Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewczynki, ja dzisiaj lecę na bazar nabyć majty...;-) A wieczorkiem do ortopedy. Niestety miałam kolejną nieprzespaną noc - musiałam wziąć APAP...tak mnie bolała ręka. Oczywiście ból nie ustał.. 😠 Ehhh... najgorzej że to prawa ręka a ja jestem praworęczna.

Hehe...no właśnie ciuszki. Ja też powinnam je wyprać i wyprasować. Ale to dopiero jak wrócę z wojaży...za tydzień.

Przed chwilą była sprawdzana u mnie instalacja gazowa...i okazało się iż jeden zawór w kuchence jest ciut nieszczelny. 😞

Persy to dobrze że to sprawdzają bo z gazem nie ma żartów 😉
Aga84 ja się jeździć nie boję ale mój T po prostu boi się że w czasie jazdy zacznie się coś dziać tym bardziej że wczoraj stracha mu narobiłam i nie tylko mu bo i sama sobie też ale z drugiej strony patrząc ma rację i chyba rzeczywiście trzeba z auta zrezygnować 😉

• Mamusia
dobra, tata przyjechal, ide sie zbierac, pojedziemy na ten targ moze nzjade cos fajnego dla dziecka bo ciagle uwazam ze czegos brakuje a pewnie wszystko sie nie zmiesci w szafie.. hihi...

mittka wcinaj, napewno pyszna bulka.. 🙂 smacznego...

bede pozniej o ile mi tata nie bedzie kazal lezec... 😠

Dzień dobry 🙂

Napisałam posta i mi sie skasował wrrr ;/

No wiec tak w skrócie już

AgaK oklask ode mnie za to, że myslisz o nas 🙂
Mnie juz brzuszek nie boli, a miałam takie same objawy ja Ty, więc i Ciebie pewnie przestanie, skoro i Tobie nie skraca się szyjka a ni nie ma rozwarcia. Chyba lekarze wiedzą co robię...
I daj spokój dzis z tymi ciuszkami. Odpoczywaj ile możesz... jak brzunio całkiem przestanie bolec to będziesz układać.

Aga84 będzie dobrze. Każdy ma czasem ciche dni.
A samochodem nie jeżdże od jakiegoś miesiąca, bo juz mi nie wygodnie po prostu wsiadać za kierownicę 🙂

A mi się dzis śniło , że miałam sprawdzian z matematyki, że byłam jeszcze w szkole średniej... jejku, to był koszmar, ja nigdy nie lubiłam matematyki hahhaha

Ona czy on witaj wśród grudniówek stycznióweczko 🙂

Persy u mnie tez jeden kurek nieszczelny, oczywiście męzowi brak czasu żeby cos z tym zrobic i cały czas mamy zakręcony główny dopływ. Odkręcam tylko wtedy, gdy coś gotuję... echh
A swoją drogą to Ciebie chyba też nie mamy na NK ... czy może któraś ma, a ja przegapiłam??

Idę śniadanko jeść.

Miłego dnia kochane i zero bóli Wam życze 🙂

• Mamusia
Persy się ukrywa 🙂

Kurcze zapomniałam coś zapakować mojemu mężowi i teraz fochami strzela.No kuźwa nie pojade z jedną metrówką do tej wstrętnej baby dla jego widzimisie 😠 nosz te chłopy

AgnieszkoW o ja też nie lubiłam matematyki jak bym miała taki sen to normalnie koszmar :laugh:

cześć kobiety 🙂

nadrobiłam zaległości teraz chwilka relaksu a niebawem znów się szykować do lekarza na wizytę bo wczoraj tylko usg miałam w innym gabinecie, a tak mi się nie chce 😠

jak wczoraj wróciłam ze szkoły to nic mi się nie chciało, przerabialiśmy wyprawkę do szpitala i co się dowiedziałam, że do podmywania krocza zabrać szare mydło, bo ono nie uczula a płyny, takie nawet sprawdzone przez nas mogą uczulić, a reszta to już wiemy wielkie wkłady poporodowe i takie pierdoły:laugh:

i do dziewczyn z Wrocławia:
jak urodzicie to dostaniecie takie zaproszenie do urzędu stanu cywilnego do zarejestrowania dziecka, koniecznie pilnujcie, żeby wam to dali bo inaczej będziecie musiały wracać do szpitala po to zaproszenie, i sprawdzcie, czy odpowiada wam dzień i godzina bo jest to przestrzegane, a jeśli nie będziecie mogły się zgłosić to zadzwonić i przełożyć bo później znów do szpitala po nowe 😉

mittka a teściową się nie przejmuj, ja taż mam taka gigantkę, ale jak się dziecko urodzi to niestety jak mnie będzie źle traktowała, to wnuczki też nie zobaczy, a mój mąż niech sobie jedzie do mamusi skoro ważniejsza od żony i dziecka, już mam to gdzieś:laugh:

dziewczyny z bólami, to chyba normalne, że czasami nas boli i chyba nie ma co panikować, a w ciąży tym bardziej mamy prawo źle cię czuć, mnie boli od 2 msc i już się tak przyzwyczaiłam, że mnie nie wzrusza norma:P

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

Oooo jakie pustaki dzisiaj....

