Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Moje chłopisko w 24 tygodni miało 158 🙂 ale to było daaawno temu 🙂

i ustalenie dokładnego terminu porodu to jednak ruletka, co? A która pierwsza ma juz zaplanowane cc? Martka?

Nie lenymama, mi lekarz zamiast 17 jak mówił wcześniej, teraz wyskoczył mi z 25 - czyli prawie w terminie

• Mamusia
Ja też się melduję, humor lepszy niż wczoraj, bo o dziwo przespałam całą noc...no oprócz kilku wizyt na siusiu 🙂 Byłam niemal pewna, że nie zasnę, po całym dniu leżakowania, a tu taka miła niespodzianka 🙂
A i na dworze tez już się zrobiło chłodniej!

U mnie na razie żadnych skurczy nie ma, czasem brzuch pobolewa, ale skurczów to nie przypomina...za to mały coraz częściej aktywny 🙂
Gosiag u mnie tętno zazwyczaj w granicy od 152-155 i położna mówi, że takie jest w porządku...ale nie mam pojęcia jak jest górna granica 🥴
Ella1 wyobrażam sobie,jak musisz być zła, ze względu na przełożenie wizyty...bo w końcu wszystkie tylko czekamy , żeby iść i zobaczyć co się u naszych maluszków dzieje!!!

A ja dziś robię sobie na obiadek takie placuszki z cukinii z przepisu internetowego, ciekawe jakie wyjdą 🙂
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusia
lala89 - u mnie sprawa wygląda dokładnie tak samo - co chwilę do toalety, rano po "śniadaniu" (jedna kanapka) straszne wymioty, teraz się kładę odpocząć trochę, bo padam ze zmęczenia, no i jak czytałam o tym czopie, to się zastanawiałam, czy poznam, jak i mi wypadnie ;D

• Mamusia
Moje placuszki już się smażą 🙂 a u Was widzę humor podobny do mojego wczoraj!!!Te ostatnie tygodnie podejrzewam, że będą dla Nas najgorsze...czas się dłuży...dopada nas lęk przed nieznanym, no przynajmniej niektóre 🙂 i pewnie obawy czy sobie poradzimy...a na dodatek samopoczucie nie najlepsze...taaaa

• Mamusia
Tak czytam, że szykujecie tyle rzeczy do szpitala. Ja mam wziąć tylko to co mi będzie potrzebne a dla Maleństwa, smoczek, pampersy i niedrapki to wszystko 🙂

Zapomniałam dodać, że znowu mi leci siara i mogłabym wykarmić nią cały oddział noworodków tyle jej mam. 🤨

• Mamusia
Ta moja torba to też mnie zastanawia.

U mnie na szkole rodzenia kazali żeby to była jedna torba. Wieć spakowałam wszystko do takiej sportowej miękkiej i jestem pełna obaw jak będzie położna szukać tam czegoś. Wolałaby pójść z taką małą walizeczką twardą na kółkach gdzie spokojnie bym oddzieliła swoje rzeczy i Kubusia. Ale zakaz walizek...

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Moje placuszki już się smażą 🙂 a u Was widzę humor podobny do mojego wczoraj!!!Te ostatnie tygodnie podejrzewam, że będą dla Nas najgorsze...czas się dłuży...dopada nas lęk przed nieznanym, no przynajmniej niektóre 🙂 i pewnie obawy czy sobie poradzimy...a na dodatek samopoczucie nie najlepsze...taaaa

No ja mam dziś nie lada dołek... poza tym jakoś tak jestem niewyspana ale nie mogę usnąć...
Miałam zrobić obiad na jutro ale nie mam pomysłu...
jak tam placki? dobre?

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):

U mnie na szkole rodzenia kazali żeby to była jedna torba. Wieć spakowałam wszystko do takiej sportowej miękkiej i jestem pełna obaw jak będzie położna szukać tam czegoś. Wolałaby pójść z taką małą walizeczką twardą na kółkach gdzie spokojnie bym oddzieliła swoje rzeczy i Kubusia. Ale zakaz walizek...

??? serio ??? ja mam zamiar wziąć walizke - inaczej się nie zabiorę. Tym bardziej, że w moim szpitalu zażyczyli sobie, żebym przywiozła 5 kompletów ubrań dla Elizy. No to nie wiem jak się mam spakować...

• Mamusia
Bulhakova napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):

??? serio ??? ja mam zamiar wziąć walizke - inaczej się nie zabiorę. Tym bardziej, że w moim szpitalu zażyczyli sobie, żebym przywiozła 5 kompletów ubrań dla Elizy. No to nie wiem jak się mam spakować...

No serio serio. U mnie trzy komplety ubrań, zmieściłam się do tej torby, ale z szukaniem czegoś to współczuję 😉

O matko Yenefer palce lizać !!!!!!!!!

• Mamusia
Hej dziewczyny, zasiadam do nadrabiania zaległości z weekendu. Mieliśmy aktywny weekend. Konferencja służbowa mężusia w sobote, z imprezą do 1 w nocy, niedziela w drodze i spacer po lesie mimo zimna..ale w takim pięknym słońcu. Przynajmniej zobaczyłam trochę pięknej, złotej jesieni..
Mam taki zwyczaj, że czytając forum puszczam sobie jakąś muzyke, a mały sobie bryka z boku na bok. Teraz słucham Laleczkaz saskiej porcelany i spiewam małemu. Chyba jest zachwycony bo tak delikatnie się buja 🙂

Madziu czekam do 4 listopada bo wtedy będzie 36tc+1 (wg OM) i wówczas mogę rodzić w tym szpitalu który wybrałam. Nie mają odziału dla wcześniaków. Skoro Emilka jest 2 tyg starsza to będzie miała juz 38 tyg co też mnie cieszy 🙂 Poza tym 2 lub 4 listopada mam kolejną wizytę bo wtedy wróci mój lekarz i mam się zgłosić z badaniami (posiew, HBs, mocz i morfologia które mają być zrobione w 36 tyg). Zastanawiam sie czy mam zrobić ten posiew na bakteriw, grzyby i paciorkowce czy tylko na paciorkowce, bo moja koleżanka robiła też bakterie i grzyby a jak zapytałam panią w laboratorium o posiew przez porodem to mówi "aa to na paciorkowce" no i nie wiem. Lekarz z kolei powiedzial zebym nie mówiła ze na paciorkowca GBS bo zrobią tylko na to. Pogubiłam się.

Lala89 ten czop to podobno taki gęsty śluz zabarwiony krwią, ale jeśli dziewczyny zauważyły coś innego to niech sprostują. Wyobrażam sobie ze to takie coś jak białko z jajka 🙂