Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaq dziekujemy bardzo 😉 Ja jeszcze sie wciskam w spodnie ale juz coraz ciezej. Trzeba bedzie juz kupic jakies luzniejsze spodenki.
14A11 ładne imionka, a ja nadal nie wiem jakie wybrac 😞 Troche czasu jeszcze mam do myslenia... Jam mój M zjedzie to trzeba bedzie usiasc i sie zastanowic.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
14A11 napisał(a):
Trochę mnie nie było a tu tyle czytanie. Ja na dzień dzisiejszy wybrałam imię a raczej imiona Kuba lu Emilia/Maja co myślicie???

No u nas też Majka - chyba same Majki będą, bo teraz bardzo popularne. Dla chłopca może Marcel? Generalnie imiona to sprawa bardzo indywidualna, więc najbardziej Wam ma się podobać i pasowac do dziecka, a potem dorosłego 😁 Dla mnie jeszcze ważne jest to, żeby imię było w miarę przetłumaczalne na inne języki (ang . głównie) oraz jakoś współbrzmiało z nazwiskiem 😁

14A11 mi sie bardzo podoba twój wybór 😉 😉 😉 😉 Kubusia juz mamy 4-letniego a teraz jak bedziemy mieli córeczke to chcemy ja nazwac Maja, a na drugie Emilia-- imie to po mojej kochanej mamusi!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
mdg87 napisał(a):
gosiaq dziekujemy bardzo 😉 Ja jeszcze sie wciskam w spodnie ale juz coraz ciezej. Trzeba bedzie juz kupic jakies luzniejsze spodenki.
14A11 ładne imionka, a ja nadal nie wiem jakie wybrac 😞 Troche czasu jeszcze mam do myslenia... Jam mój M zjedzie to trzeba bedzie usiasc i sie zastanowic.

Czyżby mąż miał pracę wyjazdową?

• Mamusia
Pojechał człek staniory kupić a tu 5 stron do czytania.... 😁 😮 🤪
Pierwsze co jak wlazłam do domu to brzuszek.net 🤪
Mąż się mnie pyta czy sprawdziłam co w tv dziś jest a ja na to, że na brzuszku siedzę.... 😆

Zakupy się udały 😆

Jutro idę na badania krwi - zwykła kontrolna morfologia i toksoplazmoza.... 😉

• Mamusia
Wozek jest na prawde fajny - solidny - nie masz sie co martwic ze wesja B3 sie wywroci to sa dwa kola z przodu tylko razem dzialajace/ krecace sie wiec w sumie i tak sa 4 kola- jest na prawde bardzo stabilna. posiada mozliwosc blokowania przednich kol aby jechaly tylko na wprost ale bez blokady jest latwy do prowadzenia nawet jedna reka i bardzo bardzo zwrotny. Duza zaleta sa amortyzatory - sprezyny przy kolach ktorych miekkosc mozna regolowac, jest tez regulacja wysokosci raczki ( ja kurdupelek mialam zawsze b.nisko a moj P zawsze najwyzej 😉 ), duza torba na zakupy. W sklad naszego wozka wchodzila rowniez parasolka i folia przeciwdeszczowa oraz torba na pieluchy
Gondola (nie patrzcie na mnie bo to 4 dni po porodzie) poziom lezenia nie jest najlepiej rozwiazany ale w sumie jak sie jednorazowo ustawi to jest ok bo trzeba siegnac pod materacyk podniesc nieco czesc do ustawiania poziomu i zachaczyc drut na dpowiadajacym nam poziomie. Gondola tez posiada pokrowiec (folia jest uniwersalna na 3 czesci wozka)

