Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu popieram Kukunari. Ja idę na wizytę w piątek ciekawe jak będzie. Jednak u mnie ewidentnie jakiekolwiek bóle występują wtedy kiedy za dużo pochodzę, popracuję, jak jestem w domku i siedzię odpoczywam all jest oki.

A Cherry ja na szkole rodzenia dostałam do tej apteki jakąś kartę zniżkową, ale ceny mnie nie porwały Penatena.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Aniu popieram Kukunari. Ja idę na wizytę w piątek ciekawe jak będzie. Jednak u mnie ewidentnie jakiekolwiek bóle występują wtedy kiedy za dużo pochodzę, popracuję, jak jestem w domku i siedzię odpoczywam all jest oki.

A Cherry ja na szkole rodzenia dostałam do tej apteki jakąś kartę zniżkową, ale ceny mnie nie porwały Penatena.

wiesz co ja porównuje do swojej apteki w której ostatnio tylee przepłaciłam byc może masz tańszą....

• Mamusia
Najtańszą to mam z Gdańskiem w małym miasteczku na trasie do moich rodziców. Ceny z Gdańskiej potrafią się różnić o 30 %!

A jeśli chodzi o Gdańsk bardzo dobre ceny są w tych aptekach :

http://www.aptekadyzurna.pl/index.php?mode=apteki

Niestety nie ma ich we wszystkich województwach.

Ja przetestowałam sporo kosmetyków Ziaji i uwielbiam płyny do kąpieli, balsamy do ciała, ale wiem, że ta ziajka na rozstępy mi nie pomaga. Oprócz znanych marek masz też komsetyki Hipp od pierwszego dnia życia 🙂.

• Mamusia
ja z kosmetyków tylko zakupiłam płyn do kapieli j&j od pierwszych dni i kremik nivea na kazda pogode z reszta sie wstrzymuje bede sie sugerowała położną albo starała sie wypróbować jakieś próbki by nie kupowac miliona rzeczy na które maluch ma uczulenie i co później z tym zrobię...
koleżanka polecała do kąpieli oliatum czy jakos podobnie ale to kosztuje ok 50zł 500ml.
a tanią aptekę to polecam APTEKE MAGICZNA NA LEKI PEŁNOPŁATNE od8:00-10:00 mają zniżki np za witaminy femibion2 normalnie ok70zł a od rana ok53zł

• Mamusia
no właśnie ja się wstrzymuje od j&j ponieważ nawet moja teściowa która wczoraj pytała co do torby zapakowałam powiedziała mam nadzieje że nie chusteczki j&j....

Aniu nie wiem ile w tym prawdy ale ponoc najbardziej uczulają... Teściowa szczepi noworodki i niemowlęta oraz robi bilans więc z rodzicami na styczność non stop...

Ja sie od nich wstrzymałam... ale prawda też jest taka że każda skóra jest indywidualna i inaczej reaguje.... JEdna dzidzia może źle zareagować na balsam za ponad 50 zł u innej może byc inaczej. Jeszcze inne dziecko może akceptować jedynie na najtańsze kosmetyki dla niemowląt np. jakieś no name... tak samo z pieluchami. Dlatego kupuję jedna paczkę...

hahaha znowu bełkot 😁 😁 😁 tak to juz jest z tymi filologami czeskim... 😜 😜 😜

• Mamusia
Cherry napisał(a):
dziewczynki rejestrowałyście się w tej aptece doz.pl ?
Jest program dla Mamy i Maleństwa a ceny widzę naprawdę ekstra. Leki odbiera się w danej aptece....

Cherry ja bardzo często kupuję w tej aptece- internetowej.....również mam kartę z programu dla mamy i maleństwa......kupują tam Femibion Natal 2 bo cena o ponad 10 zł niższa niż w normalnych aptekach.....dziś np. odebrałam linomag i octenisept dla Dominika....większość rzeczy dla maluszka kupiłam w tej aptece.....

• Mamusia
Ja dziś poprasowałam ostatnią partię ubranek i nawet przygotowałam sobie rzeczy, które spakuję do szpitalnej torby.....miałam pakować się w weekend ale rozwój wydarzeń na forum przyspieszył moje pakowanie 😉 W czwartek idę do lekarza i jestem ciekawa jak tam moja szyjka......od pewnego czasu jest dość krótka ale za to wg. lekarza dobrze trzyma i nie ma rozwarcia....oby tak zostało 🙂

• Mamusia
Cherry ja mam cały zestaw dla maluszka z Ziajki właśnie, bo mają dość dobre opinie i można je stosować od pierwszego dnia życia, a że wielokrotnie ja sama używałam kosmetyków z tej firmy, z których byłam zadowolona , to na pewno dla dziecka też będą dobre, a Oilatum czy Emolium zacznę używać dopiero wtedy , kiedy będzie potrzeba w postaci jakiegoś uczulenia czy wysypki.

