Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprawę z wanną zakończyłam, ale co się umęczyłam, żeby pozbyć się zbędnego owłosienia to swoje... no i tak się napracowałam przy tym, że aż zgłodniałam i musiałam sobie nałożyć trzecią juz dziś porcję bigosu hahaha

PannoNikt mi tez się wydaje, że dzidzia jeszcze urośnie. Poza tym moim zdaniem lepiej rodzić 3 kg maleństwo niż 4 kg wiec głowa do góry. Będzie dobrze 🙂 najważniejsze, że malutka jest obrócona główką i że możesz rodzić SN 🙂

Agusia Twój synuś to niezły klocuszek 🙂 Fajnie, że u Ciebie wszystko w porzadku.

Dobra dziewczynki zmykam do gina. Jak wrócę to się odezwę.
Buziaki

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

PannaNikt - jak wróci Fredeczka to Ci powie, z była kruszynką jak się urodziła... a teraz cyc pierwsza klasa 🙂

Właśnie... Fredeczka chyba ten remont ma nadal...

Ugrzałam się już, ale cos mnie skurcze biorą i brzuch boli jak na miesiaczkę... kurde.. a musze wstać i spaghetti męzuniowi zrobić 🤔

• Mamusia
PannoNikt dobrze, że maleństwo główką w dół, co do wagi to nie masz co się przejmować, moja siostra miała zatrucie ciążowe i mała nie przybierała na wadze przez bardzo długi okres a jak juz zaczęła to w tydzień wszystko nadrobiła i urodził się sliczny bobas ponad 3500 🙂

Mittka i Agusia dobrze, że u was wszystko ok, co wy tak wszystkie jednego dnia macie wizyty?!?!? :laugh: :laugh:

U was się zaczyna coś dziać a u mnie klicha, cisza jak makiem zasiał, mała też jakaś spokojna ja również jak tak dalej pójdzie to pewnie urodzę z niezłym opóźnieniem i kilka z was już będzie mamusiami. Akompf weź mi kobito wogóle nie przypominaj, że mi się termin zbliża bo to jakaś porażka jest... 🤢 Gadałam z siorą i jej się brzuchol nie obniżył wogóle, dziwna sprawa 😮

fredeczka zaginęła w akcji :laugh: :P

Ja już wróciłam laski i odebrałam wyniki na nosicielstwo paciorkowca a wynik jest ujemny czyli nie mam w sobie tego cholerstwa 🤪
PannoNikt i ja powtórzę że nie ma co się zamartwiać dzidzia jeszcze ma czas urosnąć i najważniejsze że leży już główką w dół 😉
AgusiaW super że i u Ciebie jest wszystko w porządku :laugh:
A synuś ładnie waży :P
AgnieszkoW26 czekamy na wieści od Ciebie 🙂

hoho co ja tu czytam u następnej się coś zaczyna dziać 🙂

Wiolka a ty się bierz do roboty bo n ie zdążysz przed wyjazdem męża 😉

Akompf to dziewczyny niech się rozpakowują a my do 2 stycznia luuuuuuzzziiiikkkk:laugh:

Mittka super że wszystko ok 🙂

Pannonikt te pomiary wcale nie muszą być takie jak mówi lekarz, jest zakładana ileś tam błędu, chyba 30 dkg 9ale dokładnie nie pamiętam), więc się nie martw na zapas 🙂

• Mamusia
Ja teraz bardziej przejmuję się tym, że mój mąż znowu wypływa na 4 miechy niz tym, że mała urodzi się później, dobrze, że moja mamuska przyjeżdża, przynajmniej będę miała w niej wsparcie. Nienawidzę tych jego wyjazdów ale póki co nie można nic zmienic tym bardziej, że nasze maleństwo przychodzi na świat. Nic tylko wpaść w deprechę, ehhh...

Wiolka głowa do góry, wyjeżdża ale wróci 🙂 a tym lekarzom to ja się uda, więc wcale nie musi ona mieć racji, ale masz racje wyluzuj to może akurat pomoże 🙂

Kurde maruder w domu i nie można w spokoju popisać 😠

Wioluś, nie ma co się załamywać bo to nic nie zmieni... Buziaki ode mnie 😘 😘 😘
AgnieszkaK ma rację - jak Majka się urodzi to Ci czas tak szybko zleci, ze Hej!

Mężuś wrócił z pracy, znikam...

Do później...

Wróciłam 🙂

Wszystko Ok, szyjka się nie skraca, wszystko pozamykane, maleńka rośnie sobie zdrowo...aleeeee , alleeee kuźwa przez te ciasta, bigosy itd przytyłam przez 3 tygodnie 4 kg. Wyobrażacie to sobie, załamka normalnie hahah więc jestem już 19 kg na plusie 😞

Dziewczyny jesteście Kochane 😘

Dzięki za otuchę. Na razie staram się być spokojna, lekarz powiedział, że nawet jak będzie dziecko małe, to będzie ok, ważne by rosło choć odrobinkę.

Mi waga stanęła w miejscu już dawno. Mam 10 kg na plusie a jem w miarę dużo.

W ogóle z tego stresu mam strasznie napięty brzuch, staram się leżeć, ale w córkę dziś diabeł wstąpił i jest potwornie niegrzeczna 😠

Cieszę się, że u Was po wizytach wszystko ok! tak trzymać!!!

Oooooooooooo tak... jesteśmy Kochane 😁 😁 😁 😁: Tak nam mów 😁 😁 😁 😁 😁 to popadniemy w samouwilbienie 😁

Ale taka prawda, bo miałam sobie z męzuniem posiedzieć ale rączki mi się od Brzuszka nie chcą odkleić i tak sobie czytam co piszecie...

Ja niedawno miałam 13 kg na plusie ale to i tak ogólna waga dużo za duża... a jeszcze półtora miesiąca przede mną! A chrzanić to! Będę marudziła później 😁

Ale mi się pić chce!!!!! Normalnie zaraz uschnę!

Aga to super, że wszystko dobrze 🙂

Akompf ja tez mam 13 na plusie 😠 a miało się na 12 skończyć, a gdzie tam 2 styczeń:laugh:

Ja właśnie wylazłam z wanny i tak się uśmiałam, bo mówię do siebie: kuźwa i jak ja mam stąd wyjść, a mój wspaniały mąż z pokoju: pomóc ci, no myślałam że go zamorduję:laugh:
a teraz siedzę i się zastanawiam jak ja z tej wanny wylezę po porodzie 🤪 ja chce prysznic!!!!