Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

lala89 na pewno lekarz cos poradzi. Na pewno nie jestes jedyna kobieta w ciazy w takiej sytuacji. Z tego co wiem po urodzeniu podaje się dziecku immunoglobine, ale lekarz będzie wiedział na pewno co i jak.

powtórzyłam badanie moczu i bakterie nadal dosc liczne, wiec w środę się dowiem co z tym zrobimy.

madzia_m3 fajnie byc z drugiej strony na egzaminach? Ciekawa jestem czy egzaminatorzy zwracają uwagę że studentka jest w ciązy i moze byc zdekoncentrowana 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Lala89, widzę, że pomimo wyniku nie panikujesz i podziwiam to. Albo tylko takie pozory stwarzasz 🙂 No ale tak sobie myślę, że przecież po to zlecają te wszystkie badania, żeby ewentualną chorobę wykryć i chronić nasze maleństwa.

Marinel, możesz pić sobie żurawinę albo rumianek na przykład. Zawsze to trochę pomoże i nawet jak lekarz zaleci jakieś leczenie, to do środy już część bakterii wytępisz.

Jak ubrałam się na obronę, to mama powiedziała, że z daleka widać typowo ciążowy brzuch, ale ja nie jestem pewna, czy nie wyglądałam po prostu... grubo... Na obronie nikt nie zwrócił uwagi na mój duży brzusio, a przynajmniej nikt nie skomentował. I nie mam pojęcia czy to miało jakiś wpływ na ocenę mojej wypowiedzi. Na początku to miałam wrażenie, że w ogóle nikt mnie nie słucha 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczyneczki 🙂

kurdcze trochu się martwię tym bólemnie bólem w kroczu - nie jest to podbrzusze tylko jakby tam coś w środku... dokładnie w kroczu... Czasami ma charakter ciągnięcia - wtedy się uspokajam bo wiem, że to macica pracuje... a czasami się denerwuje jak ma to charakter lrciuteńkiego skurczu - no nie wiem nawet jak to opisać... ale to czuję i nie wiem czy mam iść do lekarza czy nie...? Jak myslicie? Czytałam gdzieś, że do póki bóle nie maja charakteru silnych skurczy lub bólu w podbrzuszu promieniującego do kręgosłupa to nie ma co panikować. Więc sama już nie wiem.

Mój skar coraz wyraźniej kopie i czasem jest mega aktywny 🙂

• Mamusia
Lala 89 wiem, że denerwujesz się wynikiem ale postaraj się pomyśleć o czymś innym. Twoje nerwy nie działają zbyt dobrze na maleństwo. Lekarze na pewno coś zaradzą i wszystko będzie dobrze. na pewno wiele kobiet jest w podobnych sytuacjach i rodzą zdrowe dzieci. Także niczym się nie martw tylko spokojnie poczekaj do wtorku

• Mamusia
Shelby napisał(a):
może się przemęczyłaś któregoś dnia i powinnaś spokojnie wyleżeć?

w sumie to tak i właśnie od tego czasu to czuję... przespałam wczoraj prawie cały dzień- myślałam, że przejdzie a tu nic 😮 nie wiem na prawdę co dalej...?

Cherry ja tez panikowałam, ale nawet dziś w Oczekiwaniu na dziecko czytałam że bóle w 5 miesiącu to wynik pracującej macicy. Masz racje dopóki nie ma jakiś niepokojących objawów jak nadciśnienie, wymioty i krwawienie to nie powinno nas to dziwić, ale przy najbliższej wizycie trzeba powiedziec o tym lekarzowi. Ja teraz dużo leżę i te bóle są znacznie rzadsze, poza tym brzuch nie jest juz taki twardy.
Odczuwasz dzidzię, a ja ostatni raz czułam ją wczoraj rano...

MonaLoa dzięki za radę. Jutro kupię sok z żurawin w aptece i będę się nim delektować 🙂

• Mamusia
no nie denerwuje się tak bardzo, ale gdzieś mi ten wynik w głowie siedzi. Ja po prostu nie wiem jak mam interpretować te wyniki, i dlatego ten spokój z mojej strony. Nigdy nie miałam do czynienia z taką chorobą i nie wiem jak to się będzie teraz miało do tej sytuacji, także nie warto niepokoic maluszka .

