Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry dziewczyny! no i znowu musiałam nadrobić czytanie waszych postów! wczoraj miałam jeden z tych gorszych dni! wizyta u lekarza, nadrobienie zaległości na necie i później wpadłam na genialny pomysł poprasowania ciuszków i pościeli dla Mateusza!tak zeszło mi do wieczorka i przedobrzyłam! już myślałam że jeszcze godzina dwie takiej pracy to urodzę jak nic! brzuch tak mnie ciągnął do dołu, że nawet leżenie plackiem nic nie dało długi czas!!!!no a mało tego męczyłam się z zaśnięciem do drugiej!jeszcze tylko tydzień popracuje i leże już plackiem nie ma co! namarudziłam wan strasznie co?!ale pocieszające jest to że wszystkie mamy podobne problemy i nie ma co panikować!będzie dobrze i będziemy miały śliczne, zdrowe maleństwa wkrótce, to nam wszystkie niedogodności ciąży i poród wynagrodzi:-)

Make a pregnancy ticker

Edyto jeżeli się nie mylę to prawie 60 stron miałaś do nadrobienia :P
Matko Polko Ty też jeszcze pracujesz? 🤪
Kurcze dziewczyny dajcie sobie na wstrzymanie z ta pracą :P
Już któraś z Was pisała że za to medalu nie dają 😉

O mój boże ale mój mały ma czkawkę :laugh: Aż cała na krześle podskakuję takim rytmicznym ruchem :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Hej kobietki 🙂

No ja od rana na pełnych obrotach,najpierw poszłam do labolatorium ze sobą potem biegiem do lekarza z Dominiką tam się wysiedziałam tylko po to żeby usłyszeć że ma lekko gardło chore.Dziecko się skarży że plecy ją bolą a ta jej gardło wynalazła.Jeszcze ani razu nie byłam u niej z czymś innym jak tylko to moje dziecko gardło ma chore 🤢 już mnie wkurza ta lekarka 😠 A teraz już wróciłam i wreszcie zjadłam śniadanko bo rano czasu nie było 😞 Nocka koszmarna bo Dominika spała ze mną i wogóle się nie wyspałam 😞

A u Was widze cisza i spokój 🙂

PannoNikt KAZIK the best uśmiałam się jak tylko przeczytałam 🙂

Anja niestety nie było dziś czasu na plotkowanie pod szkołą:P i raczej do końca tygodnia mnie ominie bo córa zostaje w domu.

Panie Akompf dziękujemy za dobre wieści od żony,mam nadzieję że Basia jeszcze poczeka i wszystko skończy się jak najlepiej dla mamusi i córeczki 🙂 Czekamy na wieczorne wieści 🙂

Mittka kurcze tacy są lekarz skarżysz się na głowę a oni dupę oglądają 😞
Najważniejsze aby Dominika wyzdrowiała 😘

A dziś coś znów z naszym brzuszkiem się dzieje 😠
Kuźwa nie mogą robić tego w nocy kiedy wszystkie grubaski śpią 😠

Ja zaraz uciekam po syna do zerówki :P

Ale nadal mam taki wewnętrzny niepokój 😞

• Mamusia
hej!

AgaW śliczne łóżeczko 🙂

Panie Akompf dzięki za wieści 🙂 Trzymajcie się dzielnie!

Agnieszko84 Ty znowu masz skurcze? Rzeczywiście to Twoje dzieciątko niezdecydowane 😉

AgaK to może u Ciebie też poród zbliża się wielkimi krokami?

Ja raz bym chciała już urodzić, a raz nie! Zmienia mi się co godzinę dosłownie. Momentami tak się boję, że chętnie bym zasnęła i obudziła się już z Piotrkiem na świecie. A w ogóle najwyższy czas coś poczytać bo ja nawet nie wiem czy takie maleństwo oprócz mleka musi coś pić...? Ale ze mnie matka będzie ehhh... :P

witam wszystkie brzuszki 🙂 i dziekuje za zaproszenia do NK
jak wy strasznie duzo piszecie :P niebylo mnie zaledwie poltora dnia a mam problemy z nadrobieniem tego wszystkiego co tu naskrobalyscie :laugh:
AgaW śliczne jest łóżeczko
Kazio fajne imie ale dla pana a nie dla malego chlopczyka ... mojej starszej siostrze sie tez ubzduralo ze na moja dzidzie bedzie mowic LEON :P ciekawe skad sie to bierze.
mi ostatnio nocki bardzo dobrze sluza ... mowiac wcale nie wstaje do wc tylko nad ranem - ale ostatnio czuje sie strasznie zmeczona.
Grudniuweczki jeszcze 25 dni - jak ten czas szybko leci a zarazem tak sie strasznie ciagnie.
spokojnego dnia 😘

• Mamusia
Cześć Dziewczyny ,
trochę mnie nie było u Was...

Po łepkach poczytałam Wasze posty,ale bardzo dużo tego :p

U mnie jakoś leci powolutku , wczoraj w ciągu dnia tak z 3 razy mnie kuło coś pod brzuszkiem,nie wiem czy to skurcze? Mały tak buszuje w brzuchu ,że normalnie mam wrażenie że już chce wyjść:P

MążAkompf, cieszę się że u Was już lepiej i trzymam za Waszą trójkę kciuki:-)

wróciłam z zakupów, kupiłam sobie koszulę, biustonosz do karmienia i już prawie wszystko mam, tylko się spakować 🤪

a teraz zadzwoniła męża siostra że wpada na kawę 😠

dziewczynki, ja tez jestem dzieckiem takiej sytuacji jak teraz Akompf i mama mi mówiła, że podawali jej coś na rozwinięcie płuc i w ciągu tygodnia się rozwinęły a potem to już jej wywoływali poród, ciekawe jak będzie z Akompf 😮

Hej dziewczynki.
Za mną w miarę spokojna noc.
Zaprowadziłam córkę do przedszkola, zrobiłam zakupy, wypiłam herbatę ze znajomą i przyprowadziłam małą do domu. Ogląda z tatusiem bajkę a ja leniuchuję sobie...

Oby Basia Akompfowa siedziała jak najdłużej w brzusiu 🙂
Ciekawe co u Fredeczki. No i ciekawe jak się czuje Ami.

Wiola w każdym bądź razie coraz bliżej do porodu. Sądzę, że w tym tygodniu się rozpakujesz 🙂

Mittka wkurzają mnie tacy lekarze...

AgnieszkaK mam nadzieję, że jeszcze posiedzisz w dwupaku

Na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane. Ale jak na razie leżę bo coś mnie kłuje w podbrzuszu...