Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AgnieszkoW26, do Polski raczej wracać nie chcemy, ale też nie wiem czy bedziemy cały czas w Szkocji... Może jakiś inny kraj... Zobaczymy 😉

Nie wiem co z Waszymi brzuszkami... Może po prostu będziecie listopadówkami?? Najlepiej skontaktujcie się z lekarzami i on Wam sprawdzi wysokość dna macicy 😉

hej dziewczynki 🙂

wróciłam z USG, jak na razie wszystko ok, mała ułożona główką w dół, wszystkie parametry w normie, według usg tez jest to 30 tydzień i wg miesiączki też, więc wszystko się zgadza, wody w normie, łożysko nie ma śladów zwapnienia które świadczy o jego starzeniu więc też jest ok, moja Laska to na 100% dziewczynka i waży 1543:P

Ja u lekarza byłam dwa dni temu i już wtedy miałam wrazenie, że mój brzuch jest niżej.. tym bardziej, że tak jak pisałam nawet pielęgniarka na korytarzu myślała, ze mam juz termin niebawem bo zagadała mnie i własnie mi powiedziała ze mam nisko brzuch...
A moja lekarka zbadała mnie, szyjka się nie skraca, rozwarcia nie mam... nie wiem... kazała mi sie oszczędzać i tyle.

PannoNikt nie tęsknisz za Polską??

Ja u lekarza byłam dwa dni temu i już wtedy miałam wrazenie, że mój brzuch jest niżej.. tym bardziej, że tak jak pisałam nawet pielęgniarka na korytarzu myślała, ze mam juz termin niebawem bo zagadała mnie i własnie mi powiedziała ze mam nisko brzuch...
A moja lekarka zbadała mnie, szyjka się nie skraca, rozwarcia nie mam... nie wiem... kazała mi sie oszczędzać i tyle.

PannoNikt nie tęsknisz za Polską??

• Mamusia
hej,

emmax super, że z małą wszystko ok. 1543 to już kawał Babki 🙂 ja idę do lekarza 26, ciekawe jaka duża jest moja Mała, dziś wygląda tak: [img size=156]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Kopia_IMG_3132.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

AgnieszkoK, zadzwoń może do lekarza, bo skoro nie dość, że Ci opadł brzuszek i goni Cię do kibelka to mogą być oznaki zbliżającego się porodu 🤨 Organizm zazwyczaj się wtedy właśnie oczyszcza.

AgnieszkoW, a nie mierzyła Ci centymetrem brzuszka. U mnie np. położna mierzyła w 28 tygodniu ciąży i miałam 28 cm, tyle ile powinno na dany tydzień być 🙂

Za Polską nie tęsknię, w ogóle...

PannoNikt nie strasz mnie 🤢
Faktycznie tak jest że przed porodem organizm się oczyszcza 🤢
Powiem Ci szczerze że nawet nie powiązałam razem tych faktów 🤨 Tylko że nie mam żadnych bolących skórczy i ani brzuch mnie nie boli tylko żołądek 🥴