Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kochane Gaduły :P Myślałam, że nie nadrobię tych 15 stron :laugh:

A więc:
Anja, Twój Bartuś... małe cudo! I zgadzam się z opinią, że będzie mieć fajny nosek 🙂

Agnieszka 1, Twojego Bartusia rzeczywiście nie widać wyraźnie, ale to nie jest tak istotne, najważniejsze, że rośnie sobie zdrowo!!

Agnieszka 2, Łukasz to bardzo fajne imię, znam samych fajnych chłopaków o tym imieniu, i mój mąż się tak nazywa :P
Akompf, choć sama jestem w ciąży i emocje z pierwszym kopniakiem były wielkie, to popłakałam się jak przeczytałam o kopniaczku od Twojej córeczki. GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!

A ja cały dzień spędziłam poza domem. Maja wraz ze swoją przyjaciółką Emilką szalały w pokoju zabaw, a potem byłyśmy u Emi w domu.

Dziewczynki wybaczcie mi ale ja już zmykam. Spać jeszcze nie idę ale zaczął się mój film. Może później jeszcze wpadnę. Buziaki dla Was i miłej nocki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Uwaga! za chwilę mój "niepoczytalny mąż" coś napisze, bo właśnie sobie profil zakłada!!!! aaaaaaaa!!!! i nie mogę nic zrobić! ma własnego lapa!!!:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

czekam na kopniaczków ciąg dalszy 🙂

• Mamusia
I znów tyle stron do nadrobienia... 🙂 🙂

Anja, ale masz przystojnego synka. No, no...:P

Akompf, super uczucie, co? Pierwszy kopniak. Jak to moja koleżanka mówi ciesz się ciesz póki kopniaki są słabe. Później będziesz prosiła żeby Madzia choć ciut była delikatniejsza i nie wkładała Ci kończyn w żebra 😆 😉

Ja byłam dzisiaj na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia. Od jutra ruszam - spotkania będę miała we wtorki i czwartki od 17.00 do 18.45;-)

Co do wyprawki do szpitala...to ja mam taką listę. Zaraz przepisze...
dla dziecka:
paczka pieluch z wycięciem na pępek
3 bawełniane koszulki lub body
2 bawełniane cienkie czapeczki
3 pajacyki
skarpetki
rękawiczki
mydełko dla niemowląt
ręcznik kąpielowy z kapturkiem
rożek
oliwka, zasypka, krem do pupy
spirytus 70%
2-3 pieluchy tetrowe lub flanelowe
kocyk
ubranie na wyjście ze szpitala

dla mamy:
2-3 koszule lub piżamy wygodne do karmienia
szlafrok
skarpetki
6 par majtek, mogą być jednorazowe
przybory toaletowe
2 ręczniki
klapki pod prysznic
2 staniki do karmienia
wkładki laktacyjne
duże podpaski
odciągacz do pokarmu, kółko do siadania

• Mamusia
Witam Drogie Panie - Przyszłe Mamusie;]

Już od dawna nosiłem się z zamiarem napisania postu/a? Cholera? Jak to odmienić? ;] Moja żoncia przyklejona wciąż do forum, więc postanowiłem i ja coś napisać... Choć żona obiecała, że nim wyślę wiadomość, to ją zmoderuje;p To jakieś szaleństwo;] Dzień w dzień, nadrabianie postów... Pogoń za aktualnym postem. Normalnie obłęd;] Ale pozytywny rzecz jasna. Pozdrawiam Was wszystkie. A Fredzia niech grzecznie leżakuje...

Fredzia - Fredeczka rzecz jasna 😉
jak widać, jestesmy jednością a w dodatku w ciązy więc mąż też jest w 22 tc 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Witamy przyszłego tatusia 🤪 tutaj każda z nas przyklejona jest do forum,ale prosze wierzyć że bardzo dobrze nam to robi 🙂

Anja bo u nas nie patrzą czy twoje czy nie jak się ubrudzi to ci nie oddaja tylko wrzucają do prania i zabierają wiec nie będe pilnowac tylko poprostu niech ubiorą maleństwo w swoje ciuszki a ja poszaleje jak wyjdziemy do domu 🙂

W imieniu swoim a teraz także i mężunia mówię dobranoc wszystkim Grudniówkom :*

Idę oglądać film i obserwować brzusio 😉, mąż szykuje porcję lodów z borówkami mniaammmmm 🙂 coby Basieńce słodkiego trochę zaserwować 🙂

mua :*