Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bulhakova napisał(a):
wiecie co... już nie wiem co mam robić - wszystkie majty mnie uciskają pod brzuchem... a przecież bez..chodzić nie będę.

ja teraz noszę głównie takie prawie bez gumki okropnie szerokie ale się trzymają i sa mega wygodne ale gorzej z ich wygladem 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Bulhakova napisał(a):
wiecie co... już nie wiem co mam robić - wszystkie majty mnie uciskają pod brzuchem... a przecież bez..chodzić nie będę.

ja teraz noszę głównie takie prawie bez gumki okropnie szerokie ale się trzymają i sa mega wygodne ale gorzej z ich wygladem 🙂

takie barchany...? Może ja też co nieco przytnę w moich majtkach....?

Bulhakova napisał(a):
Marinel napisał(a):
Bulhakova napisał(a):

ja nic w nich nie przycinałam 🙂 miałam takie z czasów kiedy ważyłam 10 kg więcej no sie przydały jak nic 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Bulhakova napisał(a):
Marinel napisał(a):
Bulhakova napisał(a):

ja nic w nich nie przycinałam 🙂 miałam takie z czasów kiedy ważyłam 10 kg więcej no sie przydały jak nic 🙂

acha... ja nie byłam tak zapobiegliwa kiedy ważyłam 15 kg więcej...

może pojechały na porodówkę? W końcu dzisiaj mija 3 dni od ostatniego porodu 🙂
Ja też zmykam do dalszych obliczeń 🙂 Zajrzę wieczorem czy któraś urodziła 🙂

Mój to by się nawet ucieszył że przeleżałam cały dzień 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki...
ja po koszmarnej nocy... spalam cale 3 godziny bo do 4 nad ranem nie moglam zasnac a o 7 Mia sie obudzila z goraczka... 🥴
Dopiero co dotarlam do domu zaliczjac po drodze dwich lekarzy.... mojego Gin i naszego rodzinnego...
U gin wszystko niby ok dzidzia duza - wazy 3400g; szyjka twarda dluga ale zaleca nam sie posexic zeby przyspieszyc proces no i w sumie powiedzial, ze jak nie urodze to sie spotykamy za 2 tyg ale sugerowal ze do 2 tyg max powinnam urodzic... zalecal tez rozciaganie malej - kciukiem nawilzaony oliwa z oliwek 😮 i sex jak najbardziej wskazany 😮 Jedyna martwiaca rzecza jest to ze malenstwo ma dosc mala glowke tzn miesci sie w na wykresie na nizszym poziomie normy ale jednak ma mala - nie przejmuje sie zbytnio bo Mia tez miala mala glowke - zreszta ma do teraz mniejszan iz rowiesnicy ale to po mnie chyba genetycznie moje dzieci odzidzicza bo ja maloglowa jestem wiec sie nie martwie.... Ktoras z nas tez sie martwila tymi wymiarami, wiec jak chce mozemy wymienic dane 😉 No i wyslal moj wymaz na badanie na tego paciorkowca 😜

A drugi lekarz przepisal Mii antybiotyk 🤨 bo mi juz trzeci dzien goraczkuje....
Teraz cos przekasze i ide na drzemke z moimi skarbkami maloglowymi 😉

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja poszłam z mężem do warzywniaka, miałam straszną ochotę na winogrona. Przy okazji mały spacer, niby miałam czekać do czwartku ze spacerami ale co tam 😉.

Na dworzu strasznie zimno. Spałam w ciągu dnia 1,5 h, ciekawe czy będę spać w nocy.

hihihi Chyba każda zaczyna sobie pozwalać, co Madziu?
Kukunari! jaka duża Dzidzia Twa 🤪 no a zalecenie lekarskie mnie się baaardzo podoba 🙂 nam też lekarz powiedział, żeby sobie nie żałować 🙂 a szyjka może się skrócić i zmiękczyć w każdej chwili, co? ja też szyjkę mam jak dzwon póki co, ale muszę z nią poważnie porozmawiać 🙂 dzisiaj kąpiel na gorąco może?