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Dobra uciekam, bo paskudnie się czuje, brzuch boli, na kibelek to już trzeci raz mnie dziś pognało i z minuty na minutę coraz bardziej na wymioty ciągnie...nie mam pojęcia co się dziś ze mną dzieje 😞

może jakiś wirus.... jak nie to nie zwlekajcie by skonsultować się z lekarzami dziewczyny 😲 😠 😠 😠

• Mamusia
ania_xx napisał(a):
yenefer07 napisał(a):
Dobra uciekam, bo paskudnie się czuje, brzuch boli, na kibelek to już trzeci raz mnie dziś pognało i z minuty na minutę coraz bardziej na wymioty ciągnie...nie mam pojęcia co się dziś ze mną dzieje 😞

może jakiś wirus.... jak nie to nie zwlekajcie by skonsultować się z lekarzami dziewczyny 😲 😠 😠 😠

Moze wirus ale gdzieś słyszałam że wymioty i biegunka to objaw przygotowywania si e organizmu do porodu także uważaj na siebie i wypoczywaj

• Mamusia
wsumie dopiero co do domku przyszlismy... nadrobilam co pisalyscie... i jesli chodzi o smoczek to u nas w szpitalu raczej sie nie podaje smoka.. troszke to dziwne bo przy wypisie gdy sie dostaje ten caly "skarb malucha" i "niebieskie pudelko" to wlasnie w jednym z nich dostaje sie smoczek...

yenefer ja rowniez cos nie tak sie czuje... jak normalnie chodze do kibelka raz na trzy dni.. tak teraz w ciagu ostatnich 3 dni odwiedzam kibelek 3 razy dziennie 😮 do tego zaczynam kaszlec i ogolnie jakos mi slabo.. a najgorsze jest to ze czuje caly czas pelny nos... jednak nie mam kataru.. tylko strupki z krwia :/ , i chyba u nas cos bedzie sie zaczynalo bardzo brzuszek mi sie obnizyl jak maly mnie kopal po zebrach tak teraz moja dlon "wchodzi" pomidzy jego nozki a moje zebra... jutro juz mam wizyte... az niemoge sie doczekac co mi powie lekarz..

a teraz sie zegnam moje drogie brzuszki... my idziemy spac.... bo jakos padam ze zmeczenia.. do jutra

aha moj maluch w 35 tc i 4 d wazyl 2 330 .. wiec rowniez do najwiekszych nie nalezy...

i dzisiaj w realu kupilam na promocji 2-pak chusteczek nawilzonych pampers sensitive za niecale 10zl..

dobranoc! 😘 😘

• Mamusia
Ja już w łóżeczku ale jakoś nie chce mi się spać. Rozwiązywałam z siostrą mojego męża zadania z matematyki (chodzi do 6 klasy). Dwie godziny z głowy. I to nie jest jednorazowa akcja, przychodzi do mnie przynajmniej dwa razy w tygodniu przeważnie wieczorami bo wcześniej jeździ do szkoły muzycznej- gra na skrzypcach. Niedługo to się skończy bo jak urodzę nie będę mieć czasu na tego typu atrakcje. W domu jest jeszcze teściowa ale ona to ma aż za dużo na głowie m.in. opiekę nad babcią przykutą do łóżka. I jest jeszcze druga siostra męża co ma 22 lata. Może wtedy ona z nią będzie siedzieć nad matmą. Wkurzyłam się trochę bo jak wróciłam do pokoju to mój mężuś już spał- nawet nie miałam kiedy z nim pogadać. Jak wrócił z pracy to zjedliśmy razem, i tyle. Nie miałam serca go budzić bo rano znowu do pracy idzie. Teraz chrupię migdały bo znowu zgaga mnie dopadła. A mój mąż to istny grzejnik 😁
A i dostałam dziś paczuszkę z bebilona- myślałam, że jakaś książeczka a tam maskotka- Biały polarny Miś!! 🤪

• Mamusia
ania_xx napisał(a):
mi jeszcze ta znajoma co ma córeczkę od sierpnia mówiła że teraz sie nie smaruje dzieci oliwką tylko kąpie w tym oliatum że niby tak lepiej dla skóry bo oddycha a po oliwce pory zatkane...

Zgadzam sie z kolezanka! Oilatum ma to co potrzeba do umycia malenstwa i nawilzenia jego skory przy okazji. Jest dobre dla dzieci z alergiami tylko dla tego, ze w swoim skladzie ma tylko to co potrzebne aby zadbac o skore bez substancji perfumowanych i innych zbednych... wystarczy spojrzec na sklad ilosciowy Oilatum i innych kosmetykow i od razu rzuca sie w oczy...
Faktem, ze Mia byla alergiczka i stosowalismy Oilatum bardzo dlugo ale stosowalismy go od samego poczatku, a alergia wyszla po 4-5 tyg od urodzenia - wiec nie od razu - i pamietajcie, ze tak zwykle bywa... Choc cenowo Oilatum nie jest "atrakcyjne" to smialo moge powiedziec, ze jest wydajne i dobre - polecam!! Ja bedac wp ierwszej ciazy chcialam uzywac Nivea Baby dla Mii ale polozne i lekarki a takze pediatra Mii polecalil serie Oilatum Junior i tego sie bede trzymac 🙂
Poza tym tutaj ciezko mi dostac serie Ziajki wiec muszep rzyznac ze tej serii akurat nie stosowalismy. Obecnie i Mia i ja balsamujemy sie Nivea baby - mam slabosc do zapachu 😜

• Mamusia
Ja też nie mogę spać....już się położyłam ale stwierdziłam, że muszę jeszcze posiedzieć bo jak teraz usnę to nad ranem będę się męczyć 😞 a mój synuś właśnie ma czkawkę 🙂
Co do Oilatum to również słyszałam same dobre opinie i zamierzam nabyć ten produkt w najbliższym czasie....jedynie ta cena zniechęca no ale trudno 🙂

Zania wiem co czujesz.....my z mężem mieszkamy co prawda sami lecz niestety mój mąż bardzo dużo ostatnio pracuje....siedzę sama przez cały dzień (dodam, że bez komputera bo mąż zabiera do pracy) a wieczorami często jest tak, że mężuś pada ze zmęczenia i nawet nie porozmawiamy...dziś wrócił do domu po 20- tej (pracuje od ok. 9:00) był tak zmęczony, iż nie miałam serca męczyć go rozmową....teraz On już śpi a ja się nudzę 😞