kochane, jak ja sie ciesze, ze butelki juz mam w domku 🙂 mam nadzieje, ze 3 mi wystarcza 🙂
a ja juz wrocilam i kupilam 🙂 kupilam kocyk taki cienszy (mam juz 2) i 2 czapeczki takie cieniutkie, jeszcze grube musze kupic.... co do kombinezoniku tez jeszcze nie mam i cholercia ciezko mi cos znalezc 😞
madzia - podziwiam Cie ! - i zycze cierpliwosci!!!
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa.
Przyjechałam do mamy na "wczasy" żeby jej pomóc. Ona prawie pół dnia spędza w szpitalu więc jak przyjeżdża to przynajmniej coś ciepłego zje. A i jeszcze załapałam dodatkowy etat- moja mama ma przy domku taki sklepik spożywczo- gastronomiczny i podczas jej nieobecności w nim sprzedaje. Tyle dobrze że robię sobie coś w domku, a jak ktoś przyjdzie to dzwoni i ja przychodzę, nie muszę siedzieć tam cały czas. Ona nie może go zamknąć ot tak sobie bo ludzie chodzą po zamówiony chleb, czy rybacy po karty zezwalające na połów ryb na 3 stawach obok domu, no i panowie na piwko.
Dziś jeden z nich zadał mi pytanie czy jestem w ciąży, a ja z dumą odparłam- tak w 6 miesiącu 😁 A on do kolegi- widzisz, a nie mówiłem? hihi
Moja słodka Emilcia kopie mnie właśnie 🙂 No i dziś chciałam zrobić tą glukozę- poszłam do przychodni a tam się dowiaduję że muszę się zapisać i przyjść przed 7 rano bo to się czeka 2,5 godziny. Ja myślałam, że to zajmie 2 godziny i byłam tam przed 8, by zdążyć zrobić drugi pomiar cukru przed 10. No i zapisała mnie na jutro. Więc kobietki 6.45 zaczynam swoją przygodę z pyszną glukozą 😜
wspolczuje wam tej glikozy, ale z drugiej strony - sama chcialabym miec jakies badania porobione, a nie tak jak tu - tylko mocz raz na 6 tygodni.... masakra
Gosiaq piekny staż.
mam jeszcze pytanko gdzie na tym Twoim zdjęciu widac płeć Twojego synka, bo chciałam porównac e zdjęciem Emilki ale jakoś nie wiem na co patrzeć.
w prawym górnym rogu masz początek pupki, potem po lewej i prawej nóżki, a na środku siusiak 🙂
Gosiaq piekny staż.
mam jeszcze pytanko gdzie na tym Twoim zdjęciu widac płeć Twojego synka, bo chciałam porównac e zdjęciem Emilki ale jakoś nie wiem na co patrzeć.
w prawym górnym rogu masz początek pupki, potem po lewej i prawej nóżki, a na środku siusiak 🙂
siusiak to ta kuleczka z haczykiem u góry zdjęcia bliżej prawej strony, prawda?
Gosiaq piekny staż.
Co do kombinezonów to ja mam dwa: jeden jasny bez wyodrębnionych nóżek, w środku polarek, a drugi mam z allegro za 35 zł używany, niebieski, z wierzchu sztruks, w środku ocieplany, nogawki, uszka i jest na 68 cm. Po Maćku z tego co pamiętam mam czapuńkę i rękawiczki, ale oczywiście jeszcze nie przywiozłam 🙂 I miło mi, dziewczynki, że stałam się dla Was inspiracją z tą wycieczką dla mamy/rodziców (mojego taty nie ma z nami już 8 lat).
Madzia! Nie przejmuj się pracami mgr! Fakt, że nie chcesz podpisać byle czego świadczy o Twojej ambicji! A to, że jestes ambitna, to wiemy, wiemy.... I brawo dla Ciebie za to!
Gosiaq piekny staż.
prawda! prawda, że cudny? hihihihi
śliczności!!! Zdecydowanie siusiak! A ja zdecydowanie będę miała Emilke bo takie cudo to już jej raczej nie urośnie 🙂
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/1015/b5d5db48215d07c0med.jpg[/IMG][/URL]
Marinel! to moja "kolekcja" jak do tej pory. A to co po Maćku...mam nadzieję, że myszy na strychu nie zeżarły 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
http://www.dzieciowo.pl/2010/11/nuk-tomme-tippee-avent-fisher-price-porownanie-butelek.html
Cherry
cygnee
a ja juz wrocilam i kupilam 🙂 kupilam kocyk taki cienszy (mam juz 2) i 2 czapeczki takie cieniutkie, jeszcze grube musze kupic.... co do kombinezoniku tez jeszcze nie mam i cholercia ciezko mi cos znalezc 😞
madzia - podziwiam Cie ! - i zycze cierpliwosci!!!
zania
Przyjechałam do mamy na "wczasy" żeby jej pomóc. Ona prawie pół dnia spędza w szpitalu więc jak przyjeżdża to przynajmniej coś ciepłego zje. A i jeszcze załapałam dodatkowy etat- moja mama ma przy domku taki sklepik spożywczo- gastronomiczny i podczas jej nieobecności w nim sprzedaje. Tyle dobrze że robię sobie coś w domku, a jak ktoś przyjdzie to dzwoni i ja przychodzę, nie muszę siedzieć tam cały czas. Ona nie może go zamknąć ot tak sobie bo ludzie chodzą po zamówiony chleb, czy rybacy po karty zezwalające na połów ryb na 3 stawach obok domu, no i panowie na piwko.
Dziś jeden z nich zadał mi pytanie czy jestem w ciąży, a ja z dumą odparłam- tak w 6 miesiącu 😁 A on do kolegi- widzisz, a nie mówiłem? hihi
Moja słodka Emilcia kopie mnie właśnie 🙂
No i dziś chciałam zrobić tą glukozę- poszłam do przychodni a tam się dowiaduję że muszę się zapisać i przyjść przed 7 rano bo to się czeka 2,5 godziny. Ja myślałam, że to zajmie 2 godziny i byłam tam przed 8, by zdążyć zrobić drugi pomiar cukru przed 10. No i zapisała mnie na jutro. Więc kobietki 6.45 zaczynam swoją przygodę z pyszną glukozą 😜
cygnee
cygnee
gosiaq
Gość
gosiaq
prawda! prawda, że cudny? hihihihi
gosiaq
I miło mi, dziewczynki, że stałam się dla Was inspiracją z tą wycieczką dla mamy/rodziców (mojego taty nie ma z nami już 8 lat).
Madzia! Nie przejmuj się pracami mgr! Fakt, że nie chcesz podpisać byle czego świadczy o Twojej ambicji! A to, że jestes ambitna, to wiemy, wiemy.... I brawo dla Ciebie za to!
Gość
śliczności!!! Zdecydowanie siusiak! A ja zdecydowanie będę miała Emilke bo takie cudo to już jej raczej nie urośnie 🙂
Gość
gosiaq
gosiaq
Marinel! to moja "kolekcja" jak do tej pory. A to co po Maćku...mam nadzieję, że myszy na strychu nie zeżarły 🙂