• Mamusia
Mąż wraca zaraz do domu więc przeciągnęłam rzęski tuszem - niech wie, że się dla niego stroję :-)
Ja podobno już mam szyjkę miętszą ;-) ale w sumie to nie wiem. Ostatnio jak byłam u mojej lekarz to w gabinecie był student. Najpierw mnie ona badała ginekologicznie a potem on (jak on badał to bolało jak cholera - trochę był niewprawiony) i moja lekarz mówi do niego: "Czuje Pan szyjkę Pani Doktorze...? już trochę zmiękła..." i on kiwał znacząco głową...
O masakra. Jak ja nie lubię jak mnie faceci badają - strasznie się krępuję...

• Mamusia
A mi się znowu oczy zamykają ziew . . .

Co do spaceru to wróciłam i się super czuję nawet 🙂.

Jak ja bym się położyła w ciepłej wannie ale boję się, że małemu to zaszkodzi. Mogłabym teraz w sumie bo mąż w domku.

Ja miałam problem z wizytą na poczatku u mężczyzny ginekologa, teraz to mi wszystko jedno już.

• Mamusia
Ja tak samo wole facetów ginekologów, chociaż ten stąd nie był zbyt delikatny...jednak w Polsce mam takiego ginekologa, że cud, miód!!! Nie dość , że mega delikatny, ma poczucie humoru, to przy tym jest bardzo konkretny....i ma najlepszy sprzęt w mieście...ale co z tego, skoro przyszło mi chodzić w ciąży tutaj 😞 jak Bóg da i będę drugi raz w ciąży, to od razu do niego pobiegnę 🙂

• Mamusia
Ja mam uraz do facetów ginekologów. Jak studiowałam w innym miescie to my studentki byłysmy przypisane do starego dziada który kazał sie do naga rozbierac i dopiero na fotel fe ale wiecie kazda potrzebowała tabletek lub jakiegoś zwolnionka wiec jakos sie trzeba było przemóc ale dzis bym zwiała gdzie pieprz rośnie

Widze ze wam szyjki miękną i sie skracaja a ja zamknięta jak butelka wina a już by mogło sie cos zacząc

• Mamusia
Dziewczyny, oglądam program o porodach na Polsat Cafe. Jedna laska, zażyczyła sobie poród ze znieczuleniem hipnozą 🙂 Chciała urodzić jednym bezbolesnym tchnieniem, hipnotyzerka mówiła jej że otwiera się jak kwiat itd a i tak na koniec wkroczyła położna, podała gaz rozweselający, srodek przeciwbólowy i się udało. Zabawne 🙂

• Mamusia
Wow Kukunari, ale Twoja dzidzia już duża, a ja się przejęłam wagą swojego 2900, jednak też nie ma co na 100 % wierzyć tym wszystkim wymiarom, bo z tego co czytałam to pomiary dotyczące wagi maja granice błędu do 400-500 gram. Fajnie, że pobrali Ci wymaz na paciorkowca, no mi niestety nie jest to dane, ale już się nie będę tym stresować, bo chyba wiedzą co robią! Mi ginekolog w sobotę też powiedział, że mam zamkniętą i twardą szyjkę , przez co nie powinnam się spodziewać porodu przed terminem...co lekarz to inna opinia, wiec chyba najlepiej czekać i na samym sobie się przekonać jak będzie!

• Mamusia
Hej Wam wszystkim!! 🙂 🙂 🙂
za chwilę bede czytac to wszystko co naskrobałyście bo niestety nie miałam internetu przez jakiś czas 😞 szkoda że nie moge śledzić Waszych rozmów na okrągło 🤨

u mnie wszystko ok, narazie mojej dzidzi sie nie spieszy, w sumie to ma jeszcze czas do przyszłego tygodnia 😁 😁

a jeśli chodzi o lekarzy, to ja mam starsznnego 🤢 🤢 🤢 jest MEGA niedelikatny i gburowaty 😠 z nastepną ciążą na pewno sie do niego nie zgłosze 🤢 🤢