Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Mamusie, stęskniłam się za Wami. Tyle dni bez forum 😞 😞 Dzisiaj wróciłam z kolejnych koncertów. Teraz mam dwa dni przerwy i wyruszam dalej...7 dni w trasie. 🤨

Biorąc pod uwagę ilość stron do nadrobienia...proszę jak zwykle o krótkie streszczenie co u Was słychać:P
🙂

O i wszystkie uciekają a ja wpadłam na moment 😉

Chciałabym mieć chustę, ale trzeba ją umieć wiązać i trochę się na tym znać a niestety nie znam żadnej mamy chustonoszki, która by mi udzieliła paru wskazówek co i jak.

Persy witaj. Jak się czujesz, jak Madzia??

• Mamusia
Weszłam na chwilke i już uciekam na przytulanki tzw. 😁

Wiolu, ja tez mam to nosidło, ale ja to będę używac jakbym czasem musiała się na drugi koniec miasta przetargać sama, to wózek odpada, bo mnie tu staranują. I sprawdza się tez na jakiś pieszych wypadach w góry 🙂 we troje.
A nosidło mam z Polski, więc jak najbardziej jest do znalezienia.

Dobranoc Dziewczynki.

• Mamusia
Ja też miałam w planach zakup chusty. Ale teraz muszę się skupić na priorytetowych rzeczach. Nadal nie mam wyprawki. A czas ucieka 😠
Też zaczynam odczuwać coraz bardziej stan odmienny. Madzia wierci się nieustannie. Siedzi na żołądku - co owocuje u mnie zgagą. Ale chyba najbardziej narzekam na ból rąk...normalnie jakby mi ktoś kości naciągał. Szczególnie w nocy ten ból się nasila...ehhh...

Dziś spróbuje jeszcze coś na allegro kupić. Może mi się uda.
Jutro mam wizytę u lekarza. Zobaczę czy wszystko w porządku z szyjką.

Buziaczki dla Was. Dobranoc.

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Witam z samego rana 🙂

Julia Twoj szlafroczek tez extra 😁

Hehe Wiolka dzieki za uznanie dla czapy 😁 ja juz sobie wyobrazalam moja Wiki w niej 🙂 i w tym bidziaku 😁 co prawda bodziak jest czerwono bialy a czapa rozowo biala ale ten roz jest taki ciemny ,ze tez na czerwien wyglada 😉

Wiolka ja Marcinowi na urodziny zrobilam torta tego czekoladowego 🙂 bardzo sie cieszyl i nawet lezka w oku mu sie zakrecila a pozniej powiedzial,ze nikt nigdy mu torta nie zrobil tylko mama jak byl maly wiec cos w tym chyba jest bo sama chcialabym ,zeby miktos torta zrobil :P

Julia jak maluszek sie pojawi to nie bedziesz miec czasu na farbowanie 😉

Aga84 wazne zeby bylo dobrze, prawda?

Emmax takie leki dostalas "profilaktycznie"? :|

Wiolka ja podrzuce Ci przepis na tego torta bo jest naprawde bardzo latwy 🙂 a jaki pyszny! Mmmmniam :P az mi slinka cieknie hahaha 😁

Ewa ale super pomysl na prezent! 🙂

Mittka widzialam cos takiego na allegro wiec znajdzie sie u nas 😉

Ooo persy nas odwiedzila 🙂 witamy witamy 😁 kochana Ty uwazaj na siebie na tych koncertach! 🙂 a u nas? pozatym ,ze kilka kobietek skurcze drecza no i bole brzucha to chyba ok?

Persy a co jeszcze Ci brakuje z wyprawki? Ciuszki zostaw na sam koniec bo cos NAPEWNO juz masz bo pamietam ,ze wklejalas fotki 🙂 a bierz sie za lozeczko, posciele, butelki,laktator,pampersy,pieluszki,mydelka ,chusteczki itd itp :P

A moj Misiek od dzisiaj pracuje 80km od domu 😞 wiec wczesniej wyjezdza i bedzie pozniej wracac 😞 ale lepsze to , niz ta cholerna delegacja! 🙂

Lece poszperac na allegro 😁

Dzień dobry grudniówki 🙂

Ja dziś zaczynam od tego że od 4 już nie śpię bo mnie żołądek nawala i mam rozwolnienie i jest mi nie dobrze 😞 😞
A mały dodatkowo jak uciśnie to już masakra 😠
No i chyba zaczęłam mieć skurcze przepowiadające ale nie bolące 🤨 Tak od czasu do czasu czuję jak w brzuchu od wysokości pępka w dół taki lekki ucisk ale to nie boli i to chyba są skurcze.

