Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

agnieszkow26 super to łóżeczko, ja też mam kolor teak ale jest takie zwyczajne bez szuflady i proste boki 🙂

misia ja też zastanawiam się nad tą poduszką, ale najpierw przekonam się jak mi jest wygodnie karmić Kamilka i dopiero jak coś to kupie 🙂

PannoNikt Kaziu dobre hehe, mój tata jest Kaziu ale swojego dziecka tak bym nie nazwała:P :laugh:

Super że u Akompf lepiej, Mała na pewno jeszcze posiedzi w brzusiu u mamy 🙂

Dzisiaj robiliśmy z mężem przemeblowanie w pokoju, mam nadzieje że to ostatnia już wersja ustawienia (5 z kolei) 🤪
Nie mogę napatrzeć się na kącik dla Kamila, normalnie już bym chciała go tulić w ramionach 🙂 😉

Uciekam spać wykończyłam się przy tym przemeblowaniu 🤨
Dobrej nocki Grudniówki 😘

• Mamusia
Hej Mamusie, nie wiem jak Wy ale ja od 3 tygodni cierpie na bezsenność - wstaje po godz. 5.00 (w nocy kibelek) a kładę się też dość późno. Ehhh....

Cieszę się iż u Akompf już lepiej...najważniejsze iż jest pod dobrą opieką.

Agnieszkaw a jakie łóżeczko nabyłaś - bo ja dziś właśnie zamierzam kupić na allegro łóżeczko. No i pojechać do Black Red White zamówić mebelki do pokoju małej...swoją drogą nie mamy nic jeszcze zrobionego - jestem załamana tym faktem. Chyba prosto z klęczek porządkowych trafię na porodówkę.

Mam nadzieje iż Madzia da jeszcze mamie ze 3 tygodnie:laugh:

PannoNikt - Kazio, niezłe... mój Krzysiek cały czas woła do Madzi - Jadźka - nawet wczoraj na USG:P

Dzień dobry kochane grudnióweczki 🙂

PannoNikt - Kazio :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: dobre:laugh:

Mężu Akompf to super że wszystko idzie w dobrym kierunku 🙂
Najważniejsze aby Basieńce rozwinęły się płucka 😉
Będziemy czekać cierpliwe na dalsze wieści 🙂
Całuski dla Waszej trójeczki 😘 😘 😘 😘
A ode mnie oklask dla pana za mega dzielność :laugh:

Persy Ty uważaj na siebie kochana 😉

Hej Aga84 🙂

A dziś nie zbyt dobrze tzn nic mnie nie boli ale jakiś dziwny niepokój mam 😞
Nie wiem może to jakaś oznaka zbliżającego se porodu albo coś innego, nie wiem od czego 🥴
Położyłam się trochę i myślałam że mi przejdzie ale niestety nie przeszło 🤢 A i apetytu coś nie mam ale będę musiała się zmusić aby małemu dostarczyć pokarmu do brzuszka 😉

To znaczy męża nie ma bo jest w trasie ale mieszkam jeszcze z ojcem także sama całkowicie nie jestem 🙂
A poza tym jak coś się zacznie dziać to jeszcze mam teściową praktycznie pod ręką więc sama nie jestem 😉

• Mamusia
dzień dobry 🙂

spałam dziś dobrze ale krótko, zasnęłam już po 1 i przed 8 sie obudziłam, chyba zaraz znowu sie położe-tylko dokończe drugie śniadanko :laugh: najpierw drożdżówka a teraz kanapki z mozarellą i herbatka 🙂

jednym z objawów zbliżającego sie porodu jest brak apetytu-tak mi położna powiedziała więc Agnieszki-uwaga!!

a co do wewnętrznego niepokoju to ja to odczuwam od 25 kwietnia jak to sie dowiedziałam, że mamą zostane 😁

Anja a taki nie pokój to ja mam już od marca kiedy miesiączka mi się nie pojawiła ale oczywiście to było uzasadnione tym że bardzo chciałam być w ciąży i 8 kwietnia potwierdziło się moje przypuszczenie i ten niepokój przeszedł w niepokój o ciążę czy i tym razem mi się uda przejść ja bezproblemowo 😉
A teraz to nie wiem co mną targa w środku 😞 Tylko mogę sobie przypuszczać że to oznaka zbliżającego się porodu bo innych objawów nie mam 🥴
Może faktycznie brak apetytu i niepokój to początki tego co ma nadejść :P Zobaczymy 😁

cześć dziewczyneczki 🙂 ja po nocy takiej sobie, kolejna noc z przerwą ok 2-godzinną 😠

Akompf cieszę się , że już lepiej, na pewno będzie dobrze, ale do stycznia to ja na pewno nie będę trzymać, i tak to jest się umawiać:laugh:

co do zostania samej w domu tego boje się najbardziej, mój m pracuje po 12 godzin dniówka i nocka no cóż pozostaje mieć nadzieję, że właśnie w chwili 0 będzie w domku 😉

ciekawe co u fredeczki?

Aga 84 ty już masz od kilku dni te skurcze i coś mi się wydaje, że w tym tygodniu zostaniesz pełnoprawna mamusią 😉

ja idę sobie jeszcze koszulkę do szpitala kupić i zostało mi kilka rzeczy do wyprasowania i chyba wszystko będę miała 😮