkole rodzenia coś mówili?

• Mamusia
🙂 Cześc wszystkim! 🙂

ja dzis na wizyte ide 🙂 wyniki nie za rewelacyjne (bakterie w moczu) ale to jest chyba normalne... wszystko sie czepia w okresie ciąży 😜 hemoglobina troszke spadła, mimo ze zelazo pije, ale nie jest jeszcze tak tragicznie 🙂 🙂 tak poza tym to sie nic nie dzieje jakiegos niepokojącego u mnie więc nie mam sie czym martwic 🙂 🙂 jedynie chyba porodem(!!!!) zaczynam coraz bardziej panikowac 🤢 ale może nie taki diabeł straszny jak go malują 😉

życzę miłego dnia 🙂

• Mamusia
Cześć Kochane 🙂 🙂 🙂

śliczne macie stroje na święta 🙂 🙂 🙂

Dziś nocka minęła nam rewelacyjnie 🙂 😁 😮 aż do tej pory nie mogę uwierzyć!

Nawet wstawanie na siku mnie nie przeszkadzało bo moment i zasypiałam.... Potem wstałam dac mężuniowi buziaka jak wychodził do pracy i poszłam dalej spać. Spałam aż do 10!!! 😁 😁 😁
Już nie pamiętam kiedy w ciąży tak długo spałam 🙂 🙂 🙂

Zjadłam śniadanie, ogarnęłam domek i się wykąpałam a potem humor mój znikł !!! B tak jest jak człowiek sparwdzi coś a potem da się namówić na jakieś inne metody! Oczywiśćie rozbiega sie o śniadanie!

Pisałam wczoraj że mój lekarz od cukrzycy twierdzi że za mało jem (chociaż ja głodu po tym nie czuję) i że głodząc sie fałszuje wyniki. Mówiłam mu że ja nigdy nie lubiłam jeść dużo na śniadanie i mi to wystarczy. Więc dziś rano zjadłam "normalnie" i po 1h i 15 min miałam cukier na poziomie 171!
q...wa 😠 😠:angry 😞przepraszam) i posłuchaj tu człowieku lekarza !

Nie będę jadła jak on każe bo nie dam sobie wcisnąć przez głupie śniadania insuliny a tym bardziej nie dam się położyć w tym obskurnym szpitalu w którym sama wizyta mnie przeraża!

😠 😠 😠

Bedę robić tak jak robiłam i będę miała cukier w normie do jasnej ciasnej 😠 😠 😠 i muszę dziś dodać cholery!

• Mamusia
Cześć BrzuChatki 🙂
ale nudą wieje, siedzę w domu i umieram z nudów!!
wczoraj byłam na usg 🙂 u nas na 100 % dziewczynka i nasza mała łobuziara zsikała nam się akurat jak pan dr pokazywał nam jej klejnoty 🙂)))
tak to wszystko ok, tylko jakiegoś małego giganta noszę w sobie... moje maleństwo waży 1783g a powinno 1500...
jutro mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że moje maleństwo wyluzowało i już się nie spieszy 🙂

kurcze dziewczyny nadal mamy problem z imieniem dla naszej córci :/

i jeszcze chyba z nudów jem dziś co mi w ręce wpadnie!! o masakro 🥴

• Mamusia
Aaagata! mój mały ważył wczoraj 2251 g, a wg internetowych kalkulatorów "powinien" 1700-1800 g! Więc się nie sugeruj i wbij na luz....Mój należy do absolutnych średniaków, więc jest dobrze 🙂 Zresztą ja sama jestem kurdupel i raczej drobniejsza, więc jak mam nosić giganta 🙂 Z całą pewnością Twoja kruszynka ma się dobrze i nie jest gigantem 🙂 a zobacz tutaj: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary

Cherry! a olej Ty tego lekarza! jedz tak, jak potrzebujesz, bo niepotrzebnie podbijasz sobie wyniki i się denerwujesz 🙂 I posłuchaj "słodkiej" Martki 🙂

• Mamusia
Kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak jest zła!

Jak zobaczyłam wynik to aż łzy miałam w oczach ! Bo od ponad miesiąca nie miałam przekroczeń !

W ogóle ten lekarz jakiś dziwny jest. Zobaczył że na kartce w zeszycie i zaschnięta kropelka krwi i dawaj wykład na temat tego jak wysoko zakaźny jest ten materiał, że powinien moje zapiski dać do wysyłki do utylizacji w Dąbrowie Górniczej 😮 😮 😮

I na każdej wizycie tylko słysze o jego gabinecie prywatnym!

Jakbym chciał to bym chodziła do niego! Chodzę bo muszę !

Ale mi podniósł ciśnienie swoimi metodami ehhhhhhhhhhh! 🤨 🤨 🤨

I w 4literach mam to co mówi i więcej nie będę gadać co jem.... tylko że u mnie tak ciężko z kłamaniem! 🤔 🤨 🤔 🤨