Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień doberek dziewoje!

Ja sobie dzisiaj wstałam wczesniej i już byłam sobie popływać, czuję się świetnie, maleńka się jeszcze nie obudziła ale zawsze się budzi dopiero koło 10/11, leniuszek po mamusi hehe. Mam dzisiaj duuuużo rzezczy do załatwienia więc pewnie odwiedzę was dopiero wieczorkiem.

Mi na brzuszku tez wilicza 2 dni wcześniej te tygodnie.

Agnieszka tipsy można w ciąży, nie nawąchasz się jakiś paskudztw?

MiŁego dnia!!!!

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Mittka kupil sobie zegarek i pokazuje "fajny nie?" ahh ale awantura byla 😠 do 12 bylo ciezko pozniej juz lepiej. Wkoncu dobrze sie wyspalam!

Agnieszka a ja nigdy nie robilam sobie pazurkow zelowych ani tipsow :P bo zawsze mialam ladne swoje 🙂 raz kolezanka nie dowierzala,ze to sa naturalne paznokcie jak sobie zrobilam frencha 🙂

Znowu mnie glowa boli ahh :/

O Pan Stasiu juz od rana mi ciagniekiem pod oknem jezdzi.

• Mamusia
ooo... zazdroszczę Wiolka. Też bym popływała. Ale niestety dopóty się nie pozbędę zapalenia doktor mi nie pozwoliła na wizyty na basenie. 😞 😞 😞

Fredeczka...głowa pewnie Cię boli ze stresu. Za dużo sytuacji nerwowych...Powinnaś się wyciszyć.

czesc dziewczynki:P

dziś zaczynam długi odpoczynek przed kompletnymi zmianami w naszym zyciu... przed przyjściem Baski na świat ;]

tipsy - podobnie jak dla persy - dla mnie tez abstrakcja ;] nigdy nie miłam i poki co nie potrzebuję bo mam sporawe pazury z dużą powierzchnią do malowania ;D

A gdzie fredeczka?

Agnieszkak1601 - to czekamy na focie ;] ale masz fajnie 🙂

Persy - tez mam termin na 23.12 tylko, ze to jest moje z USG (normalnie na 27.12)

UUUUU trochę zrobiło mi się smutno że nie można w ciąży robić tipsów ale czego się nie robi dla dobra dzidzi 😉 😉 😉 Posłucham waszych rad i nie będę robić :P :P :P
Wiolka ja chcę do Ciebie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
tez bym sobie poplywala,ale ja to chyba do konca ciazy moge o tym zapomniec :/ 😞

Swoja droga,jesli chodzi o Marcin, czasami bym go walnela czyms co bym miala pod reka, bo juz czasami mnie tak zdenerwuje 😠 Mam nadzieje,ze dzisiaj chociaz jakas niespodzianke mi zrobi, kiedys tak czesto kwiatki dostawalam a szczerze mowiac teraz to ja nie pamietam kiedy dostalam :/ pewnie wytlumaczeniem jakbym mu to zarzucila byloby ,ze jak on konczy prace to kwiaciarnie sa juz pozamykane. A jest taka jedna co jest otwarta cala dobe. Tzn do 20 ale jak sie zadzwoi dzwonkiem do drzwi to w srodku nocy tez otworza.

Z checia bym do jakiegos lumpka ruszyla... tydz temu sobie kupilam dwa sweterki i teraz pewnie tez bym cos extra upolowala 😁

• Mamusia
No czasami trzeba zrezygnować z przyjemności na rzecz dzidzi 🙂

Ja schowałam glany do szafy na czas ciąży bo doktor powiedziała iż jak będę w nich cały czas chodziła to do porodu odpadną mi nogi...:P 😉

No tak, Fredeczka, na smutek i depresje najlepszy jest wypad do sklepu;-) Popieram...jak mam wkurw to lubię wyruszyć na zakupy.

