Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
I ja się witam 🙂
Mgd87 Gratulacje!!! 🤪 Kolejna szczęśliwa mama 🙂 Dużo zdrowia dla Was!!!

A my już po śniadanku, ale jeszcze w łóżku...nocka przespana, a mój bąbel to chyba kruszynką nie będzie, bo jak się przeciąga to aż czasem jęknę z bólu, bo już miejsca nie ma...tłuścioszek mały 🙃

• Mamusia
Hello!
Mdg87! gratulujemy!!! dużo zdrówka, siły i szybkiego powrotu do domu 🙂 🙂 🙂
Madzia, dupsko zostało uruchomione, ale cisza. Brzuchol się mocno stawia aż boleśnie... A zgagę mam już naprawdę po wszystkim 😞 płakać się chce normalnie. Próbowałam wczoraj zajeść, brałam rennie (pomogło na pół godziny), potem woda, mleko i nic. Całą noc się męczyłam, a najchętniej to bym zwymiotowała 😞 Dzisiaj po szklance mleka też miałam... a nic nie jadłam jeszcze... Za to waga skoczyła, ze hoho! i już się zaczynam martwić po prostu 😞
ja to chyba nie urodzę nigdy....

• Mamusia
A ja juz jestem zla! I to wlasnie w druga strone! Bylam sobie na kibelku i mysle sobie ze jak wyjde to sie zwaze pierwszy raz po 2 tyg... i myslalam ze przytylam a tu kurczaki nic! Wielkie nic i jestem przerazona bo sie zastanawiam ile ten moj Maly bedzie wazyl! Od poczatku ciazy przytylam 5,5 kg zas gdyby liczyc od wagi nie tej po schudnieciu w pierwszym trymestrze to byloby 3,5 kg! Maly w 31t4d wazyl 1800 ciekawe ile teraz... z ciekawosci to chyba padne a usg dopiero za tydzien!!!

Aaaaa i Maly sprzedal mi przed chwila takiego kopa ze wszystkie kwasy z zoladka sparzyly mi przelyk!!! Az ciezki byl pierwsszy oddech po tym! Boshe ja Shelby ma tak caly czas to naprawde jej wspolczuje! No wlasnie ciekawa jestem jak jej Wielki dzien. Z niecierpliwoscia czekam na relacje! !!

Aha myslalam ze jak waga nie urosla to. Chociaz obwod a tu guzik mialam 122 (chyba jakas wzdeta wtedy bylam) a dzis mam 116...

A i Karolinek Nadia to bardzo piekne imie... moja Babunia zawsze mowila ze to wdzieczne imie takie od Nadzieji ponoc bialoruskie ale nie wiem i sama nie sprawdzalam... ale moja Babunia z tamtych ziem jest i sama ma na imie Luba...

• Mamusia
Mój Kubuś się mniej teraz rusza, znacznie mniej, nie rzuca się już tak koło 21 tylko lekko pokopie.

Ja dzisiaj żeby wyręczyć męża próbowałam dokonać pielęgnacji z lusterkiem, nie wiem jak wydajecie rade to masakra. Mam dlatego takie pytanie, czy te kremy co rozpuszczają włoski powodują u Ws uczulenie ?

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Hello!
ja to chyba nie urodzę nigdy....

Gosiu ale te objawy o których piszesz, to na pewno sygnały które wysyła organizm tuż tuż przed.
Ja tam jestem pewna, że będziesz jedną z kolejnych, tych najbliższych Mam 🙂

Ciekawe jak wrażenia Shelby, pewnie jest super 🙂

• Mamusia
witam dziewczynki 🙂
Ja tez chcialam napisac, ze lapia mnie od paru dni takie bole miesiaczkowe - nie mega mocne ale dosc bolesne - okolo godziny 7 rano kiedy wstaje zrobic siusiu 😜 i trawja okol 5 min tak mysle bo zaraz po tym usypiam... nie pisalam o tym wczensiej, bo mialam tyle na glowie, ze to mi z glowy wypadalo 😉

...widze, ze Paula i madzia macie tkaie same objawy - czyzby to znaczylo, ze urodzimy tego samego dnia 😉
Milej niedzielki kochane dwupaki 😉

• Mamusia
Dziewczynki nie było mnie tu wczoraj i nie wiem czy któraś urodziła, zaraz sobie nadrobię zaległości ale mam najnowsze wieści, a więc.............

Marinel jest na porodówce!!!!!!!!! 🤪 🤪 oto wiadomość od niej którą przed chwilą dostałam : "Cześć. Jestem na porodówce. Odeszły mi wody i mam bolesne skurcze. Dam znać po wszystkim. Pozdrawiam"

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Te bóle to jakieś oszustwo... bo chwilę poboli i przestaje 😉.... śmieszne jest to że domagamy się więcej...

oszustwo to fakt - ale jak dostaniemy porodowych prawdziwych to sie nie damy oszukac 😉 i bedziemy blagac aby to wreszcie sie skonczylo 😉

my zaraz z Mia smigamy na spacer - troche sie poruszac a "noz - widelec" 😉
no i mam ogromna ochote na basen!!!

• Mamusia
Cherry napisał(a):
A ja juz jestem zla! I to wlasnie w druga strone! Bylam sobie na kibelku i mysle sobie ze jak wyjde to sie zwaze pierwszy raz po 2 tyg... i myslalam ze przytylam a tu kurczaki nic! Wielkie nic i jestem przerazona bo sie zastanawiam ile ten moj Maly bedzie wazyl! Od poczatku ciazy przytylam 5,5 kg zas gdyby liczyc od wagi nie tej po schudnieciu w pierwszym trymestrze to byloby 3,5 kg! Maly w 31t4d wazyl 1800 ciekawe ile teraz... z ciekawosci to chyba padne a usg dopiero za tydzien!!!

Nie przejmuj się, ja też mam na plusie tylko 2,5 kg (od wagi wyjsciowej) przy cukrzycy to wcale ie jest takie dziwne, mały zabiera sobie z Ciebie ile mu potrzeba

• Mamusia
Nadrobiłam i jestem pod wrażeniem pod moją nieobecność w tabelce przybyły dwa bejbiki 🙂 super!
Karolinek i Mdg87 wielkie gratulacje!!
Poza tym chciałam pochwalić jeszcze urodę naszej Yenefer! Ślicznie kochana wyglądasz a kolorek super! Kukunari torcik zajefajny, i z pewnością również smaczny.

Marinel urodzi 20 dni przed terminem 🤪, mam nadzieję, że poród przebiegnie szybko i jak najmniej boleśnie. Może temu moja Emilka tak mi ładuje po wszystkich organach wewnętrznych aż podskakuję z bólu, bo czuje że jej imienniczka wychodzi z brzuszka mamy 😜