• Mamusia
madza_m3 dzięki za link, ja jeszcze pewnie dostanę skierowanie na badania żeby określić która to grupa a, b ,c.. bo na wynikach z hbs pisze że wynik jest dodatni. Kolejne badania wykazują co i jak. Będe wiedzieć więcej po wtorkowej wizycie u gina. Teraz się nie stresuje jeszcze, a maluszek daje znać o sobie 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Cherry znasz jakiegos lekarza we wro co przyjmie w piątek wieczorem? Znów krew, mój gin na urlopie, kazał na izbę przyjęć a ja się boję że mnie zatrzymają znów....|W Brzegu juz nikt nie przyjmuje....

poradnia ginekologiczna tel. 71 76 60 742 nie wiem czy przyjmuja ale dzwoń też nie wiem kto jest - moja Pani doktor na urlopie 😞 Poradnia przy szpitalu wojskowym

A Oława?
W Vicie we Wro na pewno ktoś jest ale nie mam pojęcia ile wezmą....

Szuszkiewicz-Wiercińska I., ginekolog - położnik - Wizytówka miejsca
maps.google.pl - Plac Zamkowy, Oława - 604 630 811
Zamkotowicz-Lewandowska Bogusława, lek. med. Spec. ginekolog ... - Wizytówka miejsca
maps.google.pl - Plac Zamkowy, Oława - 601 870 086
Orzechowski Waldemar, lek. med. Spec. ginekolog położnik. Gabinet -
Liczba recenzji: 11 - Wizytówka miejsca
maps.google.pl - 55-200 Oława; Wrocławska 1 - 602 497 659

Podzwoń - masz to są kontakty na komórkę - jak nie przyjmują to powiedzą gdzie jechać...

a najlepsszy lekarz w Oławie to Artur Madanowski
PRYWATNY GABINET ⋅ Pokaż na mapie
Wrocław 53-330, woj. dolnośląskie
ul. Energetyczna 8, Wrocław
tel. 071-3618630, 609 673 762

DZWOŃ DO NIEGO NA KOMA - ZAWSZE ODPOWIADA NA WSZYSTKIE PYTANIA. ŚWIETNY LEKARZ - PRZYJMUJE I W OŁAWIE I WE WRO. JAK NIE PRZYJMIE CIĘ DZIŚ W GABINECIE TO MOŻE W SZPITALU W OŁAWIE. POWIEDZ JAK SYTUACJA.

Tylko tak mogę pomóc - moja doktorka na urlopie 😞

• Mamusia
Hej laseczki!
My po badaniu - wszystko ok. 🙂 dzidzia duża i zdrowa waży 280g. Nie ma przeciwskazan do wyjazdu na wakacje 😁 Mam tylko uważać ze slonkiem i jedzeniem oraz dużo pic! Jesteśmy mega szczęśliwi 😁
Będę was śledzić ma bieżąco ale pisać mało bo komp w naprawie a nie cierpię pisać z iphona. Buziaki brzuchatki dbajcie o siębie!

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Witajcie dziewczyneczki 🙂

kurdcze trochu się martwię tym bólemnie bólem w kroczu - nie jest to podbrzusze tylko jakby tam coś w środku... dokładnie w kroczu... Czasami ma charakter ciągnięcia - wtedy się uspokajam bo wiem, że to macica pracuje... a czasami się denerwuje jak ma to charakter lrciuteńkiego skurczu - no nie wiem nawet jak to opisać... ale to czuję i nie wiem czy mam iść do lekarza czy nie...? Jak myslicie? Czytałam gdzieś, że do póki bóle nie maja charakteru silnych skurczy lub bólu w podbrzuszu promieniującego do kręgosłupa to nie ma co panikować. Więc sama już nie wiem.

ja też miewam podobnie ale zauważyłam że jak jestem zmęczona ale szczerze mówiąc zlekceważyłam to.... 🤨

kukunari to rewelacyjne wiadomości! W takim razie masz już wakacje.

Lala89 ja robiłam hbs na żółtaczkę typu B i hcv na żółtaczke typu C. Takie są oznaczenia tych badań w laboratorium wiec wygląda na to że hbs wykazał Ci żółtaczkę typu B.

madzia_m3 napisał(a):
hBS to badanie na 100 % na żółtacZzkę typu B.

zgadza się. Właśnie odgrzebałam sobie badanie z 2009 roku w którym sprawdzałam czy poziom przeciwciał zapalenia watroby typu B (AntygenHbs) jest zabezpieczający przed zabiegiem i musiałam się doszczepiac. To jest ten wirus zapalenia wątroby przed którym się szczepimy takie 3 dawki. Była swego czasu głosna akcja na ten temat. Podobno te szczepienia chronią jakieś 5 lat a potem się trzeba doszczepiać przed operacjami.

• Mamusia
Chyba jednak nadrabiam to zmęczenie bo właśnie musiałam się przespać... i pokimałam sobie tak 1,5 h i tak czuję że za bardzo dziś już ze mnie nie będzie... posiedzę posiedzę i pewnie znów za niedługo pójdę lulu.... a mój mężulek musi siedzieć sam 🤔