Idę w tej chwili się położyć bo tak mi się oczy kleją :P

Do napisania później 😉

• Mamusia
Dzien dobry Dziewczynki,

Ja też nie będę Was dzisiaj często nawiedzać, jakiś mam rozlazły dzień i wstręt do komputera.

AguśK współczuję, połóż się i poleż spokojnie.
Mi na ból żołądka pomaga mleko ciepłe, ale nie gorące i nie zimne. Czasem tez robię sobie mix z melisy i mięty dla uspokojenia. Spróbuj może choć troszkę Ci złagodzi.
Ja ostatnio najadłam się śliwek i widocznie załapczywie to zrobiłam i też je odchorowałam straszliwie.

Miłego dnia.

• Mamusia
Czołem brzuszate 🙂

Wczoraj odebrałam wózek, jechałam po niego 80 km (x2). Mój małż stwierdził, że tak będzie bezpieczniej - lepiej się przyjrzeć na miejscu - żeby wszystko było tak jak być powinno. No tak ponoć co dwie głowy to nie jedna a trzy to dopiero luksus. Ha i tak wszyscy oglądali i się podniecali nowym zakupem, że każdy z nas razem i z osobna zapomniał po co tak naprawdę pojechał do tego Opola. Z wypiekami na twarzach zapakowaliśmy pudła do samochodu, po drodze jakieś niezdrowe żarcie i po 1,5h byliśmy w domku. Gdzie ja (ta straszna maruda)zaczęłam kręcić dziurę w brzuchu ukochanemu, żeby rozłożyć, sprawdzić i się powozić trochę nowa furą. Moje kochanie niezbyt zadowolone zakasało rękawy i wzięło się do roboty. Po chwili, z małą pomocą mechanika specjalisty i głównego dowodzącego- Kubusia wózek stał w całej swej okazałości na środku salonu. Każdy zrobił rundkę dookoła stołu no i wpadłam na szatański pomysł - złóżmy go. I tu się zaczął koszmar 🤪 🤪 🤪 🤪 . W żadnym z pudełek nie było instrukcji w języku polskim (o zgrozo a gdzie przestrzeganie prawa), była za to w języku rosyjskim 😁 i angielskim. Tym ostatnio władamy z mężem jako tako i wspólnymi siłami przetłumaczyliśmy: wajcha hamulca w dół, wcisnąć przycisk, przekręcić rączkę w lewo i gotowe. Ale kiedy z teorii przeszliśmy do czynów okazało się, że przycisk ani drgnie a stelaż ciągle jest rozłożony. W domu wybuchła mała afera, mąż stwierdził, że kupiłam nieintuicyjny bubel, ja nie byłam dłużna i wykrzyczałam, że on jechał 80 km w jedną stronę, żeby go obejrzeć. Po kilku minutach odbijania piłeczki kto jest czemu winien udało się nam w końcu poskładać brykę. I tak po kilku mocowaniach się z przyciskiem mam dzisiaj zakwasy i blazy na dłoniach jak po solidnym wyciskaniu hantli. Dzisiaj jedziemy do serwisu - niech mnie ten przycisk wymienią bo kurka wodna miał to być unikalny, łatwy system składania, a my straciliśmy 2h żeby go opanować 😁, no i ten ból łapek ....

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

Ja nocke przespałam o dziwo nawet mi się rano wstać nie chciało :P ale jak już wstałam to tak mi niedobrze było że myślałam że spotkanie z kibelkiem będzie na szczęście jednak przeszło.

AgnieszkoK odpoczywaj bidulko mam nadzieję że szybko Ci przejdzie 😘

DagiM niezła przeprawa,no to ja się musze pochwalić że sama sobie poradziłam z moją limuzyna i dobrze bo pewnie mój mąż nie będzie mi miał jak pomagać więc musiałam poskromić potwora sama 🤪