Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
haha Cherry - coś jest z tymi babciami i wiśniówkami! babcia mojego męża zawsze na imieninach i urodzinach ma jakąś nalewkę - najczęściej właśnie wiśniówkę (choć ja osobiście wolę malinówkę, a zdarza się też cytrynówka!)

racja, racja, pamiętam, że był ten tort!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja w nocy też odczuwałam taki lekki ból w podbrzuszu ale już teraz przeszło.

U mnie w domu mimo odkręconych kaloryferów jakoś zimno niby 22 stopnie, a ja od wczoraj chodzę i wkładam kolejne wełniane swetry na siebie ( te w które się mieszczę), chyba jak mi nie przejdzie to zafunduje sobie wieczorną kąpiel w ciepłek wannie, zamiast prysznica. Mąż w domku musi być bo inaczej nie wstanę 😉.

Wiecie co mi się dzisiaj śniło, że po moim mieszkaniu chodzili jacyś kosmici, jak z filmu marsjanie atakują. Głupota nie zna granic 😁

Tort jami ;l)

• Mamusia
Shelby napisał(a):
jaki będzie tort? 🙂

ja wczoraj pozwoliłam sobie na deser Pavlova - wiecie co to było? beza z bitą śmietaną, brzoskwiniami, kiwi i winogronami! pyszne, ale takie słodkie!

Shelby brzmi smakowicie 😜 😜 😜

dzis bedę robic eksperyment kuchenny - ale to dopiero wieczorem....

Chcę aby mąż kupił mąkę żytnią i na jej bazie spróbuje zrobić gofra 😲 😲 😲 oczywiście ciasta nie posłodzę do tego posłuży mi serek homogenizowany 😲 😲 😲

ciekawe co to będzie ......

a jak nie gofra to może na leśnika zrobię 😲 😲 😲 tak za mną chodzi o matko !

• Mamusia
o no no, nalewka z cukierków! to jest pomysł! 🙂

apropos legendarnych cukierków - ostatnio miałam dwie sytuacje - najpierw moi rodzice kupili torbę raczków, delektując się, pokazują mi i pytają: znasz te cukierki? eeeej no raczej! :P

a potem poszłam do warzywniaka razem z mężem, a tam pani miała irysy, te takie kwadratowe w niebieskich papierkach (ale mój mąż nie znał tych cukierków:P), a we mnie odezwały się sentymenty :P ale nie kupiłam 😁

• Mamusia
Madzia mi jeszcze się kosmici nie śnią 😁 😁 😁 Kobietko coś Ty brała na noc? Jesteś pewa że właściwe tabletki 😉 😜 😁 😁

Ja uskuteczniam spanie z podpartym brzuchem i póki co wychodzi i szczerze to nawet biodra mnie już tak nie bolą 🙂 🙂 🙂 oby tak dalej 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
ojjj krówki - to też wspomnienie z dzieciństwa

mój tata, jak dawno temu, jeszcze nie chorował na cukrzycę - to szedł do cukierni i prosił 0,5 kg wołowiny! pani na niego patrzyła wielkimi oczami, mówiąc, że nie rozumie, o co chodzi 😁 a tata z uśmiechem: czy są krówki? 😁

• Mamusia
Hej... Okropnie się od rana czuje... 😞 Boli mnie brzuch i biodra... 😞
Znowu mi się śniło że urodziłam... EH...
Mój dzisiaj gadał przez sen... Mówił jakieś głupoty... Jedyne co pamiętam to "dlaczego magda śpi z telefonem w prawej ręce" heh mówie mu że nie śpi z telefonem a ten na to "jak nie to patrz śpi z telefonem w prawej ręce" śmiać mi się chciało ale stwierdziłam że dyskusja z nim jak śpi nie ma sensu 🙂 A magda to moja 12-letnia siostra

• Mamusia
Po wczorajszej wizycie na nic już nie miałam siły... Może nie tyle po wizycie, co po tym jeżdżeniu i lataniu po mieście. Na zapisie ktg skali brakowało dla moich skurczy. Pani doktor powiedziała, że kobiety przy takich skurczach to już często rodzą, a ja... nawet nie czuję, żeby jakieś silniejsze były niż tydzień temu... Tylko tyle, że krótkie są, bo trwają mniej niż pół minuty. I teraz się boję, że skoro takie skurcze to za mało, to jakie będą potrzebne, żebym urodziła...? Jaki to ból będzie musiał być... No i jak rozpoznać, że rodzę, skoro skurcze i tak mam cały czas...?

