Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AgnieszkaK ja w Wiedniu już 5 lat pracuje, wyjechałam kilka miesięcy po maturze-za chlebem i tak już zostało 🙂 tutaj też poznałam mojego Skarba 🙂

U nas imię już postanowione Bartosz Marek. Powiem szczerze, że z imieniem dla dziewczynki miałabym problem, podoba mi sie Alicja i Emilia a mojemu Skarbowi nie bardzo więc dobrze, że mamy chłopca 😉

Anja25 ja pierwszy raz wyjechałam do Austrii jak miałam 19 lat z moim obecnym mężem. Pracowałam przy zbiorach warzyw. A potem dostałam się do hotelu i pracowałam jako pokojówka oczywiście języka nie znałam w ogóle ale potem wychodziło mi takie Kali jeść Kali pić. To było w miejscowości Thaur koło Innsbrucka. także Tirol wita. Później była przerwa na urodzenie dzidziusia i później znów jak mały miał półtora roku ale nie wytrzymałam i po 5 miesiącach wróciłam.

hej Grudniówki!

Bartoszów nam sporo sie pojawiło 🙂

Mam pytanie do Was:
kupiłam Aspargin - na skurcze łydek, podobno można śmiało brać w ciąży a i farmaceutka mi go poleciła, ale jakoś nie mam stuprocentowego przekonania czy brać bez konsultacji z lekarzem. Ponieważ jestem w trakcie zmiany lekarza, a do wizyty jeszcze ponad tydzień nie wiem czy czekać, czy brac i pozbyć się tych skurczów. Co prawda nie są one jakies bardzo natrętne ale zawsze można sobie jakoś pomóc bo czasami jak nad ranem chwyci to... 🤢

co do wyprawki to:
http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf

a Fredeczka ma swoja listę - też na nią sobie poczekam ;]

spadam się kompać a póżniej wciągnę z mężuniem dwa odcinki serialu 😉

Buzia!