Fotelik
moze sluzyc jako mala kolyska gondola zreszta tez 🙂 posiada pokrowiec i sciagany daszek.
http://miacarmen.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/44718
jako fotelik samochodowy...
http://miacarmen.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/102156
na stelazu z kolkami 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/232/57353694.jpg/][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/2879/57353694.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Spacerowka 😞 - mozna przekladac siedzisko przodem lub tylem do kierunku jazdy... dolna czesc daszku jest odpinana a pod nia znajduje sie siateczka - super sprawa na upalne,parne dni- spacerowka rozkladana do poziomu calkowitego lezenia - wiec moga w niej jezdzic dzieci, ktore jeszcze nie siedza, pokrowiec na spacerowke jest w zestawie
http://miacarmen.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/66351

Wpinanie i wypinanie czesci nie sprawia zadnego problemu mozna odpiac jedna strone, nastepnie druga i sciagnac ktoras z czesci ze stelaza. (nie bac sie przy tym ze ta czes nagle spadnie 😉 Z wkladaniem jest jeszcze porsciej bo wystarczy posadzic ktoras czesc na stelazu i automatycznie sam sie zabezpiecza. Nie kolibie sie i jest stabilnie - kazda z czesci. Jedynie fotelik potrzebuje specjalnego stelaza ale jest to male metalowe rusztowanie, ktore najpier zaklada sie na wozku (stelazu z kolkami) a wtedy wpina fotelik tak samo prosto jak cala reszte. Ale wszystko jest w zestawie wiec nie musisz dokupywac dodatkowych czesci.

przepraszam dziewczyny ze zasmiecam nasze forum jesli ktoreś nie sa zainteresowane owym wozkiem...

• Mamusia
ja póki co siedzę w domu i nie będę miała prawa do macierzyńskiego płatnego....więc będzie nas musiał utrzymywać mąż 🥴 🥴

niestety takie polskie prawo - nic tylko ręce załamać..... 🤔

Po teoretycznym macierzyńskim będę musiała szukać pracy...
Dobrze, że czasami uda mi się coś dorobić - tłumacze różne teksty dla firm i innych. Oczywiście zależy czy coś wpadnie. Szczerze to teraz siedzę w domu a tu raz na tydzień dostaje tel. z propozycja pracy heh i na każdą muszę powiedzieć, że dziękuję. Oby później tyle było.... 🙂

• Mamusia
to ja teraz sie wypowiem nieco na temat cycochow o ktorych byla mowa wczesniej 😜
Wiec w pierwszej ciazy od samego poczatku tak one sobie rosly i rosly z mieseczki B do takiego ładnego C i tak sie zatrzymaly w polowie ciazy - pozniej znow pod koniec nabrzmialy nieco ale najwieksze booom wzrostowe osiagnely w 2-3 dni po porodzie kiedy to dostaly mleka - masakra zrobilo sie z nich DUZE D!!! 😲 Pozniej sie nieco unormowaly podczas karmienia i byly duze C-male D... 😁 ...niestety jak tylko skonczylam karmic a mleko zaniklo zrobily sie mniejsze niz przed ciaza 😞 - male B/duze A 🤢 Normalnie mialam depreche jak tylko wypilam kieliszek wina to sie tak wyzalalam innym ze mam male cycki- szok 😜 Tak sobie myslalam, ze jak znow zajde w ciaze piekny rozmiar zaraz mi wroci 😜 a tu pierwszy trymestr nic nawet nie drgnely 🤢 dpiero w ostatnich dniach jak wlasciwie weszlam w II trym. widze "poprawe" i wzroscik 😜 Tak wiec z cycuchami dziewczyny to nic pewnego mysle, ze to indywidualna kwestia. smieszne jest to, ze te co maja male chca miec duze i na odwrot te co maja duze chca mniejsze... oszalec z nami mozna 😉 Jesli macie wiec zamiar kupowac specjalne staniki do karmienia to sie lepiej wstrzymajcie bo nie wiadomo ile jeszcze urosna a jak stanik za maly to pozniej tlyko problemy bo sie zatory w przewodach mlecznych robia a to boli jak cholera jasna!!! A tak na marginesie - zapytajcie mezczyzn, swoich partnerow lub braci/znajomych, ktorzy nie maja dzieci co to jest laktacja -hehehe uzyskacie super extra odpowiedzi - niektorzy mezczyzni maja wyobraznie 😉