Mittka dzięki za linka.

AgaK dobrze, że wszystko w porządku, odpoczywaj dużo.

Ja mam od samego rana mdłości i biegunkę i chyba nici z dzisiejszej kolacji w restauracji bo mamy między 20 a 21 odebrac przesyłkę więc dupa.... a i zamaisty tortu robie murzynka bo mi się nie chce 🤢

Idę robić głupi obiad, odezwę się później.

Buźka~!

Hej brzuchatki!

Nadrobiłam!
Asiula - czapa zajefajna 😁 Takiej mi właśnie brakuje jeszcze ale mam upatrzoną na targowisku 😁
AgnieszkaW - imponująca kolekcja! A ile sukieneczek i spodni!!
Persy - dbaj o siebie i nie przemęczaj się na tych trasach! A co do kuchenki to z tym nie ma żartów... Aha, kobitko odnalazłam Cię na NK 😁 Wysłałam zaproszenie :P
Agnieszka84 - to się wpakowałaś w maliny z tym gg 😁
AgnieszkoK - dobrze, że pojechałaś sprawdzić co z Maleństwem! Przynajmniej jestes spokojniejsza!
On czy Ona - witaj wśród najfajniejszych mam na tym forum 😁
Mittka - podziel się tą bułeczką 😁

A ja dziś nocke miałam koszmarną! Wszystko mnie boli! Zasnąć nie mogłam bo zgaga mnie paliła wiec do późna jadłam migdały... Mniam 😁 a pozniej jak zaczęły mnie boleć biodra i chciałam się obrócić to było jeszcze gorzej bo mnie całe krocze rwało jak jasna cholercia! Ehhhh A teraz bedzie tylko gorzej. Mąż się smiał, bo poraz pierwszy wypowiedziałam słowa " Chcę już rodzić" 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Sama nie wiem co mówię chyba 🤪 🤪 🤪
Dziś leżę w łóżku cały dzień, nigdzie nie wychodzę! A co!

A jutro do lekarza... Zobacze mam nadzieję moją NIUNIĘ :*

Akompf mój mąż jak słyszy że ja chcę rodzic to na mnie krzyczy, że wykrakam hahah (zaboboniarz po mamusi) 🙂
Ale naprawdę juz bym chciała zeby był grudzień i poród się zaczął. Oby ten 8 miesiąc jakoś przetrwać, a potem to juz polecimy wszystkie 🙂

Wiolka daj przepis na ten głupi obiad, jeszcze takiego nie jadłam haha , widze , że masz zły dzien 😞 masz buziaka na pocieszenie 😘

Emmax Ty twardzielko, bóle to dla Ciebie norma 🙂 podziwiam 🙂
a co do szarego mydła to mimo że śmierdzi fujjj to faktycznie jest najlepsze i nie uczula.

• Mamusia
Emmax super, że u Twojej laski wszystko dobrze 🙂

Ami brzusio super 🙂

Gosiu trzymaj się 😘

Asiula czapa cudna!!!

AgnieszkoW ciuszki prześliczne, niezła kolekcja 😉

Persy dziewczyny mają rację musisz się oszczędzać.

AgnieszkoK najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki żeby nie powtórzyły Ci się te bóle.

Witam nową mamuśkę 😉

A ja dziś 34 tydzień!!! Jeszcze 6!!!

Witam Grudniówki 🙂
Noc dosłownie do dupy niepodobna 😠 takie mi hemoroidy wyszły że wyłam z bólu 😞 Muszę zejść do apteki po coś na to i do biedronki dobrze że wszystko mam 20 metrów od bloku tylko jak ja zejdę??? 🤨

Agnieszko K dobrze że wszystko ok 😘

Co do teściowych to jadę z mężem we wtorek do Kielc załatwiać sprawy i będziemy u niego spać jeden dzień, już sobie wyobrażam jak będzie FAJNIE Z TEŚCIOWĄ 😲 Na szczęście mój mąż stoi murem za mną a nie po stronie mamusi swojej 🙂 nie powiedziałam do niej mamo i nigdy nie powiem, mój mąż wie o tym i umywa ręce od tego, nie będzie się gniewał 😁

Dzięki za uznanie dla czapy 😘 może dziś będzie kombinezon, oby 🙃

Persy 7 można apap w ciąży? on na paracetamolu jest? ja biorę panadol.

Ja tylko mówię do męża że mógłby być już grudzień 🤪

Idę się szykować, a zajmie mi to pewnie duuuuuuuużo czasu bo się ruszać nie mogę 🤨