Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Bulhakova napisał(a):
karolinek napisał(a):
oh z tymi grami na ps3 🙂
Ja w zeszłym roku na gwiazdkę kupiłam mojemu mężczyźnie ps3 i fife 11 i niedawno usłyszałam "kochanie to nie tak żebyś myślała że ja chce coś od ciebie czy coś ale wyszła już fifa 12 "
Więc już wiem co kupić hehe ;D duże dzieci ;p

Hehehe mój mąż mi dziś powiedział, że podobają mu się nowe perfumy i podał dokładną nazwę - powinnam już zbierać kasę?

Myslę że tak...

Niestety w druga stronę jest gorzej....

Kochanie co chciałabyś dostać na imieniny? To wybierz sobie, najlepiej zamów a ja zapłacę.... 😲

NO... zbliżają się moje urodziny i dokładnie coś takiego wczoraj usłyszalam ;-)

• Mamusia
... i kończąc myśl:
najgorsze jest to, że nie wiem co chcę - ponieważ na świecie już pojawi się Eliza to zaczynam patrzeć przez pryzmat dziecka i zastanawiam się czy nie wybrać czegoś tak naprawdę dla niej - ale to chyba nie jest najlepszy pomysł - trzeba dbać o siebie nie?

A Wam mężowie kupują coś z "okazji urodzenia dziecka"?
Mam taką śmieszną koleżankę, która powiedziała mężowi, że bez pierścionka z białego złota się nie obędzie (podobno zrobił się szary na twarzy jak zobaczył cenę) - ja nigdy nie miałam takich zachcianek tym bardziej, że wiem ile pieniędzy musimy wydać na rzeczy dla Małej...

• Mamusia
Cześć Brzuszki 😉

Zgłaszam sie na liście obecności 😉 😉 😉

nocka w miarę minęła, choć bez wybudzania sie nie obeszło 😉 😉 😉

Czuję sie okey, tylko coś mnie kręgosłup zaczyna boleć 🤢 🤢 🤢.

Na dzisiaj żadnych planów- tylko błogie lenistwo 😆 😆 😆 😆.

We wtorek wizyta u położnej- ciekawe czy ostatnia??!! 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁.

Także brzuszki Miłej niedzieli 😘 😘.

Wieczorem pewnie zajrzę!!!

Paaaaaaaaaaaaaaaa

świetna cena bo jak sądzę proszku jest 1,8kg czyli to co normalnie kosztuje ok 21zł?

miałam dzisiaj prasowac ale chyba poczekam na męża. Może zrobi to za mnie 🙂

Póki co będę liczyć wyniki badania do pracy mgr i odpoczywać i gotować obiadek. Miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Witam Brzuchatki, u nas nocka okropna, byliśmy do późna u znajomych ,stół zastawiony więc jadłam jak głupia...a w nocy ból brzucha i czułam się taka ciężka , spać nie mogłam...znowu ze 3 godz siedziałam w drugim pokoju buszując po internecie...a Mój też nie mógł spać, bo tak go głowa bolała...zasnęliśmy dopiero nad ranem....dziś już lepiej, ale brzuszek troszkę nadal boli...dlatego dziś w planie leniuchowanie w łóżku 🙂

• Mamusia
🤪 🤪 🤪Jupi jupi w końcu przyrost wagi 🤪 🤪 🤪

Pierwszy przyrost od 1,5 miesiąca!

Od dziś mamy na plusie dodatkowe 0,5 kg 🤪 🤪 🤪

Czyżby Mały urósł ?

Mam dokładnie jak Marinel jakby poodejmować wagę Dzidziusia, łożyska, wód płodowych, zwiększonej ilości krwi to wyszło by na to że podczas ciąży schudłam... chociaż... tak faktycznie jest! Na początku spadło mi 2,5 kg a w niektórych momentach notowałam spadek nawet o 3,5
Sam mąż mi mówi że pupa mi strasznie schudła i buzia też wysmuklałą.... 😮 😮 😮

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
A u mnie jest +4,5 kg

Kochana u mnie wychodzi jakby licząc od najniższej wagi w pierwszym trymestrze że do tej pory przybrałam max 4,5 - 5 kg..... a licząc od tej wagi sprzed ciąży wyszło by na to że przybrałam 1,5 -2 kg

z tym, że u mnie to bardzo dobrze bo przed ciążą miałam sporą nadwagę!

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
wow Cherry jak mało przybrałaś w ciąży!!! ja się wczoraj ważyłam i od mojej wyjściowej wagi już 12 kg na plusie, mam nadzieje , że więcej niż 15 nie będzie...chyba muszę ograniczyć słodycze!

Kochana ale Ty szczuplutka jesteś. U mnie od początku ciąży jak szłam do lekarza to podkreślano że mam uważać na wagę czasami mówiono to całkiem delikatnie a czasami nie i traktowano mnie jak chorego otyłego człowieka.... Wiem że rozmiar 44/ 46 nie jest mały ale co tam 😉 różni ludzi na świecie muszą być 😜 😁 😜 😁

Co macie na obiadek?

Bulhakova napisał(a):
... i kończąc myśl:
najgorsze jest to, że nie wiem co chcę - ponieważ na świecie już pojawi się Eliza to zaczynam patrzeć przez pryzmat dziecka i zastanawiam się czy nie wybrać czegoś tak naprawdę dla niej - ale to chyba nie jest najlepszy pomysł - trzeba dbać o siebie nie?

A Wam mężowie kupują coś z "okazji urodzenia dziecka"?
Mam taką śmieszną koleżankę, która powiedziała mężowi, że bez pierścionka z białego złota się nie obędzie (podobno zrobił się szary na twarzy jak zobaczył cenę) - ja nigdy nie miałam takich zachcianek tym bardziej, że wiem ile pieniędzy musimy wydać na rzeczy dla Małej...

A ja owszem, chciałabym coś ładnego dostać. Najchętniej jakąś zawieszkę z małym brylancikiem, to nie kosztuje dużo, a byłoby tak miło. Nawet coś tam żartobliwie bąknęłam na ten temat, to mąż powiedział, ze nie wie czy akurat bedzie miał pieniądze... Ja bym pożyczyła, a mu kupiła, no ale on taqki nie jest. Mam w każdym razie obiecany cały duży tort "Pieprz i Wanilia" ze Smaków Warszawy (mniam!). On zawsze się u nas pojawia przy większych uroczystościach 🙂)). W noc poslubną oprócz innych "słodyczy" zjedlismy go na pół. 😁

• Mamusia
u nas rosołek dopiero sie robi....

jutro zamierzam zrobić z niego pomidorówkę na bazie przecieru pomidorowego o sióstr zakonnych ze Świętej Katarzyny. One tam mają swoje gospodarstwo. I mówię Wam zobaczyć siostrę zakonną prowadzącą traktor to niezapomniane wrażenia hihihi 😁 😁 😁