Poza tym wszystko w porządku, mała już blisko 3kg i oby do końca tygodnia wytrwała w brzuszku 🙂 A w nocy śniło mi się, że przyłożyłam rękę do brzucha, a ona mnie chwyciła i nagle jej rączki i nóżki znalazły się na zewnątrz. I potem cała przez brzuch wyszła tak, że śladu nie było 😮 I pierwsze co, to zaczęła mlaskać, żeby jej cyca dać 😁

To ja sobie teraz Was poczytam spokojnie 🙂

• Mamusia
Shelby świetny ten Twój Tato.... 😁 😁 😁

Mój Tato jakiś czas temu urządzał napad na szewca miałam taki ubaw że myślałam że się posikam 😁 😁 😁 Udawał że ma pistole w ręku - złoży w charakterystyczny sposób dłonie i I dawaj od ściany do ściany patrząć czy ma czysto i za samochodami inni złoczyńcy się nie czają wpał do szewca zrobił bum bum i uciekł do auta a szewc za nim 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Albo ja stoi na światłach lub w korku i zaczyna przeklinać i gadać ... po rosyjsku 😁 😁 😁 😁

Gorzej jak mu się zbiera na bajerzenie kasjerek w markecie to mam ochotę go zatłuc bo te kasjerki są często w moim wieku .... jednym słowem świr 😁 😁 😁 (oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa)

Chyba te wygłupy muszę po kimś mieć 😁 😁 😁

p.s. Gosia ty lepiej nie opowiadaj nic o gadaniu przez sen ! Bo mi się zdarzało nawet lunatykować !
Pamiętam jak przed ślubem moja mama pozwoliłam mojemu Krzyśkowi spać u mnie pierwszy raz bo zawsze musiałam jakimś podstępem coś takiego zorganizować.... Więc zasnęliśmy a rano............otwieram oczy a ja u Babci w łóżku śpię - pietro niżej 😲 😮 😲 😮
Okazało się żę w nocy przyszłam i siadłam na brzegu łóżka i tak siedziałam a potem przechyliłam się na bok to babcia wzieła i przykryła mnie kołdą bo nie chciała mnie budzić! A ja nic a nic nie pamietam ! 😁 🙃 😁 🙃

• Mamusia
Witam Panie!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale musialam nadrobic... wow niezle dziekuje za to ze o mnie pamietacie to naoprawde ardzo mile 🙂
a u mnie tak poniedzialek dniem odgracania czyli wszystko co nie potrzene w tajemnicy przed mezem (chomikiemk) wyrzucilam i jeju ile sie miejsca zroila no ale to kosztem czasu na forum
wcxzoraj oooo
wizyt u lekarza znaczy mialo yc ktg samo ale jak mnie zobaczyl pomacal sobie brzuch i stwierdzil "a to po ktg sie pobagdamy " no wiec na ktg skurcze dosc solidne a na badaniu lipa dalej 2 cm rozwarcia ja juz blisk aplacczu i mowie mu ze mam juz dosc calej tej ciazy nie mohge chodzic siedziec spac wogole nic nie moge itd... i ze jak ten moj boas wazy prawie 4kg to jak ja go urodze jak ja podnoszac noge do gory juz rycze a on na to ze jezeli do przyszlego wtorku nie urodze.... to oczywiscie bede u niego na ktg i wtedy umowimy sie na piatek 4 11 2011 na cesarke 😁 😁 😁 😁 😁 o jezu mi od razu banan na twarzy sie ukazal ten az zdebial a ja mowie ooo super super to mam nadzieje ze nie urodze no wiec tak
wrocilam do domu kolo 20 no i czuje skurcze co 10 min przez ponad 2 h wiec dzwonie do niego mowie co i jak na co on zey popdjechac do szpitala no to jade lekarz bada a tu dupa znow 2 cm rozwarcia ale mowi zroimy ktg wiec drugie jednego dnioa ktg na ktorym skurcze nie nasilajace sie regularne ale nie nasilajace sie i mowi ze przysluguje mi miejsce w szpitalu na tym etapie ciazy wiec idziemy na patoologie na oddzial a ja juz taka wkurzona obrotem calej sytacji zla na wszystko i na wszystkich mowie " w dupie mam to wszystko jade do domu " na co doktorek wytrzeszczyl oczy i mowi" tak widze ze nie jest pani w najlepszym humorze oczywiscie w takim razie prosze jechac do domu a jak by wody odeszly to przyjechac" ja tylko taaa dobra doranoc i wsiadam do ayuta a moj maz niewiem chyba zeby mnie jeszcze bardziej wkurzyc mowi " a no widzisz bo tak sie nastawilas u lekarza i ci wydawalo ze masz te skurcze regularne a tak naprawde to nic sie niedzieje i tylko falszywy alarm" ooo po tch słowach krew we mnie zagotowla i poleciala taka wiazanka ze nawet nie bede powtarzac... wrocilam do domu polozylam sie do lozka i z nerwow stresu zmecznia zasnelam na 1h bo sie obudzilam i wc i tak przez cala noc a przez ol kregoslupa zanim wstalam i doszlam do wc to 10 minut mijalo wiec zamiast sie zrelaksowac to jeszcze ardziej sie denerwowalam ale w koncu o 7 rano mi sie przysnelo i wstalam o 9 wiec chociarz tyle.. ale na meza jestem wsciekla a siebie tez i na malego tez!!!!!!!!!!!!!!! ze nie chce wyjsc moze przynajmniej doczeka jak juz taki uoparty di tego przyszlegoi piatku i zrobi mamusi prezent zebym sie sytresowac nie musiala i bede miec ta cesarke dora wypracowanioe to mia takie wyszlo ze HO HO a sorki za pisownie ale nie moge sie doprosic meza o wyczyszczenie klawiatury