Okej to kołujemy busa i ruszamy do Wiolki 🤪

• Mamusia
Agnieszka ale ja przeciez chodzic nie mam za duzo a dopiero co plywac... tymbardziej ,ze ja w wodzie jak mors zawsze godzinami siedzialam i plywalam,plywalam,plywalam 🙂

Persy co ja mam powiedziec,jak w sklepie z odzieza robie? :P ojj ciezko czasami jest cos sobie odmowic... ale czasami cos uchowam gdzies z tylu i czekam az szefowa przeceny zrobi 😁 a robi duze... w jednym z naszych sklepow buty przecenila z 500zl na 150zl :P

• Mamusia
Wiolka, ja też zrezygnowałam z ciężkich butów. Klapeczki, lekkie buciki teraz górą 🙂

Dopiero w październiku przeproszę się z glanami. No ale na trasie to niezbędne obuwie np. czasami trzeba komuś kopa sprzedać (żartuję):P :P

Hehe...jak tak dalej pójdzie to Fredeczka będziesz musiała zamówić dodatkowe szafy na ciuchy 😉 😉

Wiem Fredeczka że teraz na siebie uważać musisz 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja jestem ciekawa co mi dziś doktorek powie 😉 😉 😉 😉
No widzisz Wiolka człowiek potrafi mądry być tylko w gębie ale jak przyjdzie co do czego to nie potrafi nic zrobić :P :P :P
Gdyby nie ta odległość 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

A to nie zapomnijcie o mnie jak będziecie się wybierać do Wioli 🤪 też bym chętnie w tkim morzu się wykąpała mmm 🙂

Fredeczkaa a to ja myślałam że on coś dla Was kupił a on sobie zegarek eee to nieładnie :P

AgnieszkaK czekamy na dobre wieści z usg 🙂 mnie w tym tygodniu czeka ta wstrętna glukoza 🤢

A ja od rana gości miałam i teraz to już wogóle zasypana jestem,przywieźli mi kolejną porcje ciuszków i wanienke 🙃 do jednego mojego kombinezonu na zime dostałam jeszcze dwa 🤪 dostałam jeszcze jakiś pojemniczek na waciki i wkładki do biustonosza na czas karmienia i przypinki do smoczków heh normalnie szok 🙂

Mittka, no to super, że już masz kolejne rzeczy.
Ja jakoś ostatnio nie mam natchnienia by coś kupować ☺️

Persy ja glany schowałam w szóstym miesiącu (w pierwszej ciąży), bo potem nadeszły wakacje :P I potem wróciłam do nich po porodzie, ale nie zakładałam już ich na co dzień ☺️ bo z dzieckiem czasem trzeba było szybko się uwijać ☺️
W każdym bądź razie sąsiadki w Polsce do tej pory wspominają jak biegałam w kieckach i glanach przez cztery pory roku a mama wołała o pomstę do nieba :laugh:
Za to moja mama uwielbia długowłosych facetów i... mój mąż specjalnie dla niej zapuścił :laugh:

Dziewczyny ja już muszę kończyć 😞 😞 😞 Do lekarza mam na 15 ale jeszcze inne obowiązki domowe a komputer to jest prawdziwy złodziej czasu :P :P :P :P Do napisania wieczorkiem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Nie zapomnijcie o mnie jak będziecie jechać do Wioli :laugh:

U mnie całą noc była taka duchota, że ciężko było spać. No, ale nic dzisiaj nie muszę robić, mogę się lenić cały dzień 🙂 Jutro rano na badania -napiszę Wam czy ta glukoza naprawdę taka paskudna 🥴 No, a w czwartek wizyta u lekarza -chciałabym żeby mi zrobiła usg 😉

Czytam o Waszych wyprawkach i się załamuję...
moja na kilku ciuszkach stanęła i koniec. W tym miesiący remont więc nie starczy już na zakupy. Pewnie za konkretne zakupy wezmę się dopiero w październiku.

Miłego tygodnia dziewczynki 😉

• Mamusia
PannaNikt moja mama odetchnęła z ulgą jak wrzuciłam glany do szafy bo też biegałam w nich przez cały rok;-)
Mój Krzysiek jest posiadaczem długich włosów (to moje małe zboczenie:P ). teraz moja mama wciąż powtarza żeby tylko Madzia miała włosy po Krzyśku a nie po mnie cienkie piórka 🙂

Właśnie dostałam wynik wymazu...niech to szlag! Znów czeka mnie leczenie. Nie mogę pozbyć się tej drożdżycy... 😠 😠 😞 😞