Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
O przy kichaniu to nieraz jak mnie pociągnie to katastrofa ból nie z tej ziemi 😞

AgnieszkoK leży w łóżku bo znowu ma gorączke i zimno jej i osłabiona nie ma siły nic zrobić.

ja też już zmęczona tą końcówką i z jednej strony chciała bym już iść urodzić a z drugiej przetrzymać jak najdłużej żeby mąż zdążył przyjechać 🤨

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ewo ja tez mam najmniejsze ciuszki w rozmiarze 62... a jesli chodzi o Twoje dolegliwosci i problem ze wstaniem z łóżka to mam tak samo jak Ty. Płakać az mi sie czasem chce jak mam się przekręcić, wszystko mnie boli...

AgaK może faktycznie zbliza się poród i dlatego tak dziwnie się czujesz...

Gosia Ty jeszcze poczekaj troszkę, bo 35 tydzień to za wczesnie na rodzenie. Ja tez juz jestem zmęczona ciążą ale musimy wytrwać chociaż ze 2 , 3 tygodnie jeszcze 😘

Kurcze , ale z nas się zrzędy zrobiły hahaha

Mittko niech lezy córcia i się wygrzewa.
A ja pamiętam jak byłam mała i byłam chora to moja mama tez stale przy mnie była, tak jak Ty teraz piszesz i wcale Ci się nie dziwie, że chcesz ją mieć przy sobie, w końcu to Twoje dziecko i świadczy tylko o tym ,że jesteś dobrą matką 🙂
Moja mama co chwilkę dotykała mojego czoła, poprawiała kołdrę, przynosiła cos do picia, w nocy kilka razy przychodziła i sprawdzała jak się czuję... och te matki... cudowne i kochane istoty 🙂 🙂

No faktycznie Gosiu kombinezonik śliczny, nie dziwię się, że nie mogłaś się oprzeć pokusie 🙂
Jejku , zjadłam z 20 dag ciastek i tyle samo cukierków musujących ... wypiłam kubek capuccinko, kubek herbaty z cytrynką, i zjadłam bułkę z kiełbaską i chyba zaraz pęknę....

• Mamusia
Dzięki AgnieszkoW 😘 zawsze się będziemy martwić o swoje dzieciaczki zwłaszcza jak im coś dolega.Zaraz przyjdzie druga kruszynka i znowu będę w nocy czuwać tak jak przy Dominice chodziłam i sprawdzałam czy oddycha.Taki już nasz matczyny instynkt.Po miesiącu przejdzie,ale czuwające spanie zostaje na baaardzo długo 🙂

A ja też coś głodna jestem a w lodówce jakieś pustki się zrobiły,kotleciki czekają żeby je upiec a ja dostałam takiego lenia,ostatnio coś za często mnie dopada :P

Dziękuję Agus 🙂 😘
Bo taka prawda jest, ja już bym mogła oddać życie za swoje maleństwo, choć jeszcze się nie narodziło.
To jest najpiękniejsza , bezwarunkowa miłość, nie oczekująca niczego w zamian...miłość macierzyńska 🙂
Ty już to wiesz, bo masz Kamilka, ja się dopiero tego uczę...

• Mamusia
misia na pewno przyniesiesz od lekarza same dobre wieści 🙂

AgaW to sobie miksa zrobiłaś :laugh:

AgaK zrzędzimy jak nie powiem kto... :P marudy jedne!

A ja wczoraj w tesco widziałam butki reniferki, powstrzymałam się żeby ich nie kupić, ale cały czas o nich myślę więc chyba jednak po nie wrócę 😉

Oj tak 🙂 Ja bym mogła oddać życie za wszystkie dzieci a szczególnie te które nie mogą doznać matczynej miłości z różnych przyczyn 😞
Ale mi Twój post przypomniał też moja mamę 😞

ja już po wizycie szwagierki 🙃

Agaw to się najadłaś jak za kilka grudniówek:laugh:

Ewa ja będę się pakować na początku grudnia i jeszcze nie wiem co wezmę, zobaczymy ile się zmieści do torby:laugh:

• Mamusia
Agnieszko ja wiem że 35 tydzień to za wcześnie ale ja bym chciała żeby ten czas szybciej przeszedł. A tu te dni tak się ostatnio dłużą 🙃

A ja też ostatnio zachowuje się jak jamochłon. Pochłaniam wszystkie możliwe ilości. A potem zgaga 🤪

• Mamusia
Ja pomału poznaje uczucia macierzyńskie, Lenka będzie mojm pierwszym dzieciątkiem ale już ją kocham najbardziej na świecie. Mam dopiero 22lata i nie spodziewałam się że jak zajde w ciąże to moje życie się aż tak zmieni, wcześniej mieszkaliśmy z Pawłem razem sami a teraz nie możemy się doczekać malutkiej. Niesamowite jest to że malutkiej jeszcze nie ma na świecie a juz jest dla nas najważniejsza.

AguśK Twoja mamusia na pewno patrzy na Ciebie z góry i jest dumna z takiej wspaniałej kobietki jaką urodziła 🙂 🙂 łap buziaczka i nie smutaj się 😘

Kurcze ja jakoś nie lubię dań typu lasagna, spagetti.. nie ma we mnie ani kropelki włoskiej krwi hahah nie wchodzą mi dania makaronowe.. poza rosołkiem z makaronem takim cieniutkim - babuni to innych nie lubie.

Dziewczynki wiecie co ostatnio sobie myslałam jak ja będę karmic piersią przy kimś, ja taka wstydliwa jestem jeśli chodzi o nagość i nie wiem jak ja pierś wystawię przy kims innym oprócz męża ... może to Wam się wyda smieszne, ale jakoś tak się zastanawiam jak to będzie...

Aga ja też się zastanawiam nad tym karmieniem, generalnie nie jestem wstydliwa, ale nigdy nie podobało mi się jak kobieta wywala cyca przy wszystkich, dla mnie jest to takie jakieś intymne 😉

• Mamusia
megulka wierz mi każda z Nas takie uczucie ma 🙂

agnieszkaw26 co do wystawiania piersi na widok publiczny 😉 >żart) chociaż powiem szczerze że przy facetach mam na myśli szwagrów, wychodziłam do innego pokoju nakarmić małą, tak jakoś niezręcznie się czułam.

AgnieszkoK pomyśl sobie, że Ty doświadczasz najlepszej opieki, bo Twoim Aniołem Stróżem jest Twoja mama. Choć pewnie nigdy nie pogodzisz się z tęsknotą, to na pewno czujesz jej obecność, mimo wszystko...

I więcej nie wiem co miałam napisać, bo się popłakałam.