• Mamusia
Ja też lunatykowałam... Po chrzestnej to mam heh... Najśmieszniejsze jest jak ktoś nam to późneij powiada a my nie możemy uwierzyć że tak się stało... 🙂
Moja siostra 8l traz lunatykowała to spadła z łóżka nie wiem jak ale plecami na szafkę która była za łóżkiem... Jak usłyszałam hałas to pobiegłam zobaczyć co się stało a ona siedziała przed półką i nic... Plecy miała obdarte to to dosyć porządnie, do tej pory ma bliznę... Ale najśmieszniejsze jest w tym to że ona nic nie pamiętała rano... Tylko ją te plecy bolały ale nie wiedziała dlaczego...

• Mamusia
dzien doberek brzuszki 🙂
ja wczoraj jak poszlam na drzemke, tak spalam do 17 😮 dobrze, ze na 17 nastawilam budzik i on mnie obudzil, bo moj wraca o 18 i obiad musialam zrobic... zaraz po obiedzie przyszedl szwagier ze szwagierka i 2 dzieci (maruda - Kewin lat 6 i Natan 10 miesiecy) i tak siedzieli do 21.30, przy okazji dowiedzialam sie, ze oni leca do Polski na weekend i chca nam dzieci podrzucic... na caly weekend!!! MASAKRA!!! boje sie, ze nie dam rady 😁 no ale coz, zobaczymy 🙂

cherry - z tego co piszesz cala Twoja rodzinka to wariaty przeslodkie 🙂
moj tatko tez wariat 🙂 np jedna taka swietna historyjka, jak bylam mala (okolo 12 lat), mieszkalismy w starej kamienicy, byl chyba listopad, okolo 1-2 w nocy, mama mnie budzi, ze snieg pierwszy pada i ze idziemy na podworko, wiec szybko sie ubieramy, zachodzimy po sasiadki (bo tata powiedzial, ze on nie jest glupi, zeby po nocy sie sniezkami rzucac ) i tak oto ja z mama, 2 sasiadki i ich 2 corki jak wariatki biegalysmy po sniegu i rzucalysmy sie sniezkami, az tu nagle....jakies 3 klatki dalej cos zaczelo stukac, wiec my przerazone pod sciane, to cos sie zbliza, wielkie, biale i robi straszny chalas... okazalo sie, ze to moj Grubciu zalozyl na siebie przescieradlo, wzial garnek i lyzke, przeszedl ulica do innej klatki i podworkiem dotarl do nas 😁 ale mial ubaw jak nas zobaczyl takie przerazone 😁

• Mamusia
Jeju Aniusia! Ja byłam pewna, że Ty już urodziłaś....

Ja nie wiem co się ze mną dzieje- brzuch mi się stawia strasznie - nie boli ale czuję jak twardnieje a potem puszcza, już mnie 2 razy do kibelka pogoniło i jest mi tak gorąco że szok!

Madzia piszesz że Ty wrzucasz na siebie swetry a ja nawet nie odkręciłam ogrzewania jeszcze i wietrze mieszkanie !

Wiem że jescze nie rodzę bo Mały bryka od rana w brzuniu a chyba nie byłby taki ruchliwy hahaha 🙂 🙂 🙂

Czizas jakby by mnie taki potwór śnieżny gonił to też bym zbladła 😉 😎 😁 😁

• Mamusia
aniusia - strasznie współczuję 😞 achhh... oby ta dzidzia kiedyś doceniła, ile dla niej robisz 🙂

mam pytanko do dziewczyn, które piją żurawinową herbatę! ile w składzie tej herbatki jest żurawiny?
bo u mnie 30% - nie wiem, czy szukać innej, z większą zawartością?

• Mamusia
Do szpitala to niieee... Szyjka zamknięta, twardo się trzyma i nie daje skurczom. Poza tym w szpitalu to tylko tyle, że miałabym ktg robione codziennie. To ja wolę sobie w domku poleżeć zamiast tam 🙂 Tylko.. trochę męczące jest te napinanie się brzucha co chwilę...

Aniu, jejku, ale Ty się namęczysz i nadenerwujesz... Mnie po wczorajszym "spacerze" też wszystko boli i wieczorem ledwo chodziłam, ale przez noc trochę przeszło. A Ty biedulko tak się męczyć musisz...