• Mamusia
Dziewczyny w sprawie imionek... jesli chcecie zeby byly to imionka brzmiace "miedzynarodowo" to niestety Maja po angielsku to Madża - kiepsko brzmi prawda??? moj brat z bratowa uratowali swaja corke od tego i z polskiej Majeczki zrobili MAYA na cale szczecie, bo rowniez sa w IRL 🙂
Ja zas wole jak dzieci maja imionka nietypowe - malo popularne Dlatego moja corcia to Mia Carmen 🙂 Wiem, wiem nie wszystkim sie podoba. 😜 a teraz czas zaczac myslec nad imionkiem dla drugiego bobasa.
kochne to tyle moich wypocin na dzis zycze milej nocki - wybaczcie, ze taka gadula-pisula 😉 ze mnie

• Mamusia
Dzien Doberek 🙂
Wszystkiego najlepszego z Okazji Dnia Mamy 🙂 Duzo radosci i pociechy z Babelkow Wam zycze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂.
Ja juz od switu w pracy wlasnie zajadam sniadanie. 🙂
Kukunari dzieki za wyczerpujaca odpowiedz powiem Ci, ze Twoj wozeczek tez super sie prezentuje. Teraz mysle czy czasem nie skusic sie na wersje 3 kolowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milego dnia mamuski 🙂))

• Mamusia
witajcie wszystkie Mamusie, dzieci w brzuszkach jeszcze nie złożą życzeń, ale gdyby wiedziały, co i jak, to pewnie przybiegłyby z kwiatkami 🙂

czytam i czytam o tych Waszych zakupach... 😉 ja sobie daję jeszcze czas, pewnie dlatego, że mam ostatnio masę innych obowiązków i jakoś nie mam głowy do myślenia :P ale dostałam u lekarza jakiś tam zestaw gazetek a w nim zniżkę do smyka na 20% do końca czerwca, więc coś trzeba będzie nabyć, żeby się nie zmarnowała 🙂)

co do biustu, to szczerze mówiąc nawet nie wiem, przed ciążą byłam na diecie i trochę mi zmalał, a teraz pewnie wrócił do starej formy 😉 w każdym razie nie miałam jeszcze konieczności zakupu nowego stanika 🙂

chciałam Wam polecić jeden artykuł, z zakresu psychologii, warto pomyśleć o tym za wczasu 🙂
http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/zwiazki/Jak-ulozyc-sobie-zycie-rodzinne-po-narodzinach-dziecka_35578.html

Kobietki co do imion to u mnie będzie Mateuszek lub Emilka. Myslałam jeszcze o Michałku.
Wszystkiego najlepszego w dniu Naszego Święta 🙂 Czujecie się już mamami?
Miłego dnia! Ja dziś znowu w przedszkolu więc nadal nerwowo i obawowo, ale potem wyjście ze znajomymi ze studiów!

• Mamusia
ja poszukuję takich imion, które nie będą powtarzać się w mojej rodzinie: mój mąż ma na imię jak jego wujek, przez co babci cały czas się myli, czy on jest jej synem, czy wnukiem, a ja mam na imię tak, jak moja babcia i ciocia, na rodzinnych imprezach nie było wiadomo, kogo się woła tym imieniem...

niech dziecko czuje się indywidualne, a nie wciąż porównywane do kogoś o tym samym imieniu :P

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Ja mam jutro na badania morfologia itp., a w poniedziałek wizytę 🙂
Mam pytanie czy przy jakimś usg był wasz mężczyzna?

ja byłam w miniony wtorek z mężem 🙂 i szczerze mówiąc, fajnie, że był, bo widział więcej na ekranie niż ja 🙂 jakoś Pani doktor nie miała nic przeciwko, a i on się cieszył, że popatrzył na dzidziusia